«Ὁ Οἰκουμ. Πατριάρχης εἰσῆλθε γυμνόπους εἰς τὸ τέμενος Ὀμὰρ καὶ ἐκεῖ προσηυχήθη ὑπὲρ τοῦ Χουσεΐν».

Ἀλλʼ ἐξ ὅλων τῶν εἰδήσεων μία εἴδησις ἀναστάτωσε κυριολεκτικῶς τὴν συνείδησιν τῶν ἀπανταχοῦ  πιστῶν τέκνων τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας.
Ποία ἡ εἴδησις; Τὴν ἀντιγράφομεν ὡς ἔχει ἐκ τῆς ἐπικεφαλίδος, ἡ ὁποία ἐτέθη ὑπεράνω μακρᾶς περιγραφῆς τῆς ἐπισκέψεως τοῦ Οἰκουμ. Πατριάρχου εἰς Ἱερουσαλήμ˙ «Ὁ Οἰκουμ. Πατριάρχης εἰσῆλθε γυμνόπους εἰς τὸ τέμενος Ὀμὰρ καὶ ἐκεῖ προσηυχήθη ὑπὲρ τοῦ Χουσεΐν».
Εἰς τὸ τζαμὶ λοιπὸν τοῦ ψευδοπροφήτου Μωάμεθ Πατριάρχης προσευχόμενος; Κύριε ἐλέησον! Ἀλλὰ πρέπει νὰ καῆ τὸ Πηδάλιον, πρέπει νὰ ποδοπατηθοῦν οἱ Κανόνες τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, οἱ ὁποῖοι ἀπαγορεύουν ἐπὶ ἀπειλῆ ἀφορισμοῦ τῶν λαϊκῶν καὶ καθαιρέσεως τῶν κληρικῶν τὴν εἴσοδον καὶ τὴν προσευχὴν εἰς κέντρα λατρείας ἀλλοπίστων καὶ αἱρετικῶν. Ἡ Ὀρθοδοξία μετʼ ἀγανακτήσεως καὶ βδελυγμίας ἀποστρέφει τὸ πρόσωπόν της καὶ ἐκ τῆς φανταστικῆς ἀκόμη εἰκόνος κληρικοῦ, ὅστις μὲ γυμνοὺς τοὺς πόδας εἰσέρχεται καὶ προσεύχεται εἰς τζαμὶ τοῦ ψευδοπροφήτου. Τοιοῦτόν τι δὲν ἀναφέρει ἡ αἱματοπότιστος ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας ἡμῶν. Ἀναφέρει ἀντιθέτως ἱερεῖς καὶ ἐπισκόπους καὶ πατριάρχας ἀλλὰ καὶ ἀπλοὺς χριστιανούς, οἱ ὁποῖοι ἐπροτίμησαν μαρτυρικὸν θάνατον ἤ νὰ εἰσέλθουν καὶ νὰ συμπροσευχηθοῦν μετὰ τῶν Τούρκων εἰς τζαμί

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



+Ι.Γ.Ζ.
Βλέπε σχόλια στο Μαρτυρική Εκκλησία...

Silver είπε...

Aδελφέ μου είδα το σχολιό σου στην ιστοσελίδα σου.

Αν θέλεις πρόσεχε διότι ο διαχειριστής της "Ορθόδοξης Φωνής" ήτο ποιμήν προβάτων στο χωριό του στη Γορτυνία. Ίσως με ερωτήσεις, τι το κακό να είναι κανείς ποιμήν προβάτων;
Τίποτε το κακό, αλλά ο διαχειριστής της "Ορθόδοξης Φωνής" είναι πονηρός!
Διάλεξε και ανέβασε αυτό το γεγονός που αναφέρεται στον Οικ. Πατριάρχη Αθηναγόρα διότι δεν αναγράφεται από τον "Ορθόδοξο Τύπο" το όνομά του Αθηναγόρα...

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο αναφέρεται στον Αθηναγόρα και δημοσιεύτηκε στην Χριστιανική Σπίθα προ 60ετίας περίπου. Την πάτησες ΙΓΖ από την κακία σου!

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Η βλασφημία παραμένει η ίδια ασχέτως αν αλλάζει το πρόσωπο.
Και δυστυχώς για εσας, εφόσον είναι το περιστατικό απο το '60 - θέλετε όλοι βάπτισμα.
Οτι είναι ο άρχοντας που μνημονεύετε στην Λειτουργία το ίδιο είστε και εσείς που κοινωνάτε απο το ποτήρι του.

Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου. Να προστατεύω τα πρόβατα απο τον λύκο. Εσύ με ποια ιδιότητα θέλεις να οδηγήσεις ψυχές;
Το κατάλαβες αυτό ανώνυμε; Ασε λοιπόν τις λασπολογίες περί κακίας και κοίταξε να καταλάβεις τα αυτονόητα για να σωθείς.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις κολλήσει με το βάπτισμα. Μήπως είσαι ξαναβαπτισμένος κι εσύ και θες σαν την κολοβή αλεπού να μας ξαναβαπτίσεις όλους;

Ανώνυμος είπε...

+.I.Γ.Ζ.

Απο τα επιχειρήματα που γράφεις καταλαβαίνουμε και σε ποιο Level βρίσκεσαι.

Και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, σε ενημερώνω ότι,
Εξω απο την Εκκλησία ΔΕΝ υπάρχει Εκκλησία. Τούτο σημαίνει ότι όλα είναι ΑΚΥΡΑ
Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με θολολόγους καριερίστες κλπ, που μόνο ζημιά έκαναν και κάνουν, γι' αυτό η Εκκλησία θέσπισε την Οικονομία.
Η οικονομία έγκειται στην περίπτωση που ο αιρετικός Ν/της οικουμενιστής τέλεσε το μυστήριο κατά πάντα με τον ορθόδοξο τύπο.
Δηλαδή την Ιερολογία, τον τρόπο και τη ύλη του μυστηρίου. Εαν κάτι απο αυτά είναι παραχαραγμένο, τότε το μυστήριο είναι ΑΚΥΡΟ και παρά την οικονομία.

Στην θεολογική γλώσσα ( στην οποία είσαι άσχετος ) όταν λέμε σε κάποια θρησκευτική κοινότητα λ.χ. Ν/τες θέλετε βάπτισμα, εννοούμε το μέγεθος της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ... και σαφώς παρά την ακρίβεια μπορεί να γίνει και στην πραγματικότητα.
Επειδή όμως αυτός ο κόσμος πιστεύει στο σκοτάδι... γι' αυτό και η Εκκλησία κατά ακρωτάτη οικονομία δέχεται και τους ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΣ Ν/τες με το χρίσμα - μύρωμα.

Εν κατακλείδι το Βαπτισμα είναι το πρώτο βήμα στην Εκκλησία.
Το κατάλαβες ανώνυμε;
Αλλά αυτά δεν τα ξέρουν οι ψευδοποιμένες που έχετε, εσείς θα τα γνωρίζατε;;;

Για να μην πλατειάζω όποιος ενδιαφέρεται, ας κοιτάξει στην σελίδα μου Μαρτυρική Εκκλησία στην ετικέτα - παραχάραξη του βαπτίσματος
και όποιος μπορεί κληρικός η λαικός ας μας αποδείξει το αντίθετο.
Κατάλαβες ανώνυμε;;;

ΥΣ
Αν ήξερες πτωχέ ( πνευματικά ) ανώνυμε τι προσπαθώ να σας δώσω, και τι χάνετε...
και αν ήξερες σε ποιους λύκους εμπιστευθήκατε τις ψυχές σας...
Για πες μας ανώνυμε που υπάγεσαι; Νεο η παλαιό και που.
Για να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα...

Απάντηση στο δικό σου σχόλιο,
Φαρισαίοι υποκριτές, δεν μπήκατε εσείς στην Βασιλεία των ουρανών και δεν αφήνετε κανέναν να περάσει.
















Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έγινε με τον Αθηναγόρα έγινε πριν το 1965, δηλαδή πριν από την άρση της ακοινωνησίας...
αλλά και μετά το 1948 οπότε και συνεστάθη το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών (ΠΣΕ) με το οικουμενικό πατριαρχείο ως ιδρυτικό μέλος.

Όλα το ίδιο, όλα σώζουν. Αυτό είναι ορθοδοξία; Αν δεν είναι , τότε τι είναι;
Μήπως είναι αίρεση; Εσύ ανώνυμε 2:56 τι λές;

Αν δεν ξέρεις ρώτα και κανέναν ιερέα...

