Ζούμε σε μια χώρα που κυριαρχούν η ασυδοσία της σκέψης, η ανηθικότητα και το παράλογο Το άσπρο μαύρο επιχειρεί με επιστολή της να κάνει η Βάσια Παναγόπουλου, η παραγωγός της βλάσφημης ταινίας CORPUS CHRISTI




Τι της απαντά ο διευθυντής του «Στύλου Ορθοδοξίας» Θεολόγος Δημοσιογράφος Δ. Μακρής
 
Θεέ μου, Θεέ μου έως πότε θα διαστρεβλώνεται η αλήθεια και θα βλασφημείται το Άγιο Όνομα Σου;
 
 
Το κείμενο της απαράδεκτης επιστολής της Βάσιας Παναγοπούλου :

H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

«Θέλω να ζω σε μια χώρα με αξιοπρέπεια.
Σε μια χώρα που θα μπορώ να σκέφτομαι ελεύθερα και που δεν θα φοβάμαι τους κάθε λογής τραμπούκους..
Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με τηλεφώνημα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Σε μία (!) ώρα θα δικαζόταν "κατεπείγουσα" αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να απαγορευτεί η παράσταση "CORPUS CHRISTI".

Διαμαρτυρήθηκα έντονα γιατί ούτε εγώ ούτε ο Λαέρτης Βασιλείου θα προλαβαίναμε να βρούμε δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει. Ήταν ανένδοτοι. Ξεκίνησε αγώνας δρόμου που είχε ευτυχή κατάληξη μιας και η αίτηση απορρίφθηκε.

Αλλά η χαρά μας δεν κράτησε πολύ..
Ενημερωθήκαμε ότι έξω από το "Χυτήριο" είχαν συγκεντρωθεί άτομα για να διαμαρτυρηθούν και ότι είχε καταφτάσει ομάδα ΜΑΤ για την προστασία μας.
Αυτό που ακολούθησε, είναι φαιδρό αλλά και τρομακτικό.

Άτομα που μας καταριόντουσαν, μας προπηλάκιζαν, μας χλεύαζαν αλλά και που εκτόξευσαν απειλές κατά της ζωής του Λαέρτη Βασιλείου.
Αισθάνομαι ότι έχω υποστεί βιασμό.

Νιώθω ταπεινωμένη ως Ελληνίδα και Χριστιανή Ορθόδοξη. Και δεν θα ξεχάσω αυτή τη νύχτα.

Κατέφτασαν φίλοι για συμπαράσταση, ήμασταν στα τηλέφωνα με το ΣΕΗ, ζήσαμε τη βία τους που δεν την προκαλέσαμε.
Το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και είναι αδιαπραγμάτευτο.

Και κάπου εκεί, θυμήθηκα το συναίσθημα που ένιωσα όταν πρωτοδιάβασα το έργο "CORPUS CHRISTI".
“ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ - ΟΧΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ».
Κάνουμε θέατρο με την καρδιά μας - όχι με ό,τι θέλουν να μας υποβάλλουν ως σωστό ή μη σωστό.
Και στη δημοκρατία όπως και στην τέχνη, την επιλογή την έχει ο λαός.

Εικόνες θεάτρου με δύναμη της αστυνομίας για προστασία των ηθοποιών - ανήκουν σε ένα εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Για xθες είχαν άποψη για το "CORPUS CHRISTI", αύριο θα καίνε βιβλία ή ένα πίνακα ζωγραφικής…

Και κάπως έτσι ο φασισμός απλώνει ρίζες…

Καλούμε κάθε καλλιτεχνικό σωματείο και κάθε άνθρωπο του πνεύματος να αποδοκιμάσει τέτοιες προσπάθειες φίμωσης της ελευθερίας της τέχνης».

Βάσια Παναγοπούλου

Τι απαντά στην κ. Παναγοπούλου ο Διονύσης Μακρής
 
Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή την επιστολή που απέστειλε η κ. Βάσια Παναγοπούλου, η οποία αποσκοπεί μάταια φυσικά να παρουσιάσει το άσπρο -μαύρο! Εκ της αναγνώσεως εύκολα διαπιστώνει κανείς από αυτά που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση του νοός, γεγονός που αιτιολογεί ότι χρησιμοποιεί ψήγματα διαστρεβλωμένης αληθείας προκειμένου να στηρίξει το ψεύδος, τη συκοφαντία και τη βλασφημία που προκαλεί η εμφανής πλέον διασάλευση του νου...
Γιατί καλή μου Ελληνίδα γυναίκα πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι είσαι χριστιανή ορθόδοξη όταν ασχημονείς σ’ Αυτόν που υποτίθεται πιστεύεις ως Θεό; Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι είσαι ελληνίδα όταν ασχημονείς απέναντι στη πίστη της πλειονότητας των Ελλήνων Ορθοδόξων; Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζεις πως επιθυμείς να ζεις σε μια χώρα με αξιοπρέπεια όταν η ίδια και οι συντελεστές της βλάσφημης θεατρικής παράστασης την ποδοπατείτε ασύστολα;
Κάνεις λόγο καλή μου γυναίκα για ελεύθερη σκέψη. Λησμονείς όμως τι σημαίνει ελευθερία και δημοκρατία. Πρόκειται για δύο βασικές έννοιες που καθορίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις στην κοινωνία μέσα από τον αλληλοσεβασμό και τους διαχρονικούς ηθικούς κανόνες... Η ελευθερία λ. χ. η δική μου φθάνει μέχρι εκεί που αρχίζει η δική σου καλή μου κυρία! Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να παραβιάσω για παράδειγμα την οικία σου χωρίς τη θέλησή σου γιατί έτσι θα καταστώ κλέφτης ή ληστής και παράνομος. Δια του αλληλοσεβασμού λοιπόν διαμορφώνονται και χτίζονται οι οικογένειες, οι φιλίες αλλά και οι λαοί, έτσι ώστε να αποτελούν ένα σώμα. Θα μπορούσα ώρες ολάκερες καλή μου γυναίκα να σου εξηγώ τι σημαίνει ελεύθερη σκέψη και ελευθερία σε μια ειλικρινή προσπάθεια εκ μέρους  να διαλύσω τόσο την προσωπική σου σύγχυση, όσο και την αντίστοιχη σύγχυση του αγνώμονα συνεταίρου σου Λαέρτη Βασιλείου. Είμαι απολύτως βέβαιος μάλιστα πως η σύγχυση σας δεν σας επιτρέπει να κατανοήσετε τι σημαίνει πνευματική ελευθερία, έννοια που και να σας την εξηγήσω δεν πρόκειται ποτέ να την κατανοήσετε.
Ο ελεύθερος άνθρωπος καλή μου γυναίκα δεν έχει φοβίες ούτε βάζει ετικέτες του τύπου τραμπούκος, ρατσιστής, ακροδεξιός, φασίστας κ.ο.κ. Δεν μπορεί να είναι φασίστας ή ακροδεξιός ή ρατσιστής ο χριστιανός που έχει πολλούς λόγους να διαμαρτύρεται διότι όχι μόνο παρα- βιάζεται ασύστολα μέσω της βλασφημίας η πίστη του στον Χριστό αλλά επιπλέον διαστρεβλώνεται και αλλοιώνεται η ιστορική αλήθεια... στο όνομα της ανωμαλίας και της ψυχασθένειας, την οποία επιμένετε να παρουσιάζετε ως δήθεν διαφορετικότητα... ( βλ. αναλυτική έκθεση ιατρού κ. Καλλ. Προκοπάκης περί της ψυχασθένειας της ομοφυλοφιλίας καθώς και νομοθεσία περί κιναίδων (κινώ την αιδώ=ντροπή) στην Αρχαία Ελλάδα κ.ο.κ.)! 
Κάνετε λόγο για βιασμό λοιπόν αγνοώντας κατ΄ ουσίαν την πραγματική έννοια του βιασμού... Γιατί αν την κατανοούσατε ετυμολογικά θα καταλαβαίνατε ότι εσείς είστε βιαστές. Πώς θα αναρωτηθείτε; Μα μέσω της βλασφημίας που διατυπώνετε από τη απαράδεκτη παράσταση σας. Η βλασφημία εμπεριέχει εκ των πραγμάτων τη βία, αφού παραβιάζει τα όρια της ελευθερίας του άλλου. Κι γι’ αυτό άλλωστε οι ευνομούμενες πολιτείες από την αρχαιότητα έχουν θεσπίσει νόμους προκειμένου να εξασφαλίσουν την ειρήνη, την ελευθερία και τον αλληλοσεβασμό. Ως εκ τούτου καλή μου γυναίκα αν ισχυριζόμουν αναληθώς λ.χ.  σε μια θεατρική παράσταση ανάλογη με τη δική σας ότι ο πατέρας σας υπήρξε ο μεγαλύτερος μαστροπός της Ελλάδας και η μητέρα σας αποτελούσε ένα από τα χιλιάδες θύματά του, τα οποία τα έσπρωχνε στην πορνεία προκειμένου να εξασφαλίζει εύκολα χρήματα θα με μηνύατε και θα επιδιώκατε να λάβετε τεράστια ποσά ως αποζημίωση. Θα υπερασπίζατε την αλήθεια και καλώς θα πράττατε γιατί διά του τρόπου αυτού θα εξασφαλίζατε την κοινωνική και οικογενειακή σας γαλήνη και ειρήνη. Είμαι βέβαιος πως τότε θα ανατρέπατε τα όσα ισχυρίζεστε χωρίς αιδώ περί του τι είναι σωστό και τι όχι. Κάλλιστα θα μπορούσα να υποστηρίξω αυτό που εσείς λέτε για εντυπωσιασμό  για να στηρίξετε τη βλασφημία προς τον Ιησού Χριστό και Σωτήρα και τους Αγίους Αποστόλους εξαιρουμένου του Ιούδα... «Και κάπου εκεί, θυμήθηκα το συναίσθημα που ένιωσα όταν πρωτοδιάβασα το έργο "CORPUS CHRISTI".
“ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ - ΟΧΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ».
Κάνουμε θέατρο με την καρδιά μας - όχι με ό,τι θέλουν να μας υποβάλλουν ως σωστό ή μη σωστό. Και στη δημοκρατία όπως και στην τέχνη, την επιλογή την έχει ο λαός».
Τέχνη καλή μου κυρία αποτελεί η δεξιότητα ή ικανότητα δημιουργίας έργων σύμφωνα με τους αισθητικούς κανόνες, καθώς και η συνειδητή χρήση και ενεργοποίηση των κλίσεων και της δημιουργικής φαντασίας του Καλλιτέχνη στην πραγμάτωση του ωραίου. Έτσι τουλάχιστον ερμηνεύεται στην ελληνική γλώσσα η τέχνη. Φυσικά επ’ ουδενί το ψεύδος, η ανηθικότητα (βλ. ανωμαλία ή ομοφυλοφιλία) και προπαντός η βλασφημία των θείων που ουσιαστικά εμπεριέχει ρατσιστική και φασιστική αμιγώς διάθεση έναντι της πλειονότητας των Ορθοδόξων Χριστιανών δεν δύνανται να εκληφθούν ως τέχνη! Να γιατί υποστηρίζω ότι βρίσκεσθε σε σύγχυση -διασάλευση του νου και πιθανόν να χρειάζεσθε ιατρική παρακολούθηση. Γιατί ουδείς σώφρων άνθρωπος μπορεί να αποδεχθεί κατόπιν των ανωτέρω τα λεγόμενά σας περί ελευθερίας του πνεύματος. Αντιθέτως θα έλεγα πως στην περίπτωση σας διαπιστώνεται πως ισχύει η ασυδοσία του πονηρού πνεύματος που σας καθοδηγεί και σας εμπνέει...
Τέλος, θα συμφωνούσα μαζί σας ότι η ελευθερία της σκέψης αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα αρκεί φυσικά αυτό να συνοδεύεται και με τον ανάλογο σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον μας...
Καταλαβαίνω ακόμη την απρέπεια του κ. Λαέρτη Βασιλείου έναντι του Εθνικού Ύμνου και των ύμνων της Παναγίας μας που έψαλλαν οι συγκεντρωμένοι Χριστιανοί. Είναι λογικό να συμπεριφέρεται κατά τον τρόπο τούτο αυτός ο κύριος διότι έτσι νομίζουμε πως εκφράζει την ευγνωμοσύνη του απέναντι στην χώρα που τον φιλοξενεί αλλά και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία στήριξε την οικογένειά του, όταν έφθασε λαθραία από την γείτονα χώρα Αλβανία προσφέροντας θέση νεωκόρου στον πατέρα του, όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Το δυστύχημα είναι ότι σε τέτοιους ασεβείς φιλοξενούμενους στην ευλογημένη αυτή χώρα αναθέτει το υπάρχον σύστημα του μυστηρίου της ανομίας να την εκπροσωπούν στην αλλοδαπή... προσβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Την Πέμπτη λοιπόν 11 Οκτωβρίου θα βρισκόμαστε χιλιάδες Χριστιανοί και πάλι έξω από το θέατρο Χυτήριο για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας απέναντι στην κατάφωρη βλασφημία των θείων, να ομολογήσουμε Χριστό ως Θεό και Σωτήρα μας και προπαντός να διατρανώσουμε την ανάγκη τηρήσεων των νόμων της Πολιτείας μας. Νόμοι που παραβιάζονται ασύστολα στο όνομα των δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της τέχνης προκαλώντας την γενεσιουργό αιτία της σήψης και της δυσωδίας που αναδύεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε μάλιστα αυτή η εστία μόλυνσης την οποία καλλιεργείτε εσείς καλή μου κυρία και οι υπόλοιποι «ηθο- ποιοί»  να την επουλώσουμε με την παρουσία μας ώστε να μην καταστεί επιδημία και επιβαρύνει την ήδη τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας.
 
Με εκτίμηση
 
Διονύσης Μακρής
Θεολόγος-Δημοσιογράφος
και κατ΄ εσάς και τους ομοίους σας
επώνυμος «τραμπούκος»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να το διατηρείτε το θέμα στην επικαιρότητα. Καήκαμε σαν Έθνος αν επικρατήσει η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός απέναντι στις βλασφημίες.

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Να ματαιωθεί οριστικά.

Silver είπε...

Αδελφοί Θεόδωρε και ανώνυμε χαίρετε εν Κυρίω!

Η "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΩΝΗ" όπως θα έχετε διαπιστώσει είναι αγωνιστική. Με τη χάρη του Κυρίου θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστώ για την επίσκεψη, νάστε πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!