ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ!

(Σχόλιο σε απόφαση του «Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»)

Eίναι ολοφάνερο πως ο δυτικός κόσμος βαδίζει προς την οριστική δύση του, εξαιτίας της πτώσεώς του σε όλα τα επίπεδα. Κατρακυλάει στην άβυσσο της καταστροφής του, χωρίς να διαφαίνεται καμιά πιθανότητα ανάνηψης και επιστροφής! Εντελώς απογυμνωμένος από τις πανανθρώπινες αξίες και μάλιστα αυτές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, οι οποίες επί αιώνες στήριζαν και ποδηγετούσαν τις κοινωνίες, τα έθνη και τους λαούς,  βιώνει την καταστροφική του πορεία ως «πρόοδο»! «Βαπτίζει» την ηδονοθηρία και τον άκρατο ευδαιμονισμό σε «ζητούμενο» και «ύψιστο ιδανικό». Ανάγει την θεοποίηση των ανθρωπίνων παθών και την αμαρτία σε «ατομικό δικαίωμα», ενώ παράλληλα  καταδικάζει κάθε αντίσταση στην διάπραξη της αμαρτίας, ως «τροχοπέδη στην πρόοδο», ως «σκοταδισμό» και «μεσαιωνισμό»

Και δεν μένει μόνο στα λόγια, αλλά ποινικοποιεί κάθε φωνή και διαμαρτυρία κατά της ηθικής κατρακύλας. Τα κοινοβούλια της Δύσης ψήφισαν «αντιρατσιστικούς» νόμους, ώστε να καταδικάζουν με αυστηρότατες, εξοντωτικές ποινές, όσους διαμαρτύρονται για την απεμπόληση των παραδεδομένων πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών και κυρίως κάθε αντίθεση κατά της αμαρτίας, η οποία άπτεται του κοινωνικού συνόλου, και έχει κοινωνικές επιπτώσεις, όπως λ.χ. το φρικώδες έγκλημα των εκτρώσεων και αυτό της ανατροπής της ανθρωπίνης φυσιολογίας και οντολογίας, διά του θανασίμου αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας. Ψηφίζουν επίσης νόμους, οι οποίοι προστατεύουν όσους υβρίζουν, βλασφημούν και βεβηλώνουν την πίστη και τα ιερά σεβάσματα των πιστών. Επίσης ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», έφθασε στο σημείο να ανατρέπει δικαστικές αποφάσεις και να καταδικάζει εθνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ακόμα ανθίστανται στην ηθική κατρακύλα.

Μια τέτοια πρόσφατη απόφαση του «Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», (ΕΔΑΔ), είδε το φως της δημοσιότητος, το οποίο  αποφάνθηκε ότι η βεβήλωση λατρευτικών χώρων, ιερών συμβόλων κλπ, δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση! Διάφορα χριστιανικά και πατριωτικά ιστολόγια δημοσιοποίησαν την απίστευτη είδηση, η οποία φέρνει πλήρη ανατροπή του κώδικος αξιών στην σύγχρονη κοινωνία. Ανάρτησαν μάλιστα και ένα αξιόλογο και αποκαλυπτικό άρθρο της Γαλλίδας διανοούμενης κ. Karine Bechet-Golovko, Διδάκτωρος Δημοσίου Δικαίου, Συγγραφέως και Καθηγήτριας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, το οποίο αναδημοσίευσε, μεταφρασμένο στα ελληνικά, το ιστολόγιο της πατριωτικής οργάνωσης «Ενωμένη Ρωμιωσύνη»με τίτλο: «Ευρωπαϊκό ΔικαστήριοΗ βεβήλωση ιερών ναών είναι ελευθερία έκφρασης!!! (https://enromiosini.gr/arthrografia/eyropaiko-dikastirio-anthropinon -dikaiomaton/). Το ενδιαφέρον και λίαν ανησυχητικό δημοσίευμα αρχίζει με την επισήμανση: «Ποιός το φανταζόταν οι Femen να εκπροσωπούν την ελεύθερη έκφραση στην Ευρώπη; Και μάλιστα με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;…. Femen: οι νέες θεές του μετανεωτερικού κόσμου! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) μόλις καταδίκασε τη Γαλλία επειδή τόλμησε, σε τελευταία αναλαμπή, να προσπαθήσει να προστατεύσει την Εκκλησία».  Έχουμε ασχοληθεί σε παλιότερη ανακοίνωσή μας για το φαινόμενο «Femen», τις «οργισμένες» ακτιβίστριες, οι οποίες κρύβονται πίσω από την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, για να προωθήσουν τα ολέθρια σχέδια της «Νέας Τάξεως Πραγμάτων», να ευτελίσουν τους παραδεδομένους θεσμούς και αξίες, οι οποίες λειτουργούν ως τροχοπέδη στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης. Κύρια να βεβηλώσουν την πίστη στο Θεό και να καταρρίψουν κάθε ίχνος ηθικής. 

Στη συνέχεια αναφέρει: «Η βεβήλωση του ναού της αγίας Μαγδαληνής στο Παρίσι έγινε τον Δεκέμβριο του 2013, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν η Eloïse Bouton εισέβαλε γυμνόστηθη με μια επιγραφή “Τα Χριστούγεννα ακυρώνονται!”, μπροστά σε μια δωδεκάδα ανθρώπων και μια χορωδία σε πλήρη πρόβα. Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η Eloïse Bouton μπαίνει γυμνόστηθη στο ναό της αγίας Mαγδαληνής, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, και στέκεται μπροστά στο ιερό όπου αναπαριστά μια έκτρωση χρησιμοποιώντας κομμάτια από ματωμένο συκώτι μοσχαριού, που υποτίθεται ότι συμβολίζουν ένα έμβρυο. Τελειώνει το “χάπενινγκ” της με τη σάλτσα Femen ουρώντας μπροστά σε μια παράνομη ομήγυρη. Ο ιερέας της ενορίας υπέβαλε μήνυση και τον Ιανουάριο η Eloïse Bouton τέθηκε σε προληπτική κράτηση»! Φαίνεται ότι οι «Femen» έχουν ως κύριο στόχο τους τη βεβήλωση εκκλησιών, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει η δαιμονική ενέργεια της κ. Bouton. Έχουμε επανειλημμένως αναλύσει πως το πλέον φρικτό φαινόμενο της εποχής μας είναι το διαρκές έγκλημα των εκτρώσεων. Εκατομμύρια αθώα έμβρυα θανατώνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, με τον πλέον  ειδεχθή τρόπο, με απόφαση των «γονέων» τους και την άδεια και αρωγή των Κρατών! Οι «Femen» είναι οι διαπρύσιοι κράχτες αυτού του φρικιαστικού εγκλήματος, με τις γνωστές τραμπουκικές εκδηλώσεις τους, όπως η ανωτέρω!

Όπως σημειώνει το ΕΔΑΔ: «Η κ. Bouton εξήγησε ότι από το κίνημα Femen της είχε ανατεθεί για τη Γαλλία να παρέμβει, σύμφωνα με ένα σχέδιο ταυτόχρονων παρεμβάσεων και σε άλλες χώρες. Ο ναός της αγίας Mαγδαληνής είχε επιλεγεί στη Γαλλία “για τον συμβολισμό του σε διεθνές επίπεδο”. …Στο ιερό της εκκλησίας της Mαγδαληνής, η Αγία Μητέρα Eloise απέβαλε τον Ιησού”». Εν τέλει «Το δικαστήριο, [ΕΔΑΔ], έκρινε ότι η ενέργειά της εμπίπτει στην ελευθερία της έκφρασης και απέρριψε συγκεκριμένα το επιχείρημα της προσφεύγουσας ότι η ενέργειά της ήταν αποκλειστικά πολιτική»! Δυστυχώς, αυτές οι βλάσφημες και προσβλητικές διά τους πιστούς ενέργειες είναι για το ΕΔΑΔ «δικαίωμα ελευθέρας έκφρασης»!

Ωστόσο κατά την αρθογράφο: «Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για οποιαδήποτε βεβήλωση. Σε κάθε περίπτωση κάθε κοινωνία πρέπει να προστατεύει τους ‘ιερούς’ τόπους της. Και η γαλλική δικαιοσύνη, περιέργως σήμερα, υπερασπίστηκε την Εκκλησία: Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορουμένη για σεξουαλική επίδειξη σε φυλάκιση ενός μηνός με απλή αναστολή και, για λόγους αστικού συμφέροντος, να καταβάλει στον εκπρόσωπο της ενορίας ποσό 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και να συμμετάσχει στα δικαστικά έξοδα του αντιδίκου της μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ».

