Αναβολή της Πανορθοδόξου Συνόδου προτείνει η Ρωσική Εκκλησία

Την αναβολή της Πανορθόδοξης Συνόδου ζητά εκ νέου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Μόσχας.
Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε πριν από λίγο, ύστερα από τη συνεδρίαση της Ιεράς του Συνόδου, το Πατριαρχείο Μόσχας δηλώνει ότι για να μετάσχει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Κρήτη, θα πρέπει πρωτίστως να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να υπάρξει εξομάλυνση και όλοι μαζί να οδηγηθούν σε Πανορθόδοξη Σύνοδο.


***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αναβολή της Πανορθοδόξου Συνόδου προτείνει η Ρωσικ...":

+Ι.Γ.Ζ.

Βεβαίως, όπως το οικονομικό (έξοδα αποστολής ) που έθεσε η εκκλησία της Βουλγαρίας, το να καθίσουμε σε στρογγυλή τράπεζα για να μην έχει ο Βαρθολομαίος, το επί τιμή πρόεδρος, που έθεσε η εκκλησία της Ρωσίας, να λυθεί το ποιος θα έχει την κουτάλα που έθεσε η εκκλησία της Αντιοχείας, και ένα σωρό άλλα σωτηριολογικά ζητήματα.


***

Ο  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αναβολή της Πανορθοδόξου Συνόδου προτείνει η Ρωσικ...":

Πρωτοφανή τα γεγονότα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει οι  Φιλοοικουμενιστές θα κάνουν την Σύνοδό τους  και μάλιστα με την απουσία αντιρρησιών στις απόψεις τους, οπότε θα μπορούν ευκολότερα να επιτύχουν τους σκοπούς τους.  Όσο για τους απέχοντας της Συνόδου δια της ουσιαστικής ανοχής και της Εκκλησιαστικής Συγκοινωνίας θα αποδεχθούν, στην πράξη, την Σύνοδο στην οποία απέχουν σήμερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Βεβαίως, όπως το οικονομικό (έξοδα αποστολής ) που έθεσε η εκκλησία της Βουλγαρίας, το να καθίσουμε σε στρογγυλή τράπεζα για να μην έχει ο Βαρθολομαίος, το επι τιμή πρόεδρος, που έθεσε η εκκλησία της Ρωσίας, να λυθεί το ποιος θα έχει την κουτάλα που έθεσε η εκκλησία της Αντιοχείας, και ένα σωρό άλλα σωτηριολογικά ζητήματα.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Πρωτοφανή τα γεγονότα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει οι Φιλοοικουμενιστές θα κάνουν την Σύνοδό τους και μάλιστα με την απουσία αντιρρησιών στις απόψεις τους, οπότε θα μπορούν ευκολότερα να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Όσο για τους απέχοντας της Συνόδου δια της ουσιαστικής ανοχής και της Εκκλησιαστικής Συγκοινωνίας θα αποδεχθούν, στην πράξη, την Σύνοδο στην οποία απέχουν σήμερα

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η "σύνοδος" έτσι ώστε να πέσουν όλων οι μάσκες. Να αποφασίσουν οι πιστοί τι θα κάνουν. Να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι αντι-οικουμενιστές. Να ξεκαθαρίσει το ορθόδοξο τοπίο επιτέλους! Η λύση είναι η αποτείχιση των ορθοδόξων από τους αιρετικούς οικουμενιστές οι οποίοι δυστυχώς κινούνται στους κόλπους του παλαιού αλλά και του νέου ημερολογίου!