Προς τον σεβασμιώτατον μητροπολίτην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κκ Αμβρόσιον -- Γράφει ο αδελφός μας Ιουστίνος

Σεβασμιώτατε, την ευχήν σας.

Αναγνώσαμε εις το διαδίκτυον την  πνευματικωτάτην επιστολήν σας με την οποία κρούετε τον κώδωνα του κινδύνου εις όλους τους ορθοδόξους -ακόμη-  έλληνας και σωφρόνως επισημαίνετε την επιτακτικήν ανάγκη γενικής και συντριπτικής μετανοίας του δια πυρός και ύδατος δοκιμαζομένου λαού μας.

Είσθε σπάνιον είδος αρχιερέως σεβασμιώτατε. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ένας διάδοχος του μακαριστού Αυγουστίνου Φλωρίνης. Ουδείς εκ των ογδοήκοντα πλουσιωτάτων Αρχιερέων της μετακολυμβαριανής εποχής ακολουθεί το ηρωϊκόν σας παράδειγμα. Σιγή νεκρική περί ανάγκης μετανοίας του έθνους και του λαού. Αντιθέτως ομιλούν γενικώς  περί "αγάπης" και μάλιστα τολμούν να σας  κάνουν και μαθήματα εν είδει κατηχητικού σχολείου!

 Αλλά περί ποίας αγάπης ομιλούν; Αγάπης προς τους σοδομιστάς, αγάπης προς τους αντιχρίστους αθέους, αγάπης προς τους αιρετικούς, αγάπης προς το "απολλώνειον φώς" των ολυμπιακών δωδεκαθεϊστών αγώνων, αγάπης προς το χρήμα της ειδωλολατρικής Ευρώπης, αγάπης προς τους θρόνους αλλ' ουχί προς τους τρόπους των Αποστόλων;

Η "αγάπη" αυτή Σεβασμιώτατε, όπως και σεις ο ίδιος θα έχετε διαπιστώση, οδηγεί πολλούς εξ αυτών να απευθύνωνται προς το πρόσωπόν σας και να σας διατάσσουν να "σκάσετε", "να βγάλετε τον σκασμό", να πάψετε να ομιλείτε περί μετανοίας δηλαδή. Λησμονούν όμως ότι  εαν "σκάσετε" εσείς, θα "σκάσουν" και οι πέτρες... Και μάλιστα επι των μιτροφόρων κενοδόξων κεφαλών,  οι οποίες ουδέποτε παρεδέχθησαν ότι ο Θεός είναι "Θεός εκδικήσεως" εν ημέρα κρίσεως. Αντιθέτως παραποιούν το νόημα της ευαγγελικής αγάπης, αντικαθιστώντες την οφειλομένην  αγάπην της καρδίας αποκλειστικώς προς τον Κύριον  με εκείνην του  εφευρήματος "της αγάπης προς πάντας" τουτέστιν  τους εχθρούς του Χριστού δια την αγάπην της "οικονομίας των αργυρίων" - οφελείας χάριτι- και φυσικά παρασύρουν εις την κόλασιν μαζί τους όλους τους υπνωτισμένους απο το "γελαστό παιδί του διαβόλου" έλληνας. 
  
Σεβασμιώτατε  κ.κ Αμβρόσιε. Η επιστολή μας αυτή είναι επιστολή αγανακτήσεως προς τους εχθρούς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ ότι η γενικευμένη καταστροφή του ελληνικού ψευδορωμέϊκου οφείλεται εις την οργήν της παιδείας Κυρίου. Αντιθέτως θα ομιλούν όπως ωμίλησε στον Ιωσήφ Βρυέννιο ο αξιωματούχος εκείνος της αυλής εις τας παραμονάς της πτώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.  Ότι ο Θεός δεν οργίζεται αλλά είναι "αγάπη". Όταν όμως ο Μωάμεθ ο πορθητής τον συνέλαβε και εζήτησε τους υιούς του για να τους μετατρέψει σε τριτοφυλικούς σκλάβους του χαρεμιού του τότε κατάλαβε τι εστί οργή Θεού  λόγω  ελλείψεως μετανοίας.

Σεβασμιώτατε κ.κ Αμβρόσιε, σας συγχαίρομεν δια την ελληνικωτάτην, την ορθοδοξωτάτην και ανδρικωτάτην στάσιν σας. Ευχώμαστε να σας κραταιώνη ο Κύριος, να συνεχίζετε τον ιερό σας αγώνα εναντίον των φαύλων αντιχρίστων "γελαστών παιδιών του διαβόλου" και να καταισχύνετε τους κολυμβαριανούς  εραστάς του ευρωπαϊκού μαμωνά, της καρπαζιάς και του δουλικού χειροφιλήματος.
 Έρρωσθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: