Έλληνες, ξυπνήστε, μας προδίδουν οι άρχοντές μας

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Κ. Τσίρκας,  πτ. Θεολογίας – Παντείου
Διαβάζοντας στο υπ’ αριθ. 2214/1/6/18 φύλλο της Εφημερίδος μας το άρθρο: «ΠΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…», θυμήθηκα ότι παλαιότερα, όταν την Ελλάδα μας την διηύθυναν ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι ανθέλληνες η μισέλληνες η υποτακτικοί η δειλοί και μειοδόται, στο Υπουργείο Εξωτερικών υπήρχε Υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προήρχετο από το σώμα των επιτυχημένων Πρέσβεων. Όταν «ενέσκυψε» η «αποκατάσταση της Δημοκρατίας», ο εκάστοτε Πρωθυπουργός (Αρχηγός Κόμματος), για να εξυπηρετήσει τις δικές του βλέψεις και συμφέροντα, τοποθέτησε στο ΥΠΕΞ το δικό του «τσιράκι», για να είναι υπάκουος στα κελεύσματά του και γι’ αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο. Όταν οι Σκοπιανοί ζήτησαν να λέγωνται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τότε ήθελα να γράψω στους Άρχοντές μας ότι ήταν ευκαιρία να ζητήσουν και να πουν «πράγματι είσαστε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, επομένως πρέπει να επανέλθετε στη ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Έχουμε όλα τα δεδομένα, από τους Αρχαίους Μακεδόνες, τους Φιλοσόφους, τους Στρατηγούς, το Βυζαντινό πολιτισμό και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες (τους Ναούς), τις Άγιες Εικόνες με τις Ελληνικές επιγραφές. Έχουμε τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, οι οποίοι δεν πήγαν να εκχριστιανίσουν τους Μακεδόνες, δηλαδή την Εκκλησία, την οποία ίδρυσε ο Απόστολος Παυ­λος, αλλά πήγαν στους αγροίκους Σλαύους, για να τους εκπολιτίσουν».
Στα Βόρεια της Πατρίδος μας υπήρχαν οι τότε άξεστοι ΣΛΑΥΟΙ.
Αν στις μέρες μας υπήρχε ο μόνιμος Υφυπουργός του ΥΠΕΞ θα ενημέρωνε και τον υπουργό και τον Πρωθυπουργό και όλο το Υπουργικό Σώμα, αλλά και τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν συνέβη όμως τίποτε από αυτά. Και όταν «τα αφεντικά των “Εθνοπατέρων” μας επρότειναν τον κ. ΝΙΜΙΤΣ ως μεσολαβητήν για το σκοπιανό δεν έπρεπε να τον δεχθούν λόγω Σλαυικής καταγωγής ως εκ του επιθέτου του.
Και όταν συνήλθαν κάπως ύστερα από τα ογκώδη συλλαλητήρια, συνεκάλεσαν Σύσκεψη οι Αρχηγοί των Κομμάτων υπό την Προεδρίαν του Προέδρου της Δημοκρατίας και πήραν την απόφαση να μη δώσουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η παράγωγον αυτής και να ’χεις μετά τον άλλον να λέει «αν δώσουμε το όνομα ποιός θα το θυμάται, ύστερα από δέκα χρόνια» και εμείς δεν τον κρεμάσαμε στην Ομόνοια. Εκεί όμως που βρίσκεται τώρα δεν ξέρω αν θα χαρεί που οι επίγονοί του δώσουν η μάλλον πουλήσουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, για δικούς τους λόγους η για να διατηρήσουν την «Καρέκλα» τους.
Εφ’ όσον αρχίσαμε να προδίνουμε τη Μακεδονία μας, θα μας ζητήσουν να προδώσουμε και την ήδη προδομένη ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ μας. Διότι ύστερα από το πρωτόκολλο της Κερκύρας, που υπήρχαν οι Προϋποθέσεις και οι τότε Κυβερνή­τες μας εγκατέλειψαν τους αδελφούς μας ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ. Αν όμως υπήρχε ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ θα τους έλεγε ότι λύθηκε ήδη το Αυστροουγγρικό θέμα και οι δύο Γερμανίες ενώθηκαν. Πιστέψαμε όμως στους «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ, που μετά το Β  Παγκόσμιο Πόλεμο», αντί να μας δοξάσουν, θα μας καθήσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε, για να θυμηθούμε τη μακαρίτισσα τη ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, και όπως ακριβώς κάνουν μέχρι σήμερα. Μας έφεραν το Συμμοριτοπόλεμο, μας έφεραν την διχόνοια και τον αλληλοσπαραγμό, και τόσα άλλα δεινά.
Ζητώ συγγνώμην αν παραφέρθηκα. Με αυτά που γράφω θέλω να σπρώξω μια από τις καλές γραφίδες της Π.Ο.Ε., για να μας δώσει το σύνθημα:

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ, 
ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ
Μιλώ σαν Πατριώτης και σαν Χριστιανός Ορθόδοξος, με εξηνταπέντε χρόνια Ιερωσύνης στην πλάτη μου.
"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: