Του μακαριστού γέροντα Χρυσοστόμου Σπύρου

…Ποία υπήρξεν η στάσις των Ορθοδόξων έναντι της παναιρέσεως του Οικουμενισμού; Ενταύθα η έκπληξις ανακόπτει τον λόγον και η λύπη επιβραδύνει την σκέψιν. Τα γενόμενα είναι άξια θρήνου μάλλον ή διηγήσεως. Τα γνωρίζετε κάλλιον παντός άλλου! Είναι αναντίρρητον ότι, και μία μόνον απλή σύγκρισις της συγχρόνου εκκλησιαστικής καταστάσεως και της του παρελθόντος τοιαύτης, δημιουργεί βαρυτάτην κατάθλιψιν εις τον αληθή εραστήν της Ορθοδοξίας. Το πάλαι, δια την παράβασιν ενός και μόνον ιερού κανόνος, έστω απλής ηθικής τάξεως και ευταξίας, εξεγείρετο πλήθος κληρικών και λαϊκών, αγωνιζομένων άχρι δεσμών και φυλακής, εξοριών και αυτού του θανάτου, μη υποστελλόντων όμως ουδέ μέχρι κεραίας την ευθαρσή ομολογίαν των! Απηύθυνον το του Προδρόμου «ουκ έξεστί σοι» εις βασιλείς και Πατριάρχας, ουδέν προτιμώντες της του Χριστού Εκκλησίας και της ευνόμου Αυτής λειτουργίας! Σήμερον, εξ αντιθέτου, ενώ πορθείται σύνολος η των Πατέρων διδασκαλία και τα περί την πίστιν ναυάγια πυκνά, «σιγά των ευσεβούντων τα στόματα» (Μ. Βασιλείου επιστ. 92), η των ποιμένων παρρησία, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, ουδέ ίχνη διασώζει αγωνιστικής διαθέσεως των αρχαίων πατέρων, τα των αιρέσεων κύματα όντως δεινά και πολλά και «βράχος» ουδείς…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος ήταν Σχισματικός Παλαιοημερολογίτης.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀληθεστάτη ἡ μέ πόνον καρδίας διαπίστωσις τοῦ διωχθέντος διά τήν φιλτάτην Ὀρθοδοξίαν ὑπό τῶν Οἰκουμενιστῶν (=Σατανιστῶν) μακαριστοῦ π. Χρυσοστόμου. Αἰωνία του ἡ μνήμη! Τά ὅσα ἔγραψαν καί θά γράψουν οἱ κουκκουλοφόροι πρακτορίσκοι τῶν Οἰκουμενιστῶν ἀποτελοῦν στεφάνια γι' αὐτόν!

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη και ονομάζουν τους Σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες, ως Σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες και δεν έχουν την κενοδοξία να βάζουν το όνομα τους, δεν πρέπει να συκοφαντούνται ως "κουκουλοφόροι" και ως "οικουμενιστές" ή "πράκτορες των Οικουμενιστών" από τους Παλαιοημερολογίτες.

Βέβαια είναι στεφάνια για τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές οι συκοφαντίες και οι αρρωστημένες φαντασίες των Σχισματικών Παλαιοημερολογιτών!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έλειπε τώρα να χαρακτηρίζονται οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές ως οικουμενιστές επειδή δεν θέλουν να γίνουν Σχισματικοί!

Ούτε στον Οικουμενισμό, ούτε στο Σχίσμα! Αυτός είναι ο σωστός Αντιοικουμενισμός.


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Από όσα παρά πάνω παραθέσαμε, φαίνεται νομίζομε ξεκάθαρα, ότι το Παλαιοημερολογιτικό Σχίσμα δεν έχει κανένα έρεισμα, ούτε από τους Ιερούς Κανόνες, ούτε από τους αγίους Πατέρες. Εάν από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε κάποιο λάθος, κάποια βεβιασμένη ενέργεια, από την πλευρά των Γ.Ο.Χ. διεπράχθη το ασυγκρίτως μεγαλύτερο σφάλμα, το έγκλημα θα λέγαμε, της δημιουργίας σχίσματος. Και μόνον ο Θεός γνωρίζει αν στο μέλλον θα μπορέσει να κλείσει αυτή η ανοιχτή πληγή".

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Ο Υπεύθυνος
Αρχ. π. Παύλος Δημητρακόπουλος

Ο Γραμματέας
κ. Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος


Από τη Φωτισμένη ανακοίνωση του Αντιαιρετικού Γραφείου της Μητρόπολης Πειραιώς.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Σύντομος σχολιασμός του Παλαιοημερολογητικού ζητήματος
https://www.impantokratoros.gr/2837A100.el.aspx


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι μη αποτειχιζόμενοι Αντιοικουμενιστές καταδικάζουν τον Οικουμενισμό και δεν συμφωνούν με τους οικουμενιστές που πριν καθαιρεθούν από Σύνοδο τελούν έγκυρα Μυστήρια. Δεν χάνουν την ψυχή τους.

Την ψυχή τους χάνουν οι αμετανόητοι Σχισματικοί και οι σιγοντάροντες το ημερολογιακό Σχίσμα όπως λέει ο ι. Χρυσόστομος και άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ο Χριστιανός ή ο ιερεύς ή ο επίσκοπος που δεν πιστεύει στα κακόδοξα κηρύγματα του κηρύττοντος αίρεση ποιμενάρχου –σήμερα για παράδειγμα του πατριάρχου Βαρθολομαίου και των συν αυτώ Οικουμενιστών –επειδή κοινωνεί με αυτόν και τους κοινωνούντας αυτώ γίνεται εχθρός του Θεού. Μνημόσυνο σημαίνει κοινωνία Πίστεως. Ο μνημονεύων, ο έχων εκκλησιαστική κοινωνία με τους κηρύττοντες αιρετικά και τους συνοδοιπόρους του χωρίζεται από τον Θεόν, γίνεται εχθρός του Θεού, δεν έχει σωτηρία. Ο ψευδοεπίσκοπος, αυτός που κηρύττει αίρεση, σαν άλλα βέλη, με την κακόδοξη διδασκαλία του θανατώνει τις ψυχές των πιστών που έστω κι αν διαφωνούν έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με αυτόν. Οι διακόπτοντες το μνημόσυνό του είναι σαν να υψώνουν τείχος γύρω τους, οχυρώνονται, δηλαδή προστατεύονται από την ψυχοκτόνο διδασκαλία του. Δεν βγαίνουν από την Εκκλησία. Όποιοι το λένε αυτό, κακώς ερμηνεύουν τι σημαίνει αποτείχιση και βλασφημούν στο Πανάγιο Πνεύμα. Έστω και λιγοστοί αποτειχισθέντες αυτοί ανήκουν στην Εκκλησία διότι είναι της Αληθείας και όχι της Εκκλησίας των πονηρευομένων των ψευδοποιμένων –σήμερα για παράδειγμα των Οικουμενιστών. Τα δημοσίως αντιπατερικώς λεγόμενα δημοσίως πρέπει και να διορθώνονται. Ένας ιερεύς που δημοσίως δηλώνει ότι «σύντομα θα διακόψω το μνημόσυνο του επισκόπου μου, ο οποίος μνημονεύει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά θα έχω κοινωνία και θα συλλειτουργώ και λοιπά με άλλους ιερείς που τον έχουν κοινωνικόν» αυτός κλέπτεται λένε οι Άγιοι Πατέρες ή από άγνοια ή από ολιγοπιστία. Το Ευαγγέλιο λέει « Πῶς δύνασθε ὑμεῖς πιστεῦσαι , δόξαν παρά ἀλλήλων λαμβάνοντες» ,δηλαδή η ομολογία της Αληθείας, η τήρηση των εντολών του Θεού και των ιερών κανόνων της Εκκλησίας μας έχει από τους εκκοσμικευμένους χριστιανούς χλευασμό και διωγμούς. Τελικά θέλουμε έναν Χριστό χωρίς σταυρό. Θέλουμε ομολογία Πίστεως χωρίς θυσίες; Ακόμα και η παροιμία το λέγει «και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη δεν γίνεται».

Ανώνυμος είπε...

Δύο δρόμοι υπάρχουν, του ιερομάρτυρος Κοσμά του πρώτου του Ομολογητού και των τυμπανιαίων της Ιεράς Μονής της Λαύρας», οι οποίοι συλλειτούργησαν με τους λατινόφρονες, αυτούς που υπέγραψαν ή που δέχονταν τη Σύνοδο της Λυών το 1274 επί βασιλείας του Μιχαήλ Η’  του Παλαιολόγου και του Πατριάρχου του Ιωάννου του Βέκκου, που ενώθηκαν με τους παπικούς. Οι σημερινοί Οικουμενιστές και όσοι τους μνημονεύουν ή κοινωνούν με αυτούς, γίνονται κατά τον λόγο της Παναγίας μας «εχθροί του Υιού μου και εμού». Αυτά τα λόγια είπε η Παναγία μας. «Οι εχθροί του Υιού μου και εμού».

Ανώνυμος είπε...

Λάθος τα σχόλια 7:28 και 7:38 πμ μπερδεύουν τα περιστατικά της τότε εποχής και της σημερινής


Το σωστό είναι ότι οι μη αποτειχιζόμενοι Αντιοικουμενιστές καταδικάζουν τον Οικουμενισμό και δεν συμφωνούν με τους οικουμενιστές που πριν καθαιρεθούν από Σύνοδο τελούν έγκυρα Μυστήρια. Δεν χάνουν την ψυχή τους.

Την ψυχή τους χάνουν οι αμετανόητοι Σχισματικοί και οι σιγοντάροντες το ημερολογιακό Σχίσμα όπως λέει ο ι. Χρυσόστομος και άλλοι.