ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΑΔΟΥΝ;;; -- του Νικολάου Πανταζή, θεολόγου

Ο πρώην επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος “ήλεγξε τον Βασιλέα Παύλο διότι ενέκρινε διάταγμα περί της Μασονίας ως δήθεν “Φιλαθρωπικού Ιδρύματος…”

Ναι. Αυτά τα έκανε ΤΟΤΕ…. τω καιρώ εκείνω…
ΤΟΤΕ έπαυσε την Μνημόνευση του ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥ Αθηναγόρα για τρία μόνο “χρονάκια”… (δηλαδή σφαλιαρίτσα με του σπουργίτι το φτερό) αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ύστερα από τρία χρόνια ΣΥΝΕΧΙΣΕ την Μνημόνευση του ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥ και ενώθηκε διά βίου με την ΜΑΣΟΝΙΑ διά της εφ΄ όρου ζωής Μνημονεύσεως ΜΑΣΟΝΩΝ!

Συνεχίζω την κοινωνία μου με αιρετικούς οικουμενιστές επισκόπους σημαίνει:
“αποδέχομαι και υποτάσσομαι στην αίρεσή τους. Γίνομαι υπόλογος, συνυπεύθυνος και συγκατάκριτος μαζί τους και αποβιώνω μαζί τους, κηδευόμενος από αυτούς, τους οποίους αναθεμάτισα και κατεδίκασα ως χωρισμένους από Θεού και ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας του Χριστού…”

Αδέλφια μου, ας ΜΗΝ είμαστε ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΣ. Ή είναι η Μνημόνευση “αποδοχή πίστεως (Ορθοδόξου ή αιρετικής) και υποταγή” στον κάθε αιρεσιάρχη, ή δεν είναι! Ή ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έχει λάθος, ή ο π. Αυγουστίνος!

ΔΕΝ επιτρέπεται σε μας, σε περίπτωση που αυτά τα δύο πρόσωπα έρχονται σε ΑΚΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ διδασκαλία, εμείς να διαλέγουμε έναν γέροντα επίσκοπο, ο οποίος έκανε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ και ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ (παρασέρνοντας στην κοινωνία μετά αιρετικών επισκόπων, μυριάδες πιστούς) με το να συνεχίζει
να ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ, δηλαδή
να ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ (σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο)
να ΕΝΩΝΕΤΑΙ και
να ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ
σε Αρχιμασόνους και ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ την επάρατη στιγμή κατά την οποία ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΕΝΟΗΣΑΝ και δεν τηρήθηκαν οι αυστηρώς προκαθορισμένες ΑΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ και οι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ Ιεροί ΚΑΝΟΝΕΣ που να επιτρέπουν την οποιαδήποτε επαναφορά της Μνημονεύσεως αιρετικών επισκόπων.
Ή είναι αιρετικοί και μάλιστα ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ή δεν είναι. Εφ΄ όσον είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΙ και εφ΄ όσον ΔΕΝ ΜΕΤΕΝΟΗΣΑΝ, εφ΄ όσον ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Λίβελλο Μετανοίας και ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ τους προκατόχους τους ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, τότε….

ώ τότε, με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ εσύ επίσκοπε, ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙΣ τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΣ τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και συνεχίζεις την Μνημόνευση ΧΩΡΙΣ να συντρέχει ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ;;;;

Άφησε γραμμή, άφησε κληρονομιά ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗ!!! «ότι μπορούμε να καταδικάζουμε με τα λόγια τους ΜΑΣΟΝΟΥΣ αιρετικούς οικουμενιστές επισκόπους αλλά παράλληλα μπορούμε να ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ μαζί τους, να παραμένουμε σε Εκκλησιαστική – Μυστηριακή ΚΟΙΝΩΝΙΑ μαζί τους…»

Και μετά σου λέει ο κάθε «ψευτοπαπάς, ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και ΨΕΥΤΟΘΕΟΛΟΓΟΣ (λόγια ΟΧΙ δικά μου αλλά της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ (ισοτίμης και ισοκύρου μετά ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ) ΣΥΝΟΔΟΥ επί του ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ως ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
«Ου γαρ επισκόπων, αλλά ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν!» (ΙΕ΄ Κανών)

Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ επίσκοπος ΔΕΝ είναι ΑΛΗΘΙΝΑ Ορθόδοξος (όσο και αγωνιστής κι αν ήταν) και το ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ σημαίνει ΨΕΥΤΟΘΕΟΛΟΓΟΣ (όσο μέγιστος Ερμηνευτής κι αν ήταν).
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ με αυτούς τους οποίους θεωρητικώς καταδίκαζαν και ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ σε ΠΛΗΡΗ μυστηριακή ΚΟΙΝΩΝΙΑ (συγκοινωνία) με ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥΣ και ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΕΣ, τότε… ώ τότε…
ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ αλλά έπραξαν αυτό που επιβάλλει ο λογισμός τους και η φοβία τους και η αποκλειστικά δική τους Ερμηνεία τους.

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ! Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ για τον μέγιστο Αγώνα τους, αλλά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ δικαιολογούμαστε να τους ΜΙΜΟΥΜΑΣΤΕ στην μεγίστη ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ΙΕΡΑΣ, ΘΕΟΣΔΟΤΟΥ και ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ!

Εσύ, ΚΟΨΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ τον ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟ και ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ, ΑΣΧΕΤΩΣ εάν δεν το έκανε ο τάδε ή ο τάδε, ΕΣΥ είσαι υποχρεωμένος να μιμηθείς τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ και ΜΟΝΟΝ αυτούς να ακολουθείς και ΜΟΝΟΝ αυτούς να επικαλείσαι!
ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΙ και κλαίγεσαι ψεύτικα λέγοντας «γιατί δεν το έκανε ο τάδε χαρισματούχος γέροντας ή ο τάδε θεολόγος!» ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Ορθόδοξε Χριστιανέ μου, ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ της Εκκλησίας μας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ιδιωτικώς, ατομικώς, προσωπικώς και αυτεξουσίως ΑΛΑΘΗΤΟΣ, ειδάλλως από την προσωπολατρεία πέφτουμε στην ΠΑΠΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ του ΑΛΑΘΗΤΟΥ!

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ τί σου λέγει μεροληπτικά ο ανθρώπινος συναισθηματισμός σου, αλλά ΤΙ σου ΔΙΑΛΑΛΕΙ εν τω μέσω της Οικουμενιστικής νυκτός Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ, Ο ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟΣ ΑΛΕΚΤΩΡ!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΝΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

SCRIPTA MANENT είπε...

Αν είσαι στην διοικούσα εκκλησία εχεις σχέση με τον οικουμενισμό,είτε σ’ αρέσει είτε οχι

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος παλαιοημερολογίτη SCRIPTA MANENT!
Εντελώς λάθος είσαι! Κοίταξε να μετανοήσεις και να πετάξεις από πάνω σου τις πλανεμένες απόψεις.

Θεόδωρος