αν ρωτήσεις στο νέο ημερολόγιο ιερέα, τότε εκείνος θα σου πει...ποιά αίρεση;;; Και αν τον ρωτήσεις αν έχουν χάρη τα μυστήρια των μονοφυσιτών, θα σου πει ότι ΕΧΟΥΝ. Εκτός και αν πέσεις σε κανένα παπούλη αντιοικουμενιστή. Επίσης θα σου πει ότι οι παπικοί , όπως και οι ιεχωβάδες δεν έχουν καταδικαστεί από την εκκλησία.

Αν συμφωνείς μαζί με τους νεοημερολογίτες ότι είναι βάπτισμα το τριπλό μπουγέλο, τότε μην θορυβείσαι. Δεν σε "ξαναβαπτίζει" κανένας.

"Ο πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται."

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Μην αλλάζεις ψευδώνυμα για να φαίνεσαι... πολλοί!
Επειδή από θεολογία εσύ είσαι άσχετος, ένα μόνο θα σου πω:
Πόρνος που ξαναβαπτίσθηκε για να γίνει άξιος για ιερωσύνη δεν είναι άξιος για ιερωσύνη και πάει καρφί στην Κόλαση, όχι μόνο για την πορνεία του, αλλά και για την ασυγχώρητη βλασφημία προς το Άγιον Πνεύμα που ενέργησε το Μυστήριο του Βαπτίσματος, εφόσον αυτό τελέσθηκε εν ονόματι της ορθοδόξου Εκκλησίας, έστω και από νεοημερολογίτη κληρικό. Η τυχόν παραχάραξη του τύπου χαρακτηρίζει το βάπτισμα ως ατελές, όχι όμως άκυρο και ανυπόστατο, ώστε να δικαιολογείται η βλάσφημη επανάληψή του.
Αυτά τα ολίγα και σε αφήνω στην υπερηφάνειά σου, ευχόμενος την μετάνοιά σου. Άλλωστε δεν φταις μόνο εσύ αλλά και οι βαρεμένοι πνευματικοί σου πατέρες που σε δημιούργησαν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι τον Κύριο δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. (γι αυτό περί πόρνου που θέλει να γίνει παπάς) Γνωρίζει την προαίρεσή μας.

Για να είναι το βάπτισμα έγκυρο πρέπει να συντρέχουν τα τρία (και τα τρία) από τα παρακάτω:
1 Επίκληση της Αγίας Τριάδος
2 Τριπλή ΚΑΤΑΔΥΣΗ (όχι επίχυση ή ράντισμα, λούσιμο ή ποδόλουτρο)
3 Ιεροσύνη του παπά που βαφτίζει

ΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΑΚΥΡΟ.

Κατόπιν εγκυκλίου στο νέο ημερολόγιο οι παπάδες έχουν δικαίωμα (ή υποχρέωση;) να "βαπτίζουν" χωρίς τις καταδύσεις, αλλά με επίχυση. Εδώ και πολλά χρόνια, από το 1970 περίπου.

Η ορθοδοξία δέχεται το βάπτισμα από αιρετικούς ΜΟΝΟ όπως μας έχουν παραδώσει οι πατέρες: δηλαδή όταν υπάρχει ο τύπος του βαπτίσματος ίδιος και απαράλλαχτος, δηλαδή με τις τρεις καταδύσεις και όλες τις ευχές! Στην περίπτωση αυτή ο πιστός μυρώνεται μόνο.
Και μιλάμε για πράγματα που τα έχει ρυθμίσει το Άγιο Πνεύμα δια των Αγίων Πατέρων και όχι ό,τι του κατέβει του καθενός πατριάρχη, αρχιεπισκόπου ή ιερέως. Τους αποδέχεσαι τους Αγίους Πατέρες, ή είσαι της μεταπατερικής όπως είναι της μοδός;;;

Αυτά που λες περί ατελούς μυστηρίου τα λένε οι ΓΟΚ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Κυπριανίτες).

