ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ 1920 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ Π.Σ.Ε. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? - Του αδελφού μας Ιουστίνου

Κατά την ταπεινή μου γνώμη εάν αρνήθηκαν τον Κύριον, "έσκισαν τα άμφιά τους", ήτοι πάσα ιεροπραξία τους είναι άκυρος, διότι έχει τελεσθεί μόνον ως το τελετουργικόν και όχι ως προς το πνευματικόν σκέλος. Κατά συνέπεια κάθε πιστός που εβαπτίσθη, εμυρώθη, υπανδρεύθη, ιερώθη, εξομολογήθη και μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων υπο των τοιούτων, πρέπει να  αναμείνη σύνοδον, η οποία θα καθαιρέση ονομαστικώς τους τοιούτους αρχιερείς (μασσώνους, οικουμενιστάς,αιρετικούς) και η οποία  θα δεχθή τους ατύχους αυτούς    πιστούς ξανά στους κόλπους της εκκλησίας με επαναμύρωση, ανακηρύσσουσα  τότε ως  έγκυρα τα τελεσθέντα τυπικώς μόνον μυστήρια και ως προς το πνευματικόν τους  σκέλος. Αυτό μπορεί να γίνη και για εκείνους τους πιστούς που έχουν ήδη κοιμηθή. Το ζητούμενον λοιπόν είναι σύνοδος που θα καταδικάση τον μασσωνισμόν, οικουμενισμόν, παπισμόν, λουθηροκαλβινισμόν και ονομαστικώς πάντας τους ορθοδόξους  αρχιερείς που  ασπάζονται τας αιρέσεις τους. Δεν εννοώ φυσικά τας  συνόδους των λατρευόντων το καλεντάριον, αλλά εκείνας που θα προέλθουν από αγίους  ορθοδόξους αρχιερείς. Ουδεμία αμφιβολία έχω, ότι θα υπάρξη τέτοια σύνοδος, όταν συντόμως επέλθη το ποθούμενον με τα προφητευμένα γεγονότα.   

2 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ Η ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1ης ΓΕΝΙΑΣ ΑΛΛΑ 3ης ΚΑΙ 4ης ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ , ΠΟΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ? ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ , ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΕΣΕΙ , ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΣΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοημερολογίτικες πλάνες δεν γίνονται δεκτές.
Ο Τηλέμαχος Δουμάνης νομίζω είναι παλαιοημερολογίτης.