Η Εκκλησία της Ρωσίας θεωρεί πλέον αδύνατη την ευχαριστιακή κοινωνία με την Κωνσταντινούπολη

Μινσκ, τη 15η Οκτωβρίου. Οι Πράξεις του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως το έφεραν έξω από το πεδίο της κανονικότητας, το οποίο έκανε αδύνατη την ευχαριστιακή κοινωνία της Ρωσικής Εκκλησίας με αυτό, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας.
“Επαναφορά στην εκκλησιαστική κοινωνία σχισματικών και αναθεματισμένων από άλλη Τοπική Εκκλησία με όλους χειροτονηθέντες από αυτούς “επισκόπους” και “κληρικούς”, είναι επιβολή σε κανονικό έδαφος άλλης Εκκλησίας, η άρνηση των υποχρεώσεων και ιστορικών αποφάσεων – φέρνει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκτός πεδίου της κανονικότητας” — υπογράμμισε Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίες της Ρωσίας.
Μέχρι την στιγμή που το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν θα ακυρώσει όλες τις προαναφερθέντες αποφάσεις, οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας δεν γίνεται να συλλειτουργούν με κληρικούς της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ οι πιστοί δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στα μυστήρια που εκτελούνται στους ναούς της.
Η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τους Προκαθημένους και τις Συνόδους των Τοπικών Εκκλησιών σε αξιολόγηση των αντικανονικών πράξεων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, για κοινή αναζήτηση της εξόδου από προκειμένη βαριά κρίση, που σχίζει το σώμα της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

https://mospat.ru/gr/2018/10/15/news165259/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και ενα ενδεχόμενο τώρα που ο Βαρθολομαίος αδελφοποιηθηκε με τον πάπα, ο πάπας να βρήκε την εύλογη πρόφαση που εψαχνε για να υλοποιήσει το πολυποθητο του ταξίδι στην Μόσχα και κατά αρκετούς παπικους το ορόσημο για το μεγάλο πόλεμο. Μα για να συμφιλιωσει τους Ορθόδοξους..

Silver είπε...

Νομίζω δεν απέχεις πολύ από την έκβασίν των πραγμάτων, με το σκεπτικό της αναμενόμενης εμφάνισης του Αντιχρίστου…

Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το προσεξες επειδή το έγραψα σε πιο προηγούμενο post αλλά από τα τεκτενομενα ο μέσος παπικος πιστός βλέπει ότι η αφιέρωση της Ρωσίας στην καρδια δεν επετευχθει, όπως έγραψα και εδώ https://orthodox-voice.blogspot.com/2018/10/e_15.html?m=1 .

Μένει να δούμε αν ο Βαρθολομαίος ζητήσει τις μεσιτειες του εγκαρδιου αδελφού πάπα (όχι βέβαια ότι είναι κ απαραίτητο).

Ο Κύριος μας και η Παναγία μας να μας προστατεύουν τώρα που οι μεγάλοι τους εχθροί φάνηκαν. Μου έκανε εντυπωση που στην Αποκάλυψη τους περιγράφει ως πνεύματα γλοιωδη και ακαθαρτα παρομοια με Βατραχους και μετα μελέτησα και είδα ότι αυτο το ζώο έχει κάποια είδη που μπορουν και αλλαζουν το φύλο τους απο αρσενικά σε θηλυκά και το αντίστροφο. Σε συνδυασμό και με την στήριξη των Λοατκι δεν μ κανει εντύπωση αν δούμε να εμφανίζεται στον κόσμο μας στο μελλον καμμία αρσενικοθηλυκη ψευδοπαρθενος(πχ θηλυκη φανερα και να προσποιειται την Φατιμα και άντρας στην πραγματικότητα) με σάρκα κ οστά για να ολοκληρώσει τις ψευδοπροφητειες των τελευταιων 100+ ετων...Μην ξεχνάμε ότι επί 100+ έτη η ψευδοπαρθενος ψευδοπροφητευει και στέλνει τους πάντες στον ψευδοχριστο...

Silver είπε...

Αλέξανδρε, ειλικρινά με εντυπωσιάζει η πολύπλευρη μελέτη και γνώση σου σε αυτό τον τομέα!

Νάσαι πάντα καλά, ο Κύριος να σου δίνει υγεία και πολλά χρόνια να υπηρετείς την Εκκλησία Του.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος