Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

 Misha:


Παράθεση:
οι Ματθαιικοι εχουν τις χειροτονίες τους απο την Εκκλησια των Ρωσων της Δαισπορας (οσο κι αν προσπαθουν με διαφορα κολπακια να το αρνηθούν)
το ιδιο ισχυει και για ορισμενους απο την παραταξη Χρυσοστόμου Κιουση αλλα και απο τους ενισταμενους του Κυπριανού και καποιους ακομα απο τις 7-8 παρατάξεις (δεν προλαβαινουμε να τις μετράμε απο τα αλλελπάλληλα ενδοζηλωτικά σχισματα)


Λοιπόν ,εφοσον οι μεγαλυτερες ζηλωτικές παρατάξεις ειχαν κοινωνια με την Ρωσική Εκκλησια της Διασποράς η οποια ειχε ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με το Πατριαρχειο Σερβιας αλλα και με το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων (μεσω της εν Ιεροσολυμοις αποστολη της) οι οποιες με τη σειρα τους κοινωνουσαν και με το πατραρχειο Κων/πόλεως αλλά και με το Ρωσικο Πατριαρχειο (ακομα και την περίοδο της δεκαετίας του 1970 που η προερχομενη απο την
KGB ηγεσια του ειχε κηρυξει την intercommunio με του παπικους)

τοτε λοιπον συμφωνα με τη λογικη "ο κοινωνων ακοινωνήτω..." ΟΛΕΣ οι ζηλωτικές παρατάξεις κατεστησαν ακοινωνητες.....


Για ξαναδες τα, φιλε Κοσμά, τα γεγονότα....δεν ειναι τοσο απλοικά οσο σας παρουσιάζονται....

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Εαν το πάρουμε ορθολογιστικά, τότε απο το 381μχ που η Β' Οικουμενική δέχθηκε το βάπτισμα των Αρειανών και κάποιες χειροτονίες, τότε όλη η Εκκλησία είναι ακοινώνητη.
Και η ταφόπλακα έπεσε με τα 120 χρόνια της εικονομαχίας.
Για να μην πούμε για τις υπογραφές στην Φλωρεντία - πλήν ενός, αλλά και το συλλείτουργο στην αγια Σοφιά με τον Καρδινάλιο - εξ'ου και η άλωση. ( Δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω ένα καθρέφτισμα στο σήμερα, με τον Οικουμενισμό και τα αντίποινα που βιώνουμε στην ζωή μας εξ αφορμής αυτής της αποστασίας)

Η Εκκλησία έχει και την οικονομία, διαφορετικά όλα θα είχαν τελειώσει απο το 381μχ

π.χ. ο επίσκοπος Αρτέμιος της Σερβίας, που έκοψε απο τους οικουμενιστές, ποιος τον απεκατέστησε;;;
Επίσης οι 4-5 κληρικοί οι οποίοι αποτειχίστηκαν απο τον Οικουμενισμό της διοικούσας εκκλησίας ποιος τους απεκατέστησε;;
Η Ι.Μ. Εσφιγμένου όταν έκοψε το 1972, ποιος τους απεκατέστησε;
Οι παραπάνω χειροθετήθηκαν και δεν το γνωρίζουμε;
Δια ταύτα
Η ορθή ομολογία εν συνδυασμώ της ορθόδοξης πρακτικής είναι και η αποκατάσταση της χειροτονίας, όταν δεν υπάρχει άλλος ορθόδοξος επίσκοπος να σε χειροθετήσει η να σε αποκαταστήσει.
Ο Αρτέμιος και οι παραπάνω κληρικοί είναι εκατό φορές πιο ορθόδοξοι απο τους φερόμενους ως Γνησίους και γι' αυτό άλλωστε δεν εισχώρησαν σ' αυτούς, επειδή γνωρίζουν... όπως όλοι οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ.




Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.


Να αναφέρω την Πανορθόδοξη Ληστρική της Ρωσίας, όπου κατάργησαν το ορθόδοξο Βάπτισμα δια τριών καταδύσεων, υιοθετώντας το Παπικό Ράντισμα με το βαμβάκι στην αγκαλιά του αναδόχου.

Συνεπώς ορθολογιστικά έχει εκλείψει ολοκληρωτικά η Θεια χάρις και η σωτηρία δίκην αυτής της Βλασφημίας, ( ασε τις υπόλοιπες κακοδοξίες που ακολούθησαν...) διότι εφόσον ΔΕΝ δέχεσαι το Ράντισμα των Παπικών, τότε απο που προκύπτει ότι δέχεσαι το Ράντισμα των Σλάβων;;;;;;;
Είδαμε και το αποτέλεσμα του ραντίσματος καθώς δαιμονίστηκαν οι περισσότεροι και απο ορθόδοξοι έγιναν ΑΘΕΟΙ Κομμουνιστές, εκτελώντας στα σκοπευτήρια την μισή Ρωσία 65.000.000

Δογματική Χ. Ανδρούτσου: ο ραντισμένος ΔΕΝ μπορεί να γίνει κληρικός επειδή το βάπτισμα είναι ΑΤΕΛΕΣ
Ενω η Δογματική του Κων/νου Οικονόμου εξ' οικονόμων είναι πιο σαφέστατη: ΔΕΝ υπάρχει τίποτα στο ράντισμα.

Τέλος η ΡΟΕΔ ηταν ενα κομμένο μέλος αυτής της κατάστασης, το οποίο δημιουργήθηκε ΟΧΙ για θέματα πίστεως, αλλά απο σκοπιμότητα του ιδρυτή της Αντωνίου Κραποβίτσκυ.
Τουτέστιν του στοίχησε που δεν εξελέγη αρχιεπίσκοπος αν και φαβορί με περισσότερους απο 100 ψήφους έναντι του Τύχωνος με μόλις 25 (και Ιερομάρτυρος 8 χρόνια αργότερα)

Προς τιμήν τους οι Ρώσοι στον τελευταίο γύρο βάζουν κλήρο,
σε αντίθεση με τις στεγνές συναλλαγές κάποιων άλλων.

Ετσι δεν είναι κ. Σακαρέλλο;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο Μisha και ποιός είναι ο Κοσμάς; Πότε έλαβαν χώρα αυτές οι στιχομυθίες; Ποιά η πηγή τους για να τις διαβάσω ολοκληρωμένες; Ευχαριστώ πολύ και Καλά Χριστούγεννα!
Κ. Μ.

Ανώνυμος είπε...



Δείτε στο Ευθύμιος Μπαρδάκας google+
το βιντεο περι αγίου Σπυρίδωνος Α' μερος στο 8.30

Δηλώνει πεντακάθαρα ότι: το Νεο δεν είναι ουτε σχίσμα ούτε αίρεση και κάνει και μια ερμηνεία (άστο καλύτερα) για το δυνάμει κι ενεργεία του Φλωρίνης

Δεν εχει καταλάβει ότι δεν ζούμε στο 1945, με τις 13 μέρες ως θέμα, αλλά κοντά στο 2020 οπου θρησκεία εγινε η βλασφημία του οικουμενισμού;

Αλλά δεν ο μόνος, οι περισσότεροι ΓΟΧ τα ίδια πιστεύουν.





Silver είπε...

Ποιός είναι ο Μisha και ποιός είναι ο Κοσμάς; Πότε έλαβαν χώρα αυτές οι στιχομυθίες; Ποιά η πηγή τους για να τις διαβάσω ολοκληρωμένες; Ευχαριστώ πολύ και Καλά Χριστούγεννα!
Κ. Μ.

O Kοσμάς είναι ο θεολόγος Αθανάσιος Σακαρέλλος. Ο Μisha ένας πιστός του νέου ημερολογίου μέλος του φόρουμ : http://orthodoxia.forumup.gr/index.php?mforum=orthodoxia

Είναι το έτος 2011

Ευλογημένη χρονιά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Το είδα το βίντεο

Ενας αιρετικός που το παραδέχεται.
Αλλά όπως πολυ σωστά γράφεις, δεν είναι ο μόνος.
Για την Ληστρική της Κρήτης είπαν κάτι; σιγήν ιχθύος, και αυτό μιλάει απο μόνο του.
ΣΤΑΥΡΟΣ


Ανώνυμος είπε...

Δεν έγραψα τίποτα την προηγούμενη Κυριακή του αγίου Σπυρίδωνα, αλλά θα γράψω τώρα γιατί πήρα ανάποδες μ' αυτό το βίντεο, που βασικά φανερώνεται όλη η σαπίλα.
Λοιπόν στον Καθεδρικό Ναό στο Μενίδι αρκετοί μιλούσαν μεταξύ τους και αναρωτιόταν γιατί ακούνε για άγιο Σπυρίδωνα και όχι για Χριστούγεννα.

Μόνο αυτό και χαίρετε.

Ανώνυμος είπε...

Ένας πιστός με έναν θεολόγο....δεν είναι ισοβαρές αλλά είναι αναμενόμενο...Έχετε μανία να βγάλετε ή την μία ή την άλλη πλευρά ορθή(είστε βέβαια φανερά υπέρ του Παλαιού λες και ο Οικουμενισμός ταυτίζεται με την έννοια του Ημερολογίου - εδώ γελάνε δυνατά) αναγάγοντας το ημερολόγιο σε δόγμα...και αν πάει κάποιος να πει κάτι έρχονται όλοι οι Φαρισαίοι και αρχίζουν να κεραυνοβολούν....εύγε! Βαθυστόχαστος Χριστιανισμός που προωθεί το μήνυμα του Χριστού. Ήρθε ο Χριστός στη Γη(χρησιμοποιώντας ένα άλλο ημερολόγιο από αυτά τα δύο) ώστε μετά από 2000 χρόνια ημερολογιακοί βρυκόλακες να τσακώνονται νυχθημερόν από τα "ημερολογιακά φρούριά τους" και να έχουν εμμονές για 13 μέρες ενώ το θηρίο προελαύνει πανταχού... Μέχρι να πεθάνετε εκεί για τις 13 μέρες θα λέτε....έ ρε ματσούκι που θα πέσει σε πάσης φύσεως Φαρισαίο και πολέμιο του ορθόδοξου αγώνα για την μία Εκκλησία....Ματσούκαρος...

Ανώνυμος είπε...

Α ξέχασα δεν είναι μόνο οι 13 μέρες...είναι το καλενδάριον είναι και η νηστεία που δεν καταργείται βέβαια αλλά ας πούμε ότι καταργείται για να το κάνουμε ποιο τραγικό παραβλέποντας όλη την τραγικότητα ενός κόσμου που οδηγείται στο χάος...εμείς έχουμε ζήτημα με τις 13 μέρες και ότι αυτές αντιπροσωπεύουν στα μυαλά μας που βέβαια είναι κενά από το Άγιο Πνεύμα γι αυτό και είναι ικανά να τσακώνονται και να οχυρώνονται σε ημερολογιακά(και όχι αιρετικά) κάστρα μέχρι την τελευταία τους ανάσα με αποτέλεσμα να μην οχυρώνονται σε αντι-αιρετικά κάστρα και έτσι η αίρεση να σαρώνει τα πάντα...Εύγε και πάλι εύγε και Ματσούκι...μόνο αυτό σας χρειάζεται...ΜΑΤΣΟΥΚΙ από το πρωί μέχρι το βράδυ και πάλι από την αρχή!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τους ΓΟΧ δεν υπάρχει οικουμενισμός και βλασφημία, μόνο οι 13 μέρες είναι το πρόβλημα.
Ασε που ουτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτό που εκπροσωπούν, και μεταλαμπαδεύουν σκοτάδι.
( ειδα το βίντεο)

ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

στο 8.30

https://youtu.be/k8IFfKS2Sbc

δι ευχών των αγίων 13 ημερών

Ανώνυμος είπε...

Ρε εδω ενα σωρό ψάλτες στους ΓΟΧ είναι νεοημερολογίτες,
εδώ ο παιβανάς ο Γνήσιος εχει ψάλει σε όλους τους Μητροπολιτικούς ναους του νεου, ακόμα και στο οικουμενιστικό Πατριαρχείο Σερβίας, ακόμα και στον Διονύσιο κορίνθου στην πανήγυρη
ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ;

ΑΣΕ ΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΧ

Ανώνυμος είπε...

Είναι κωμωδία οι "Γνήσιοι" λέμε
-ανάλογο αντιπροσωπευτικό βίντεο που τους καθρεφτίζει.
Ζήκος Μαλώνεις ρε;

https://www.youtube.com/watch?v=XDgGdbv57eM

καλόν "αγώνα" ΜΠΟΧ
Ρε δεν ντρέπεστε λεω εγώ που τολμάτε και γράφετε και το Γνήσιος;

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το γνωρίζεται πολύ καλά το αποσιωπάτε νεόκοποι αντιερετικοί –αντιοικουμενισταί (δεν αφορά όλους αυτό) , ότι όλοι οι << γοχ>> δεν είναι το ίδιο , δεν έχουν την ίδια εκκλησιολογία , ούτε την ίδια ιστορία , τα γνωρίζεται όλα αυτά αλλά τα αποσιωπάτε !! γιατί ?? όταν λες την μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια !! κολλήσατε στις 13 ημέρες εάν είναι δόγμα η όχι , ξεχνάτε όμως ότι δόγμα δογμάτων είναι η ένωσης στο αυτό σώμα της Εκκλησίας του ΧΡΙΣΤΟΥ ,με κοινές εορτές και πιστεύω , όταν λοιπόν οι 13 ημέρες γίνονται αιτία να γίνει σχίσμα στην Εκκλησία , ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ 4 ΦΟΡΕΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ! η οποία έγινε καταργώντας εκκλησιαστική παράδοση ( δόγμα?) 2000 χρόνων , καταργώντας νηστείας , και συνεορτάζοντας με αιρετικούς ! ναι είναι δόγμα το ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , το οποίο πετάξατε στα σκουπίδια το 1948 ,όταν σαν εκκλησία γίνατε ιδρυτικό μέλος του Π.Σ.Ε. κάποιοι βέβαια σφετεριζόμενοι το γοχ , κατάντησαν ΩΧ !!, αυτό όμως , δεν έχετε το δικαίωμα να το καταμαρτυρείται δια όλους εκείνους που έμειναν πιστοί στην παράδοση και τους κανόνες της Εκκλησίας ! ψάξτε να τους βρείτε !!

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένοι των ΓΟΧ καλλινίκου είναι αιρετικοί στην πράξη, αλλά και στην διδασκαλία.
Τα υπόλοιπα φλωρινικά σχίσματα είναι ανευ χάριτος επειδή έσχισαν την Εκκλησία και ανευ ορθόδοξης πρακτικής επίσης ( σε μικρότερο βαθμό απο τους ΓΟΧ καλλινίκου, αλλά εχουν κι αυτοί κοινό ποτήριο με νεοημερολογίτες )

Οσοι κληρικοί και λαικοί παραμένουν στους ΓΟΧ καλλινίκου είναι συμμέτοχοι των αιρέσεών τους, και οι υπόλοιποι που ανήκουν σε παρασυναγωγές είναι συμμέτοχοι των σχισμάτων.

Εσείς ψάξτε να βρείτε ορθόδοξο κληρικό και αποτειχισμένο να σωθείτε απο αυτόν τον θεατρικό αγώνα που μπλέξατε.
Με όποιον συνκοινωνείς το ίδιο είσαι και εσύ.