Και συνεχίζει: «Προφανώς, το ΕΔΑΔ αθώωσε την Eloïse Bouton επειδή αυτό έχει άλλες ιερότητες. Μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτό το ευαίσθητο άτομο ούρησε στο ιερό στο τέλος της παράστασης, το ΕΔΑΔ θεωρεί στην απόφασή του της 13ης Οκτωβρίου ότι η ποινή που επιβλήθηκε είναι δυσανάλογη σε μια δημοκρατική κοινωνία, επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη τα κίνητρα αυτής της πρόκλησης, και αυτό συνιστά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης: Τέλος, το Δικαστήριο [ΕΔΑΔ] σημειώνει ότι, ενώ τα εθνικά δικαστήρια δεν αγνόησαν τις δηλώσεις της προσφεύγουσας κατά τη διάρκεια της ποινικής έρευνας, περιορίστηκαν ωστόσο στην εξέταση του ζητήματος της γύμνιας του στήθους της σε έναν τόπο λατρείας, χωρίς να λάβουν υπόψη το νόημα που αποδίδεται στην ενέργειά της ή τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το νόημα που έδωσαν στο γυμνό τους οι ακτιβίστριες των Femen. […]». Είναι ολοφάνερο ότι το ΕΔΑΔ προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Παρά κάτω προσθέτει: «Κάθε εποχή και κάθε κοινωνία έχει τα ιερά της, τα οποία προστατεύει από κάθε βεβήλωση. Το να μπαίνεις με τόπλες και να ουρείς σε έναν ναό σημαίνει ότι τον βεβηλώνεις. Είτε η κοινωνία θεωρεί, [ως], αξία της την προστασία των χριστιανικών χώρων λατρείας, επειδή ανήκουν στα ιερά της, είτε αρνείται τον ιερό τους χαρακτήρα και τότε είναι δυνατό να γδυνόμαστε σ’ αυτά για ιδεολογικούς λόγους και να ουρούμε σ’ αυτά, όπως σε ουρητήριο. Το ΕΔΑΔ υποβιβάζει την Καθολική Εκκλησία σε ουρητήριο! Θα ήμουν περίεργη να μάθω ποια θα ήταν η αντίδραση αυτού του θεσμού, αν μια ομάδα θυμωμένων πολιτών πραγματοποιούσε μια τέτοια “παράσταση” στην αίθουσα ακροάσεών του; Ή αν βεβηλώναμε τους ιερούς τόπους που προστατεύει ιδεολογικά; Η απάντηση θα ήταν καταδικαστική, γιατί κάθε ιδεολογικό σύστημα προστατεύει τα ιερά του, διαφορετικά είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί»! Πολύ ορθές οι παρά πάνω παρατηρήσεις της, που ομιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό.

Επισημαίνει ακόμη ότι στο ΕΔΑΔ  λειτουργούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά»: «Το 2018, το ΕΔΑΔ καταδίκασε μια Αυστριακή λέκτορα γιατί χαρακτήρισε ‘παιδοφιλία’ το γάμο του Μωάμεθ με την 9χρονη Aϊσά. Καταλόγισε στη λέκτορα παρακίνηση σε έλλειψη σεβασμού στον Μωάμεθ και  ότι ο όρος “παιδόφιλος” γι’ αυτόν ήταν μια “γενίκευση χωρίς τεκμηριωμένη βάση” και “πιθανόν να προκαλέσει δικαιολογημένη αγανάκτηση” στους μουσουλμάνους. Και μάλιστα, ήταν “μια κακόβουλη παραβίαση του πνεύματος ανεκτικότητας στη βάση της δημοκρατικής κοινωνίας” που πιθανόν “να υποκινήσει προκαταλήψεις” και “να θέσει σε κίνδυνο τη θρησκευτική ειρήνη”!!!!»! Είναι γεγονός ότι οι απαγορεύσεις και οι καταδίκες εξαντλούνται στην χριστιανική πίστη και ζωή, σε αντίθεση με τις άλλες θρησκευτικές πίστεις, οι οποίες όχι μόνο προστατεύονται από το ΕΔΑΔ, αλλά επί πλέον καταδικάζονται οι χριστιανοί, όταν τολμήσουν να εκφράσουν την πίστη και την ηθική τους, και να διαμαρτυρηθούν σε όσους την προσβάλουν.

Εξετάζοντας από την ορθόδοξη σκοπιά αυτή την τραγική κατάσταση στον δυτικό κόσμο, θεωρούμε ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι ο δυτικός παρεφθαρμένος Χριστιανισμός, διότι το εγκληματικό παρελθόν του και το αλλοπρόσαλλο παρόν του προκάλεσε αποστροφή στις δυτικές κοινωνίες.  

Περαίνοντας, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στο χώρο του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου. Ταπεινά φρονούμε ότι αυτά τα άκρως εκφυλιστικά φαινόμενα μαρτυρούν, ότι ζούμε στους εσχάτους χρόνους για τους οποίους μας ομιλούν οι θεόπνευστες Άγιες Γραφές: «εν εσχάταις ημέραις ενστήσονται καιροί χαλεποί· έσονται γαρ οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεύσιν απειθείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άστοργοι, άσπονδοι, διάβολοι, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον ή φιλόθεοι, έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας, την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι. Και τούτους αποτρέπου. Εκ τούτων γαρ εισιν οι ενδύνοντες εις τας οικίας και αιχμαλωτίζοντες γυναικάρια σεσωρευμένα αμαρτίαις, αγόμενα επιθυμίαις ποικίλαις, πάντοτε μανθάνοντα και μηδέποτε εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν δυνάμενα» (Β΄Τιμ.3,1-7)! Κι όλα αυτά με το πρόσχημα των «ατομικών δικαιωμάτων», τα οποία βεβαίως προστατεύουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τα χειρότερα, που σίγουρα θα ακολουθήσουν!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών

Δεν υπάρχουν σχόλια: