Oρθόδοξος Κλήρος και λαός της Γεωργίας διαμαρτύρονται κατά της επίσκεψις του Πάπα


***
Ο ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Oρθόδοξος Κλήρος και λαός της Γεωργίας διαμαρτύρον...":

Μη σας κάνει εντύπωση το γεγονός που προβάλλουν κάποιες ιστοσελίδες, της μη συμμετοχής σήμερα κανενός Ορθοδόξου Επισκόπου στην λειτουργία του Πάπα. Τα ίδια περίπου έγιναν και εδώ στην Ελλάδα το 2001 επί Χριστόδουλου όταν ήλθε για πρώτη φορά Πάπας στην Αθήνα. Και τότε δεν έγιναν συμπροσευχές ούτε συλλείτουργα, έγινε όμως το πρώτο μεγάλο βήμα, καθώς δέχθηκαν τον Πάπα ως Επίσκοπο Ρώμης, αν και είναι Αιρετικός. Οι Οικουμενιστές και οι φίλοι τους δεν βιάζονται, προχωρούν στην κάθε χώρα τα βήματα ένα-ένα και προσεκτικά. Σημασία γι αυτούς προς το παρόν έχει το ότι έγινε στη Γεωργία το πρώτο μεγάλο βήμα της ουσιαστικής στην πράξη Εκκλησιαστικής επαφής και αμοιβαίας Εκκλησιαστικής αλληλοαναγνώρισης.

1 σχόλιο:

ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ είπε...

Μη σας κάνει εντύπωση το γεγονός που προβάλλουν κάποιες ιστοσελίδες, της μη συμμετοχής σήμερα κανενός Ορθοδόξου Επισκόπου στην λειτουργία του Πάπα. Τα ίδια περίπου έγιναν και εδώ στην Ελλάδα το 2001 επί Χριστόδουλου όταν ήλθε για πρώτη φορά Πάπας στην Αθήνα. Και τότε δεν έγιναν συμπροσευχές ούτε συλλείτουργα, έγινε όμως το πρώτο μεγάλο βήμα, καθώς δέχθηκαν τον Πάπα ως Επίσκοπο Ρώμης, αν και είναι Αιρετικός. Οι Οικουμενιστές και οι φίλοι τους δεν βιάζονται, προχωρούν στην κάθε χώρα τα βήματα ένα-ένα και προσεκτικά. Σημασία γι αυτούς προς το παρόν έχει το ότι έγινε στη Γεωργία το πρώτο μεγάλο βήμα της ουσιαστικής στην πράξη Εκκλησιαστικής επαφής και αμοιβαίας Εκκλησιαστικής αλληλοαναγνώρισης