Επίθεση λαθραίων σε αστυνομικούς



Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο: "Θα χυθεί αίμα"! Με C-130 έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Μηνύματα συμπαράστασης στον αρχιφύλακα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα για το... χαστούκι!
Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών -τα οποία κατακλύζονται καθημερινά από τις στρατιές των λαθρομεταναστών- ύστερα από τις απρόκλητες επιθέσεις Σύρων, Αφγανών και Πακιστανών εναντίον αστυνομικών, ανδρών του Λιμενικού και ανυποψίαστων πολιτών.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το εκρηκτικό σκηνικό που στήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κω, με εκατοντάδες θρασύτατους λαθρομετανάστες να αρνούνται να μπουν στον χώρο που διαμόρφωσε ο δήμος ειδικά για τη φιλοξενία τους, στο παλιό Στάδιο Ανταγόρας, να κλείνουν κεντρικούς δρόμους, εμποδίζοντας ακόμα και πεζούς ή ποδηλάτες, να στρέφονται κατά των ανδρών της Αστυνομίας και να πετούν προκλητικά μπουκάλια σε διερχόμενα οχήματα.
Η κατάσταση στο νησί ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν περισσότεροι από 1.000 λαθρομετανάστες συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Κω (οδός Βασιλέως Γεωργίου), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν (!) για την καθυστέρηση στις διαδικασίες ταυτοποίησής τους. «Θέλουμε χαρτιά» φώναζαν ρυθμικά, ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των ανδρών της Αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονταν στο Στάδιο Ανταγόρας, προκειμένου να διευκολύνουν τους λαθρομετανάστες να εγκατασταθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν την επίθεση, αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους με πυροσβεστήρες και κλομπ και κατάφεραν τελικά να απομακρύνουν το εξαγριωμένο πλήθος.
"Θα χυθεί αίμα"
Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται πλέον στα όριά τους, ενώ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης
προειδοποιεί ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χυθεί αίμα, καθώς οι «λαθραίοι», που έχουν καταλάβει πάρκα, πλατείες και δημόσιους χώρους, υπερβαίνουν τους 7.000. «Με τόσους μετανάστες και με άλλους 600-800 να φτάνουν καθημερινά, η διαχείριση του προβλήματος είναι αδύνατη. Ο μύθος της ταυτοποίησης πρέπει να τελειώσει. Θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, θα χυθεί αίμα. Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δώσει λύση» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, που έδειξε ως υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στην περιοχή την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Από την ημέρα που τη συναντήσαμε δεν κάνει τίποτα, μόνο εξαγγελίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επειτα από επικοινωνία του δήμου με τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αναχώρησαν χθες με C-130 για την Κω δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και έκτακτες αποσπάσεις αστυνομικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν νέες επιθέσεις από τις ορδές των «λαθραίων». Την ίδια ώρα, συνεργεία του δήμου κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να απομακρύνουν τα βουνά των σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί σε δρόμους και πλατείες και να «απελευθερώσουν» τους δημόσιους χώρους από τις σκηνές, τους υπνόσακους, τις κουβέρτες και τα χαρτόκουτα, που έχουν αραδιάσει οι λαθρομετανάστες σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Κω.
Ασφαλιστικά μέτρα για τον Ελαιώνα
Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι στον Ελαιώνα, που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή τους να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο για να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Αρεως.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βοτανικού - Ρουφ «Η Αθηνά» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, εγείροντας ερωτήματα για τη νομιμότητα της εγκατάστασης του κέντρου φιλοξενίας αλλά και για το πώς δόθηκε το πράσινο φως για ηλεκτροδότηση και ύδρευση. «Μας είχαν πει ότι οι εγκαταστάσεις θα ήταν προσωρινές, αλλά βλέπουμε ότι δημιουργείται ένας κανονικός οικισμός. Ο τρόπος με τον οποίον ελήφθη αυτή η απόφαση είναι φασιστικός» σημειώνει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του συλλόγου Καλλιόπη Μπελιά.
Η εξώδικη διαμαρτυρία, που κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και, όπως λέει η κυρία Μπελιά, έχει στόχο να μπλοκάρει την εγκατάσταση των προσφύγων στον Ελαιώνα. «Θέλουν να ισλαμοποιήσουν την περιοχή. Ας φέρουν εδώ αστέγους που έχουν ανάγκη, όχι μετανάστες» συμπληρώνει. Η εκδίκαση των μέτρων έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.
Να παραιτηθεί τώρα η κυρία Τασία
Η κατάσταση στα ακριτικά νησιά μας έχει ξεφύγει. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως βασικό ρόλο να περιμαζέψουν κανέναν μεθυσμένο Γερμανό τουρίστα ή έστω να χωρίσουν τον κυρ Γιάννη από τον καπετάν Ηλία, γιατί η κατσίκα του πρώτου μπούκαρε στον αγρό του δεύτερου. Σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν χιλιάδες απελπισμένους, στην καλύτερη, εντελλομένους, στη χειρότερη, μετανάστες.
Ανεκπαίδευτοι, απλήρωτοι, οπλισμένοι με πυροσβεστήρες (!) εναντίον Σύρων, Αφγανών και λοιπών μεταναστευτικών δυνάμεων. Λίγο πριν από το δημοψήφισμα, ο ΥΕΘΑ μέσα από το Πεντάγωνο, παρουσία του πρωθυπουργού, σε μια ιδιαίτερη δήλωση, μας διαβεβαίωσε ότι ο Στρατός μπορεί να εγγυηθεί και την εσωτερική ασφάλεια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έγινε αντιληπτό ότι το μήνυμα απευθυνόταν σε διάφορες σκοτεινές, ξένες ως επί το πλείστον, δυνάμεις που επιβουλεύτηκαν (επιβουλεύονται;) την ειρηνική συνύπαρξη των Ελλήνων. Μήπως, όμως, ήρθε η στιγμή η κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια των Ελλήνων ακριτών μας;
Να προστατεύσει την οικονομία και τη διεθνή εικόνα των νησιών μας, που πλήττεται δραματικά από τις εικόνες που μεταφέρονται μέσω των τηλεοπτικών δικτύων; Μέσω των «φιλικών» μας ΜΜΕ, που, αφού τελείωσαν με τον Mr. Yianis, ασχολούνται με τον ταλαίπωρο αστυνομικό που προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του χωρίς να του παρέχεται κανένα μέσο;
Μάλλον η πρόταση δεν θα αρέσει στην κυρία Τασία, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν θα μας λείψει και το χαμόγελό της, αν παραιτηθεί από ευθιξία. Αν και οι αριστεροί, ή καλύτερα οι αριστερίζοντες, δεν μας έχουν συνηθίσει για την ευθιξία τους.

http://www.dimokratianews.gr/content/51472/epithesi-lathraion-se-astynomikoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: