Η Πατριαρχική Εγκύκλιος του 1920 «Προς τας απανταχού Εκκλησίας του Χριστού» εννοεί και αναγνωρίζει ως τοιαύτας, όλην την πανσπερμίαν των ετεροδόξων-αιρετικών!

Ακολούθως, πιστεύει, ομολογεί και διακηρύσει ότι η μετ΄ αυτών προσέγγισις και κοινωνία δεν αποκλείεται υπό των υφισταμένων μεταξύ των, δογματικών διαφορών! Θεωρεί επίσης και παραδέχεται τις «Εκκλησίες» αυτές «αδελφάς» και «σεβασμίας» και δια τούτο «συγκληρονόμους και συσσώμους της επαγγελίας του Θεού εν τω Χριστώ»! Με άλλα λόγια, πλήρης αναγνώρισις, ομολογία και παραδοχή υπό των αυθεντικών εκπροσώπων της Ορθοδοξίας και δια του πλέον επισημωτέρου τρόπου, ότι οι ετερόδοξοι-αιρετικοί έχουν Ιερωσύνη, Μυστήρια και Αποστολική Διαδοχή! Ένεκα τούτου άλλωστε, και η ελευθέρως διενεργουμένη μεταξύ αυτών συμπροσευχή, συμνημόνευσις, συνεορτασμός, συνευλόγησις και συλλειτούργησις αυτών μετά τούτων!


***

Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η Πατριαρχική Εγκύκλιος του 1920 «Προς τας απανταχ...":

H παραδοχή αυτής της εγκυκλίου δεν καταργεί το 9ον άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως?? Δεν κηρύττει αίρεση?? Η δε επίσημη συμμετοχή της ελληνικής εκκλησίας, σαν ιδρυτικό μέλλος του Π.Σ.Ε. επισφράγισε ολοκλήρωσε και έκανε φανερή σε όλους την αίρεση του Οικουμενισμού !! Οι κανόνες της Εκκλησίας, αναθεματίζουν , αφορίζουν, και καταδικάζουν από και για όλους τους αιώνες έως συντελείας όσους δεχτούν τέτοιες αιρέσεις και τους κοινωνούντες με αυτούς, διότι καταργούν και διαστρέφουν την διδασκαλία της Εκκλησίας περί ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, και αναγάγουν την Θεοίδρυτη Εκκλησία Του από Εκκλησία του Θεού σε ένα σωματείο -οργάνωση ανθρώπων !! Πώς λοιπόν και από που έχουν οι σημερινοί κληρικοί ιεροσύνη ?? Όταν όντες μέλη σχισματοαιρετικής εκκλησίας εδώ και τουλάχιστον 70 χρόνια ?? Η Θεία Χάρι δεν φεύγει σταδιακά όπως και δεν έρχεται στην χειροτονία και στο βάπτισμα σταδιακά, άπαξ και απεκόπης από την ένωση με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, νεκρώνεσαι τελείως πνευματικά και χάνεις κάθε ζωτική μετάδοση της Θείας Χάριτος! 

2 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

η παραδοχή αυτής της εγκυκλίου δεν καταργεί το 9ον άρθρο του συμβόλου της πίστεως?? δεν κυρήτει αίρεση?? η δε επίσημη συμετοχή της ελληνικής εκκλησίας ,σαν ιδρυτικό μέλλος του Π.Σ.Ε. επισφράγησε ολοκλήρωσε και εκανέ φανερή σε όλους την αιρεση του οικουμενισμού !! οι κανόνες της εκκλησίας , αναθεματίζουν , αφωρίζουν, και καταδικάζουν απο και για όλους τους αιώνες έως συντελίας όσους δεχτούν τέτοιες αιρέσεις και τους κοινωνούντες με αυτούς , διότι καταργούν και διαστρέφουν την διδασκαλία της εκκλησίας περί ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ , και αναγάγουν την Θεοίδρυτη Εκκλησία Του από εκκλησία του Θεού σε ένα σωματείο -οργάνωση ανθρώπων !! πώς λοιπόν και από που έχουν οι σημερινοί κληρικοί ιεροσύνη ?? όταν ώντες μέλοι σχισματοαιρετικής εκκλησίας εδώ και τουλάχιστον 70χρόνια ?? η Θεία Χάρι δεν φεύγη σταδιακά όπως και δεν έρχεται στην χειροτονία και στο βάπτισμα σταδιακά , απαξ και απεκόπης από την ένωση με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ,νεκρώνεσαι τελείως πνευματικά και χάνης κάθε ζωτική μετάδοση της Θείας Χάριτος!

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη θα φέρεις μεγάλο κρίμα ενώπιον του Κυρίου για τα βλάσφημα τα παλαιοημερολογίτικα που αναρτάς.