Με ευλογίαν του Πατριάρχου τζαμί εις Καστοριάν;


Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας επιβεβαιώνει ότι συνεζήτησαν με τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως, αλλά δια μεντρεσέ και όχι τζαμί, δια τον οποίον φέρεται να έδωσεν ευλογίαν! Δεν υπάρχει Διοικούσα Εκκλησία εις την Ελλάδα να διαμηνύση προς πάσαν κατεύθυνσιν ποίος ποιμαίνει την Μακεδονίαν; Δι’ αυτό συνέβη και ο,τι συνέβη με το σκοπιανόν. Ως επληροφορήθημεν από την ιστοσελίδα tilestwra.com της 15ης Φεβρουαρίου 2019:
«Η Έφη Καραγιαννίδου, η οποία ήταν διευθύντρια της ΕΑΣ, δήλωσε στο διαδίκτυο ότι είναι μουσουλμάνα από την Ελλάδα, αλλά πάντα θα υποστηρίζει τους Τούρκους και σε ο,τι χρειαστούν θα είναι στο πλευρό τους.

Η Ελληνίδα μουσουλμάνα έχει εδώ και πολύ καιρό που προσπαθεί να πάρει την άδεια από την Ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή τζαμιών στην Καστοριά.
Ακόμα είπε σε δήλωσή της στην εφημερίδα sabah ότι μαζί με τον Δήμαρχο Καστοριάς αλλά και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας πήγαν να μιλήσουν, αλλά και να ζητήσουν την άδεια για τις κατασκευές τζαμιών.
Όμως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είπε πως η επίσκεψη που έκαναν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ήταν για την κατασκευή μεντρεσέ και όχι τζαμιά.
Η Έφη Καραγιαννίδου δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι:
«Πέρυσι τον Απρίλιο, ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη με τον δήμαρχο της Καστοριάς και τον κυβερνήτη της Δυτικής Μακεδονίας. Πήγαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, για να πάρουμε άδεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψή μας αυτή έγινε λόγω κάποιων προβλημάτων που είχαμε με τον Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα, ο οποίος διαφωνεί με το εν λόγω project. Ο Βαρθολομαίος μας έδωσε την άδεια. Τώρα περιμένουμε την άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, κυρίως του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών της».
"ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: