Μεγάλος εχθρός της Ρωσικής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος

Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντέδρασε αρνητικά στην εκλογή του Μητροπολίτη Ελπιδοφόρου ως επικεφαλής της Αμερικανικής Αρχιεπισκοπής.
«Ο μητροπολίτης Ελπιδοφόρος, ο κύριος ιδεολόγος της νομιμοποίησης του ουκρανικού σχίσματος και ο κύριος μισητής της Ρωσικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, έγινε επικεφαλής της Αμερικανικής Αρχιεπισκοπής. Και αυτό είναι ένα άμεσο μονοπάτι προς το Πατριαρχείο. Η αποκατάσταση της ενότητας φαίνεται να αναβάλλεται για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Ο νέος προκαθήμενος της αμερικανικής Εκκλησίας, μέχρι πρότινος, διατελούσε χρέη Ηγουμένου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Την ίδια στιγμή ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, μιλησε και για τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. ονόμασε την επιθυμία της Ελλάδας να λάβει αποζημιώσεις για τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Γερμανία «το θέμα μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης».
«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο μητροπολίτης στην εκπομπή «Εκκλησία και ο κόσμο» στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία24».
«Οι εκδηλώσεις αυτού του είδους δεν πρέπει να υπόκεινται σε πολιτικές διαπραγματεύσεις. Είναι άλλο πράγμα που η Γερμανία κατέβαλε αποζημιώσεις για τη ζημιά και τον βομβαρδισμό μετά τον πόλεμο και ένα άλλο — τόσα χρόνια αργότερα, να αρχίζουν να επιστρέφουν σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο μητροπολίτης.
«Καμία ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αναπληρωθεί, από κάποιες αποζημιώσεις», πρόσθεσε.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: