Σύμφωνα μέ τήν ὀρθόδοξη διδασκαλία, ὁ Θεός εἶναι:

ἄναρχος, ἄκτιστος, ἀτελεύτητος, ἀΐδιος, ἀπερινόητος, ἀπερίγραπτος, ἀνεξιχνίαστος, ἀθέατος, ἀνείδεος, ἄρρητος, ἀπρόσιτος, ἀνόμοιος, ἀφιλοσόφητος, ἀνέκφραστος, ἀχώρητος, καί πάντων ἐπέκεινα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άκρον Αγαθόν ο Θεός. Η απλουστάτη και πανίσχυρη δύναμη, υπερ πάσαν νόησην, Θεός κραταιός, φως, αγάπη, χαρά, δικαιοσύνη, μακαριότητα.

Ανώνυμος είπε...

Χθες μια λύκαινα πήγε να παγιδέψει ένα πρόβατο. Το πρόβατο με κάλεσε, πήγα. Η λύκαινα αγόρευε, ο Θεός ο Γιαχβέ κλπ. Περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα κι αρπάζει ψυχές. Τη ρώτησα τι έχεις να πεις για το Θεάνθρωπο Χριστό; Α.. μου λέει, ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος με θεικές ιδιότητες! Τι μου λες της είπα. Κατέβηκε ο ίδιος ο Θεός ,ταπεινώθηκε, βρίστηκε, εμπαίχτηκε, σταυρώθηκε και βίωσε όλα τα ανθρώπινα πάθη ο αναμάρτητος για να μας δείξει ότι ήταν ένας απλός καλός άνθρωπος; 'Απογύμνωσε΄ τον Εαυτό του ο υπεράναρχος για να μας πει τί; Ότι να είμαι κι εγώ εδώ για να σας κάνω επίδειξη των ικανοτήτων μου; Τον υποβιβάζεις ως ένα καλό άνθρωπο; ΤΗ ρώτησα περί της Παναγίας μητέρας του τί έχεις να πεις; Μου είπε, τη κάνεις ανώτερη κι από τον Θεό λέγοντάς την Παναγία; Όχι της απαντώ, ο Θεός είναι Άγιος, όμως η Παναγία είναι η κορυφαία Αγία πάντων των Αγίων. Μαρία απλά την αποκαλούσε.. Είπαμε κι άλλα, πολύ πλάνη, της είπα στέκεσαι σε πλάνη, καλός φωτισμό να έχεις, έφυγε γρήγορα γρήγορα αλαφιασμένη η λύκαινα.