Ο 15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου είναι υποχρεωτικός

Ανώνυμος είπε...
Δεν υπάρχει πουθενά στο Ιερό Πηδάλιο προαιρετικός κανόνας. Κανόνας και προαιρετικός είναι ασύμβατες έννοιες. Πόσο μάλλον ο 15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου που ασχολείται με την αντιμετώπιση των αιρετικών και φροντίζει για την ενότητα και την σωτηρία της Εκκλησίας. Ο ΚΑΝΟΝΑΣ αυτός σαφέστατα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ απλός και ξεκάθαρος. Χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Λέει ότι όσοι αποτειχίζονται από τους Ψευδεπισκόπους που είναι Ψευδοδιδάσκαλοι, είναι Ορθόδοξοι, άρα όσοι μένουν με τους Ψευδεπισκόπους είναι Ψευδορθόδοξοι.
13 Σεπτεμβρίου 2019 - 1:41 μ.μ

11 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Σαφέστατα έτσι είναι. Το Πανάγιο Πνεύμα στις καρδιές του ποιμνίου ξεσηκώνει τις αιρέσεις, όχι οι χοϊκοί άνθρωποι, κατά το ου δυνάμεθα ποιειν ουδέν άνευ Εκείνου.
Αποδειξη της ενέργειας Του Παναγίου Πνεύματος, είναι πως παραμένουν ακαταριπτες, ολοζώντανες, επίκαιρες οι απόψεις που καταδεικνύουν τις αιρέσεις, σε όλους τούς αιώνες της ιστορίας του Σύμπαντος, και ας είναι περισπούδαστοι οι ενάντιοι της Αλήθειας, ας φορούν Μήτρες, ας είναι καθηγητάδες διεθνούς ακτινοβολίας.
Γι αυτό ειπώθηκε, οι πολλοί που ομιλούν περί την Πίστην, οι έχοντες γραβάτα αναρτημένη, σπορά Εβραιουργιάς είναι, που έχουν τήν Αγία Πίστη αρνημένη.

Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένη η ανάρτηση! Αναμενόμενο και το σιγοντάρισμα από σχισματικούς παλαιοημερολογίτες!

Ο ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐσύ εἶσαι ἄλλος ἀνοητολόγος ἤ πράκτωρ τῶν Οἰκουμενιστῶν ἤ ὁ ἴδιος μ' αὐτόν πού ἐδῶ καί λίγους μῆνες τρέχει ἀπό ἀνάρτησιν εἰς ἀνάρτησιν καί "κουτσουλᾶ" πνευματικές ἀκαθαρσίες; Ἐάν ἤσουν Χριστιανός, θά ἐγνώριζες ἀσφαλῶς ὅτι ἡ Ἁγία Γραφή, οἱ Σύνοδοι καί οἱ Ἅγιοι Πατέρες, τόσον μέ τήν διδασκαλίαν των ὅσον καί μέ τήν στάσιν των ἔναντι τῶν αἱρετικῶν, διδάσκουν ξεκάθαρα τήν διακοπήν τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἐπικοινωνίας μέ τούς αἱρετικούς. Παραθέτω ἐνδεικτικῶς τά ἑξῆς χωρία, τά ὁποῖα ἀποδεικνύουν ὅτι οἱ ἐν γνώσει κοινωνοῦντες μέ τούς Οἰκουμενιστάς εἶναι ἐχθροί τοῦ Θεοῦ! Παρόμοια χωρία ὑπάρχουν δεκάδες ἀκόμη:

1) «Ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ Σύνοδοι καί πᾶσαι αἱ θεῖαι Γραφαί φεύγειν τούς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καί τῆς αὐτῶν κοινωνίας διΐστασθαι» (Ἁγίου Μάρκου Εὐγενικοῦ, Patrologia Graeca 160, σ. 101)

2) "Ἐχθρούς γάρ Θεοῦ ὁ Χρυσόστομος, οὐ μόνον τούς αἱρετικούς, ἀλλά καί τούς τοῖς τοιούτοις κοινωνοῦντας, μεγάλῃ καί πολλῇ τῇ φωνῇ ἀπεφήνατο» (Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου,P.G. 99, σ. 1049)

3) «Τοῖς κοινωνοῦσιν ἐν γνώσει τοῖς ὑβρίζουσι καί ἀτιμάζουσι τάς σεπτάς Εἰκόνας, Ἀνάθεμα γ´», βλ. Συνοδικόν τῆς Ὀρθοδοξίας, Τριώδιον, Ἐκδ. Φῶς, σελ. 161).

Ανώνυμος είπε...

Τον Άγιος Θεόδωρο τον Στουδίτη, τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό δεν τον εκφράζουν μερικοί σχισματικοί παλαιοημερολογίτες που σε κάθε ανάρτηση γράφουν τις "κουτσουλιές" πνευματικές ακαθαρσίες.

Δεν ξέρουν αυτοί να τους ερμηνεύουν σωστά, αλλά σχισματικά.



ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε σχεδόν ανάρτηση κουτσουλιές και ακαθαρσίες πνευματικές γράφεις εσύ παλαιοημερολογίτα κ. Χατζηνικολάου, με παρανοϊκές φαντασίες και στενοκέφαλη παλαιοημερολογίτικη σχισματική οπτική γωνία!

Εαν είχες διαβάσει καλά και όχι παλαιοημερολογίτικα την Αγία Γραφή, τις Συνόδους και τους Αγίους Πατέρες θά ἐγνώριζες ἀσφαλῶς ὅτι ἡ Ἁγία Γραφή, οἱ Σύνοδοι καί οἱ Ἅγιοι Πατέρες δεν εγκρίνουν τα σχίσματα και ούτε μιλούν για δογματικές σημασίες των ημερολογίων.

Οι Άγιοι λένε να αποφεύγουν οι πιστοί όχι μόνο τους αιρετικούς, αλλά και τους σχισματικούς.

Ούτε στην αίρεση του Οικουμενισμού, ούτε στο σχίσμα του παλαιοημερολογιτισμού!

Αυτή είναι η Ορθόδοξη στάση!

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πράκτορες κανενός οικουμενισμού, οι ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές κ. Χατζηνικολάου που αποκαλύπτουν τις παλαιοημερολογίτικες πλάνες σας!

Απαιτούμε περισσότερη σοβαρότητα απο σας.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Η διαφορά των Ορθοδόξων Χριστιανών , μετά των αιρετικών οικουμενιστών του νέου και του παλαιου ημερολογίου δεν είναι μόνο το αναθεματισμένο παπικό ημερολόγιο αλλά...
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com/2017/08/blog-post_31.html?spref=fb&fbclid=IwAR1hl5YE_6IPAOm0-7zhA09KtNfcputGmL3hISHYbCptYuRkNHmgOyN2vdI

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ( Παλαιοημερολογητών )
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com/2019/09/blog-post_4.html#more

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Σχισματικοί είναι αυτοί που αποσχίζονται από Ορθοδόξους και αυτοί που αποσχίζονται από την Αλήθεια της Εκκλησίας (οι αιρετικοί). Σχισματικοί δεν είναι αυτοί που αποσχίζονται από αιρετικούς. Αυτοί είναι Ορθόδοξοι και αυτό το σχίσμα είναι επαινετό. Αυτούς επαινεί ο 15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου. Γιατί αυτοί δεν σχίζουν την Εκκλησία, σχίζουν την αίρεση. Αυτοί οι σχίστες ενώνουν την Εκκλησία. Αυτοί οι σχισματικοί σώζουν άμεσα την Εκκλησία. Αυτοί οι σχίστες ελευθερώνουν την Εκκλησία από τους αιρετικούς. Αυτοί οι σχισματικοί απαλλάσουν την Εκκλησία από την αίρεση. Έτσι σώζεται η Εκκλησία ανά τους αιώνες.

Ανώνυμος είπε...

"Πράγματι αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο μπερδεύει και ταλανίζει πολλούς πιστούς. Δεν είναι το σημαντικότερο να αποδείξουμε ποιό εκ των δύο ημερολογίων είναι ορθό. Άλλωστε μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας υφίστανται αυτήν την στιγμή και τα δύο. Αυτό που έχει υψηλή σημασία είναι εάν το θέμα της αλλαγής (διόρθωση κατ' άλλους) του ημερολογίου είναι τόσο σπουδαίο ώστε να οδηγήσει την Εκκλησία σε σχίσμα. Δηλαδή η διαφορά και το πρόβλημα με τους λεγομένους "παλαιοημερολογίτες" δεν είναι το ημερολόγιο αλλά η αποκοπή τους από την υπόλοιπη Εκκλησία αφού δεν επικοινωνούν μυστηριακά ούτε καν με τις κατά τόπους Εκκλησίες που ακολουθούν το "παλαιό"-Ιουλιανό ημερολόγιο (π.χ. Ιεροσόλυμα, Ρωσία, Άγιον Όρος).

Εκτός από το λυπηρό της καταστάσεως του σχίσματος και του κατακερματισμού αυτών των ομάδων είναι πολύ οδυνηρό και άσχημο πως συκοφαντούν και υβρίζουν Οσίου ανθρώπους της εποχής (π.χ. Γέροντες Παΐσιο και Πορφύριο) ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα προς δικαιολόγηση των θέσεών τους".

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΙΛΕΙ Ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος :


"Αρχικά, φίλτατε π. Νικόδημε, οφείλω να σου πω μια πικρή αλήθεια, που θα σου φανεί πολύ παράδοξη και θα σε εκπλήξει. Μέχρι σήμερα απέφευγα - κατ' οικονομία - να διατυπώσω αυτή τη θέση ή την διατύπωνα με έμμεσο τρόπο, αλλά από τη στιγμή που τα πράγματα έφτασαν στο μη περαιτέρω και εκλεκτά πρόσωπα- που έχουν όμως συνείδηση γεμάτη φόβο - προσχωρούν στους Παλαιοημερολογίτες, πέφτοντας θύματα μιας αδίστακτης προπαγάνδας κατά της Εκκλησίας, είναι καιρός να λεχθεί η αλήθεια δίχως περιστροφές κι επιφυλάξεις.

Λοιπόν, π. Νικόδημε, όσοι φοβούνται τον Οικουμενισμό και προσχωρούν στους Παλαιοημερολογίτες δεν κερδίζουν τίποτα άλλο, παρά μόνο αποφεύγοντας μια αίρεση, προσχωρούν σε μία άλλη. Βέβαια, δεν έχουν συνείδηση ότι προσχωρούν σε αίρεση, αλλά αυτό δεν αλλάζει καθόλου τα πράγματα. Μη νομίζεις ότι είμαι άδικος ή υπερβολικός. Θα σου αποδείξω αμέσως πόσο απολύτως αληθής είναι ο ισχυρισμός μου."