Θ.Α. ........και ουχί ό,τι άλλο θες να νομίζεις

ΥΓ Επειδή σε παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό πώς επιτείθεσαι εναντίον του ΙΓΖ... τι σου συμβαίνει; Έχεις κάποια προσωπική αγωνία; Σε βασανίζει κάτι;
Αυτός λέει ό,τι λέει...εσύ γιατί χτυπιέσαι;;;

Ανώνυμος είπε...

Και αν είσαι ατελώς βαπτισμένος τι γίνεται κύριε ανώνυμε;
Είσαι δυνάμει βαπτισμένος ή αβάπτιστος;(κατά τον πρ. Φλωρίνης Καβουρίδη)

Ανώνυμος είπε...

Και αν είσαι ατελώς βαπτισμένος τι γίνεται κύριε ανώνυμε;
Είσαι δυνάμει βαπτισμένος ή αβάπτιστος;(κατά τον πρ. Φλωρίνης Καβουρίδη)

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.
Δεν αλλάζω όνομα, ο Θ.Α. είναι άλλος σχολιαστής.

Ανώνυμε διάβασε για να μαθαίνεις, και να τα πεις και στην παρέα σου:
Με τίτλους:
Ατελές μυστήριο είναι μόνο το κλινικό βάπτισμα, Οταν ο άνθρωπος είναι ετοιμοθάνατος, τότε αλείφετε με νερό σε όλο το σώμα.
Η Εκκλησία το δέχεται ως έγκυρο, αλλά ΕΑΝ ο άνθρωπος ζήσει, τότε ΔΕΝ μπορεί να ιερωθεί επειδή το βάπτισμα είναι ατελές. - Δογματική Χρήστου Ανδρούτσου.

1.Η Εκκλησία δεν έχει ατελή μυστήρια. Αυτό που γράφεις είναι βλασφημία ανώνυμε θολολόγε.
2.Εξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει Εκκλησία μυστήρια Χριστός και άγιο Πνεύμα.
3.Δεκτό μόνον ο τύπος του μυστηρίου κατά οικονομία, εάν και εφόσον τηρήθηκε. Διαφορετικά είναι ΑΚΥΡΟ
4.Δεν υπάρχουν 2 Εκκλησίες στον ίδιο γεωγραφικό χώρο ανώνυμε, διότι ακυρώνεις το Πιστεύω.
5. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει εκκλησία έξω από την Εκκλησία, γιατί δεν το γράφετε στην Σύνοδο να πάρετε απάντηση;;; Παρά σκορπάτε δηλητήριο σας επιθετικός καρκίνος;;;
Ο δρόμος του Θεού είναι να ρωτήσεις την Εκκλησία. Αν τολμάτε κάντε το.
6.Εγώ έκανα την δική μου εισήγηση και δικαιώθηκα. Κηρύττω για το συγκεκριμένο ζήτημα με Συνοδική κατοχύρωση. Το κατάλαβες;;;
Επειδή λοιπόν είστε ημιμαθείς, τουλάχιστον, δες τι γράφουν οι κανόνες και να τους προσκομίσεις στην παρέα σου που σας φόρτωσαν σκοτάδι.

Εν πρώτοις η Πανορθόδοξος Σύνοδος του 1756 ξεκαθαρίζει:
Τους αβαπτίστους ( χωρίς καταδύσεις ) βαπτιζομένους, ως αβαπτίστως δεχόμεθα και ΑΚΙΝΔΥΝΩΣ αυτούς βαπτίζουμε. ( τι δεν καταλαβαίνεις;;; )
Η Σύνοδος των ΓΟΧ στην ομολογία πίστεως γράφει ότι εκτός από τις 9 οικουμενικές δέχεται και την Πανορθόδοξη του 1756. Τι σημαίνει αυτό ανώνυμε θολολόγε;;;

Κατόπιν δες παρακάτω για να σου λυθεί η απορία ΠΗΔΑΛΙΟ
Αποστολικός ΙΖ'
Οσα αμαρτήματα έπραξε ο άνθρωπος προ του βαπτίσματος, ΔΕΝ μπορούν να τον εμποδίσουν απο την Ιερωσύνη και τον κλήρον επειδή και πιστεύομεν οτι τα αποπλύνει όλα το άγιο Βάπτισμα.

12ος - Εν Αγκύρα μ.Βασιλείου και Γρηγορίου θ.
(Αναφορικά στην μεγαλύτερη αμαρτία )... εαν μετά εβαπτίσθησαν, μπορούν να ανεβούν και εις βαθμόν κλήρου και Ιεροσύνης, επειδή πιστεύομεν οτι το άγιο βάπτισμα τους εκαθάρισεν απο τα πρότερα αμαρτήματα όποια κι αν είναι, είτα συγγνωστά είτε θανάσιμα.

12ος - Εν Νεοκαισάρεια - ανάλογος

Ιωάννου Χρυσόστομου – η κολυμπήθρα είναι η μήτρα της γυναικός και όπως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το νεογέννητο για αμαρτία, έτσι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτόν που βγήκε από την κολυμπήθρα για τίποτε.
Λοιπόν ανώνυμε οι αποστολοι και οι θεοφόροι Πατέρες είναι βλάσφημοι;;;

ΥΣ
Εάν τολμάνε ας γράψουν ένα υπόμνημα για τις βλασφημίες που σας έμαθαν… και να το καταθέσουν στην Σύνοδο.
Σας αφήνω τώρα να διαλέξετε,
Ασχετοσύνη και σκοτάδι Απαραμύθητο, η την Αλήθεια
By the Way σας φανέρωσε ο Θεός ποιοί είστε… αλλά σας εύχομαι Μετάνοια






Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Συνεχίζω και κλείνω.

Δεν μας απάντησες που ανήκεις;
Εαν ανήκεις στο Νεο γιατί χτυπιέσαι;;;
Εαν ανήκεις στο παλαιό, τότε με την "πίστι" που έχεις είσαι Βλάσφημος. Ιδού:

Το εσφιγμένου Βαπτίζει τους Ν/τες. Οι ΓΟΧ συλλειτουργούν με το εσφιγμένου = Βλασφημία
Ο Αρχιεπίσκοπος Βαπτίζει = υπάγεσαι σε βλάσφημη αρχή άρα είσαι το ίδιο.
Η Σύνοδος επίσημα ( το τονίζω και ρώτησε τον αρχιγραμματέα ) δεν δέχεται το ράντισμα - ποδόλουτρο ως έγκυρο = υπάγεσαι σε βλάσφημη Σύνοδο.
Η Εκκλησία της Ρουμανίας Βαπτίζει τους Ν/τες υποχρεωτικά ασχέτως αν έχουν τρεις καταδύσεις. Οι ΓΟΧ είναι ενωμένοι με την Ρουμανική Εκκλησία = Βλάσφημοι
Η Εκκλησία της Αμερικής ( Μ. Δημήτριος ) Βαπτίζει τους Ν/τες με τα ποδόλουτρα. Οι ΓΟΧ είναι ενα σώμα με αυτούς = Βλάσφημοι
Εαν τα μυστήρια των Ν/των είναι έγκυρα τότε γιατί οι ΓΟΧ χειροτονούν τους Ν/τες Ιερείς όταν εισέρχονται;;; = Βλασφημία

Οι πνευματικοί σας ( Ν/τες και αγωνιστες των 13 ημερών ) οι οποίοι έχουν 100% αντίθετη γνώμη... μνημονεύουν τους Βλάσφημους = Είναι λοιπόν δυο φορές Βλάσφημοι. Και τι θα απαντήσουν στον Θεό; μνημόνευα βλάσφημο αρχιεπίσκοπο και Σύνοδο;;;

Τα Κατάλαβες αυτά ανώνυμε θολολόγε που απο ναύτης αυτοανεδείχθης καπετάνιος να οδηγήσεις το καράβι της Εκκλησίας;;;

Ευχαριστώ που μου έδωσες το δικαίωμα να γράψω δημόσια όλα τα παραπάνω, ώστε να πληροφορηθούν άπαντες για το ποια είναι η αλήθεια,
ποιός είναι ο Βλάσφημος εν τέλει, και
ποιοί εργάζονται στο υπουργείο σκοταδισμού.













Ανώνυμος είπε...

ΥΣ

+Ι.Γ.Ζ.

Γράφεις

"Αυτά τα ολίγα και σε αφήνω στην υπερηφάνειά σου, ευχόμενος την μετάνοιά σου. Άλλωστε δεν φταις μόνο εσύ αλλά και οι βαρεμένοι πνευματικοί σου πατέρες που σε δημιούργησαν"

Απαντώ
Οτι έμαθα είναι απο τον Αρχιεπίσκοπο των ΓΟΧ Καλλίνικο, ο οποίος και με χειροτόνησε. Συνεπώς οι "βαρεμένοι" που με δημιούργησαν είναι η πηγή = το Ποτήριο που κοινωνάς και Βλασφημάς.


Ανώνυμος είπε...

ΥΣ 2
ενα - ένα τα θυμάμαι,

Στην Πανελλήνια σύναξι των κληρικών ( πρίν από 4 χρόνια ) σε δική μου ερώτηση ο επίσκοπος Χρυσόστομος είπε ενώπιον όλων ότι το ποδόλουτρο και το ράντισμα δεν είναι βάπτισμα και οτι πρέπει ο άνθρωπος να βαπτισθεί. Ολοι ακούσανε αλλά ο εωσφορικός εγωισμός τους δεν τους αφήνει να παραδεχθούν την αλήθεια.

Για ρώτησε και τον Π. Νικόλαο Δημαρά περί βαπτίσματος των Ν/των, ο οποίος ήταν και κληρικός στο Νέο.
Ρώτησε και τον αρχιγραμματέα Φώτιο ποια είναι η θέση της Συνόδου και μετά αν σου έμεινε καθόλου ντροπή και τσίπα πράξε τα δέοντα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ξαναασχοληθώ, γιατί μιλάω στον βρόντο, αλλά ένα θα σου πω. Εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόφαση της Συνόδου σας για τον αναβαπτισμό τα πρόσωπα που μου ανέφερες κρατούν την αίρεσή τους κρυφή. Όταν πάντως ανέβω στην Αθήνα, θα περάσω να τους ρωτήσω.

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό σε πληροφορώ, αλλά και δεν το διαφημίζουν.
Οι λόγοι προφανείς ( πες το διάκριση, πέστο δειλία, πέστο να μην χάσουμε τους πελάτες... )

Ετσι λοιπόν όποιος είναι ενημερωμένος - κατηχημένος, την άλλη μέρα έχει βάπτισμα.

Νομίζεις πως βάπτισα κάποιον χωρίς ευλογία Αρχιεπισκόπου;;;
Το ίδιο ισχύει και για τους κληρικούς που έκαναν το ίδιο.
Λες να είμαστε τόσο ηλίθιοι;;;
Λες να είμαι τόσο ηλίθιος ώστε να πάρω τέτοια ευθύνη στον σβέρκο μου;;;;;;;;

Ετσι κι αλλιώς απαγορεύεται να βαπτίσεις κρυφά απο τον επίσκοπο, πολλώ δε μάλλον αυτές οι περιπτώσεις

(κάποιοι κληρικοί απο αυτούς που ξέρεις, δεν μπόρεσαν να δεχθούν ότι ο χθεσινός τους απέδειξε ότι έχουν λάθος... κράτα το αυτό δεν το γράφω τυχαία)

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΓΟΧ είναι ο αρχιγραμματέας Φώτιος και Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη.
Αυτός που έχει ποδόλουτρο απο το Νεο και βαπτίσθηκε στους ΓΟΧ, βλασφήμησε το άγιο Πνεύμα;

Ενημερωτικά:
Ο Φώτιος έχει βαπτίσει αρκετούς κυρίως Σλάβους
Ο Ν. Δημαράς βαπτίζει κανονικά - πάρτον τηλέφωνο η στείλε gmail
Οσο για τον Αρχιεπίσκοπο, μπορείς να του κάνεις την ίδια ερώτηση εαν σε βγάλει ο δρόμος σε καμιά πανήγυρη
Και άλλοι επίσκοποι βαπτίζουν κανονικά όσους έχουν ποδόλουτρο.
Ακόμα και οι κυπριανίτες εαν τους πεις το παιδί μου έχει ποδόλουτρο απο το Νεο, θα κάνουν τις τρεις καταδύσεις. Για ρώτησε τον λογιότατο π.Αθανάσιο στην Ελευσίνα.
Εσεις όμως απο που να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα;;;
Ακόμα και ο τάδε επίσκοπος ( δεν γραφω το όνομά του ) έχει βαπτίσει αρκετούς που ακριβώς δεν το διαφημίζει για τους παραπάνω λόγους που έγραψα. θα προσπαθήσει να το αποφύγει αλλά αν ο υποψήφιος είναι γνώστης του θέματος, τότε σε βαπτίζει. ( Δεν γραφω στο πόδι, ξέρω πρόσωπα και πραγματα - καλύτερα δεν γίνεται)

Ελπίζω να μπήκες στο νόημα.

Δια ταύτα η Εκκλησία πάντα είχε αυτά τα προβλήματα. Ο Νικόδημος γράφε: το πρόβλημα δεν είναι οι Λατίνοι αλλά οι Λατινόφρονες

Ο Μ. Βασίλειος πριν 1600 χρόνια το ίδιο πρόβλημα είχε -1ος κανονας και μετα εγραψε τον 47ο
Ο Αγιος Κυπριανός πριν 1700 χρόνια το ίδιο πρόβλημα είχε
Η Πανορθόδοξη του 1756 γι' αυτο τον λόγο έγινε
επειδή οι μισοί δεχόντουσαν το παπικό ράντισμα, ενώ οι άλλοι μισοί τους βάπτιζαν.
Οι ιδιοι άνθρωποι χθες σήμερα και άχρι συντελείας του αιώνα

θα ανεβάσω στο Μαρτυρική Εκκλησία τα κυριότερα απο την εισήγηση που έγραψα στην Σύνοδο, και δικαιώθηκα. Διάβασέ τα και θα δεις ποια είναι η εμπειρία της Εκκλησίας.
















Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΙΓΖ όλα αυτά που μου λες αφορούν το τί κάνουν κάποια πρόσωπα, όχι το τι κάνει η Σύνοδος των ΓΟΧ. ΔΕΝ υπάρχει επίσημο κείμενο της Συνόδου που να λέει πως το βάπτισμα των ν/ημερολογιτών είναι άκυρο!

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα την "Ορθοδοξη Φωνή" όταν ανεβάζει δημοσιεύσεις από εφημερίδες, αποσπάσματα από λόγους η βιβλία ιερέων, θεολόγων, κλπ, να αναφέρει τις ανάλογες χρονολογίες.
Ακόμα καλλίτερα εάν προσθέτατε ένα σχόλιο του τύπου: "δείτε, αυτό έγινε τότε αλλά τα ιδια γινονται και σήμερα".
Το ποιός Πατριάρχης/Επίσκοπος/Ιερέας έκανε την πράξη αυτή δεν παίζει κανέναν ρόλο για εμένα.
Η αξία της είδησης είναι ότι έγινε... όπως τα κοράνια που δωρίζονται, οι λόγοι που εκφωνούνται σε συναγωγές και όλα τα υπόλοιπα αντορθοδοξα (κατ'εμέ) αλλά πολιτικώς ορθά (κατ' άλλους)!
ΜΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Φίλε ανώνυμε ( να δεις που στο τέλος θα γίνουμε και φίλοι ) εχω νεα.
Η εγκύκλιος των ΓΟΧ του 2002 γράφει σε καθαρά ελληνικά τα εξής:
1. Οσοι κληρικοί μεταδίδουν τον Χριστό σε Ν/τες αμαρτάνουν βαρέως...
2. ... και αυτό το βάπτισμα των Ν/των θεωρείτε άκυρο διότι δεν τηρείται η τριπλή κατάδυση ως επι των πλείστων. Μπορείς να την ζητήσεις απο τα Γραφεία κλπ

Συνεπώς επειδή με αυτή την πίστι και διδαχή μεγαλώσαμε, το πρόβλημα δεν είναι δικό μας.
Αν κάτι άλλαξε, να μας το γράψουν, όσον ούπω ισχύουν τα προηγούμενα.
Απο εμένα τελείωσε αυτή η συζήτηση, δεν εχω και κάτι άλλο να γράψω.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΙΓΖ (έχω πολλούς φίλους με τους οποίους διαφωνώ και πολλούς εχθρούς με τους οποίους συμφωνώ) αν υπάρχει όντως τέτοια εγκύκλιος (δεν σε αμφισβητώ, αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου, δεν πιστεύω αν δεν δω το επίσημο έγγραφο) οφείλεις να την αναρτήσεις. Περιμένω. να είσαι καλά

Ανώνυμος είπε...

ok