Ελληνοποιήσεις με μίζες και λευκούς γάμους μέσω δήμων και περιφέρειας

Η αστυνομική επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες τη νύχτα και είχαν συλληφθεί δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων υπάλληλος ενός δήμου, ενώ εμπλέκεται και υπάλληλος της αποκεντρωμένης περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης και υπάλληλοι ακόμη τεσσάρων δήμων, στο σύνολο των κατηγορουμένων που φτάνουν τους 180.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες και ήδη στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν στοιχεία για τέλεση 70 εικονικών γάμων από Έλληνες και Γεωργιανούς, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια ως σύζυγοι Ελλήνων. Οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τον «κοριό» της ΕΥΠ, κατέγραψαν συνομιλίες μεταξύ των βασικών εμπλεκομένων. 



H συνέχεια, “κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας δικηγόρος, μία υπάλληλος δήμου και ένας της περιφέρειας, δύο μεταφράστριες, αλλά και πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι κανόνιζαν τον εντοπισμό Ελλήνων και Ελληνίδων, που ήταν πρόθυμοι να τελέσουν, με το αζημίωτο, λευκούς γάμους.
Το κόστος του γάμου έφτανε τα 4.500 ευρώ εάν τελούνταν σε ελληνικό δημαρχείο, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που οι γαμπροί μετέβαιναν στη Γεωργία, για να παντρευτούν εκεί και οι νύφες να πάρουν στη συνέχεια την ιθαγένεια στην Ελλάδα. Το κόστος στην περίπτωση αυτή ανέβαινε σε 7.000 ευρώ. Στη δικογραφία, εκτός των 70 εικονικών γάμων που έχουν επιβεβαιωθεί από την έρευνα, περιλαμβάνονται δεκάδες ακόμη, καθώς οι περισσότεροι από τους 180 κατηγορούμενους είναι γαμπροί και νύφες που τέλεσαν τέτοιους γάμους σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Οι Έλληνες που «επιστρατεύονταν» για την ελληνοποίηση Γεωργιανών ήταν άτομα τα οποία είχαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις τοξικομανείς, ενώ εισέπρατταν μέχρι και 500 ευρώ.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντόπισαν εμπλοκή υπαλλήλων τουλάχιστον των δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου και άλλων τριών της επαρχίας, σύμφωνα με τη δικογραφία, καθώς φέρονται ότι γνώριζαν πως οι γάμοι ήταν λευκοί. Παρόμοιοι γάμοι γίνονταν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο όμως τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Αντίστοιχη εμπλοκή αναφέρεται στη δικογραφία για υπάλληλο της αποκεντρωμένης περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης όπου εγκρίνονταν οι πολιτικοί γάμοι που τελούνταν στα δημαρχεία.
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα) και περιπτώσεις υφαρπαγής ψευδών βεβαιώσεων, αλλά και συμβολής σε παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών. Οι υπάλληλοι βαρύνονται επιπλέον με κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας.


http://www.makthes.gr/news/reportage/99184/

Δεν υπάρχουν σχόλια: