Η μόνη λύσις εκλογής Ποιμένων

Έχομεν την βεβαιότητα, οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες θα υιοθετήσουν επί τέλους την σωστήν διαδικασίαν εκλογής Ποιμένων. Δι’ όσους εκ των κληρικών και λαϊκών, τυχόν και δεν την γνωρίζουν, τήν αντιγράφομεν από τον Συναξαριστήν της Ορθοδόξου Εκκλησίας ημών, τόμος ΙΒ σελ.521. Ιδού λοιπόν ο μόνος τρόπος εκλογής Ποιμένων:

Απολιπών τον βίον ο Αρχιερεύς των  Ιεροσολύμων Ζαχαρίας (609-632), συνηθροίσθη όλον το πλήθος εις την Εκκλησίαν και κλείσαντες τάς πύλας του Ναού και σφραγίσαντες επιμελώς, ανέμενον έξωθεν, ίνα ίδωσι ποίον Αρχιερέα και Ποιμένα θέλει τους εξαποστείλει ο Θεός, διότι τοιαύτην καλήν συνήθειαν είχον οι άνθρωποι εκείνοι. Οπόταν δηλαδή ήθελον να εκλέξουν νέον Αρχιερέα, έκλειον καλώς τας θύρας του Ναού και όστις ήθελε δυνηθή να ανοίξη αυτάς διά προσευχής, εκείνον ευθύς ως άξιον εχειροτονούσαν. Τότε λοιπόν, ως υπό θείας Χάριτος οδηγηθείς ο ιερός Μόδεστος, έφθασεν εις τάς πύλας του Ναού και ευθύς διά της προσευχής του αι θύραι ηνοίχθησαν και ο θείος Μόδεστος Αρχιερεύς του Θεού αποκατεστάθη, διά την απλότητα, την καθαρότητα και την αγάπην την οποίαν είχεν εις τον Θεόν. Χειροτονηθείς δε Αρχιερεύς ο Άγιος και αγωνιζόμενος καθ΄ εκάστην έτι περισσότερον, του εδόθη τοιαύτη Χάρις εκ Θεού και τοιαύτη πλουσιωτάτη δύναμις, ώστε εκτός από τα άλλα θαύματα και τας ιατρείας, τας οποίας έκαμεν εις τους ανθρώπους, εθεράπευε και τα ζώα.

 

Κατοπτρίσθητε Πατέρες, των Ορθοδόξων τοπικών Εκκλησιών, πού ως λύκοι ωρυόμενοι, με διαπλοκάς και μηχανορραφείας, προσπαθείτε να αλώσετε την Ορθοδοξία μας. Μετρήθητε διά του θείου αυτού τρόπου αναδείξεως Ποιμένων. Ζυγίσθητε επί του απαιτουμένου βάρους καθαρότητος των Ποιμένων. Πόσον ελλιπείς θα ευρεθήτε! Ναι! Θα ευρεθήτε τρομακτικώς ελλιπείς και μυστηριώδης τις χείρ θα γράψη και δι’ υμάς  « επί το κονίαμα του τοίχου  του οίκου» υμών ό,τι έγραψε διά τον βασιλέα της Βαβυλώνος Βαλτάσαρ: « Μανή, θεκέλ, φάρες»!

----------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάτι γίνεται τις τελευταίες μέρες με τους διάφορους ποιμένες... Άλλος ρίχνει καυστικά υγρά και έχει ναρκωτικά από ότι λένε, άλλος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων, άλλος τώρα μόλις διαβάζω ότι μέθυσε και κυνηγούσε την παπαδιά του σε όλο το χωριό.... τρομερές καταστάσεις... Πώς και γίνονται ξαφνικά όλα μαζί είναι απορίας άξιο! Μπας και ετοιμάζονται να φέρουν κανένα νέο νόμο που να αφορά τους ιερείς ή πράγματι υπάρχει αύξηση των κακών συμπεριφορών είναι το ρητορικό ερώτημα που προκύπτει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι γίνεται τις τελευταίες μέρες με τους διάφορους ποιμένες...Άλλος ρίχνει καυστικά υγρά και έχει ναρκωτικά από ότι λένε, άλλος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων, άλλος τώρα μόλις διαβάζω ότι μέθυσε και κυνηγούσε την παπαδιά του σε όλο το χωριό....τρομερές καταστάσεις...Πώς και γίνονται ξαφνικά όλα μαζί είναι απορίας άξιο! Μπας και ετοιμάζονται να φέρουν κανένα νέο νόμο που να αφορά τους ιερείς ή πράγματι υπάρχει αύξηση των κακών συμπεριφορών είναι το ρητορικό ερώτημα που προκύπτει...