Μουρμούρα και γκρίνια στο εσωτερικό της Ν.Δ. προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αποξενώσει χριστιανικά σωματεία...

... αλλά και πολυτέκνους κατεβάζοντας τους διακόπτες της διαφημιστικής καμπάνιας στο μετρό για τις εκτρώσεις. Βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη δεν βλέπουν με καλό μάτι την αποξένωση παραδοσιακών συμμάχων τους προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες της Αριστεράς και των δικαιωματιστών.


Από το απόγευμα της Δευτέρας πολλοί είναι αυτοί που στο εσωτερικό του κόμματος εκφέρουν εντελώς διαφορετική άποψη από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, όπως αυτή τουλάχιστον οριοθετήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή που παρενέβη για να κατέβουν οι αφίσες, αλλά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος τον κάλυψε απόλυτα, κάνοντας λόγο για «διχαστικές αφίσες».
Η πρώτη διαφοροποίηση ήρθε από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών Ο κ. Μπογδάνος σημείωσε ότι οι αφίσες «θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνονται αμφιλεγόμενα» και κάθετα διαβεβαίωσε ότι
τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Απέδωσε, μάλιστα, «εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας» στο υπουργείο. Διότι, όπως είπε, κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. «Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;» αναρωτήθηκε.

Άλλοι -όπως η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού- επέλεξαν να δείξουν τι πιστεύουν κοινοποιώντας αναρτήσεις υπέρ της συγκεκριμένης καμπάνιας, ενώ πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που τα είπαν προφορικά, σημειώνοντας ότι αυτού του είδους τα λάθη πληγώνουν την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: