«Μοιρασιά για τη μακεδονική πολιτιστική κληρονομιά»!

Προκαλεί εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, ζητώντας τώρα να μοιραστεί η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας.

Τα θέλει μονά ζυγά δικά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ. Και την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» και τη διατήρηση του αλυτρωτισμού, αφού η κυβέρνηση Ζάεφ επιμένει στη μη αλλαγή του Συντάγματος και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η ελληνική κυβέρνηση με τη στάση της αποθρασύνει τους Σκοπιανούς που θεωρούν ότι η είσοδός τους στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς πλησιάζει.



Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις τι εννοεί «πολιτιστική κληρονομιά» και εάν σε αυτήν περιλαμβάνεται η ιστορία και ο πολιτισμός της αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας.

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστεί μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση» δήλωσε με θράσος ο κ. Ντιμιτρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του.

Αλλαγές
Ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά και πως η αισιοδοξία εξαρτάται από αυτές για μια πιθανή λύση, υποστηρίζοντας πως τα Σκόπια κάνουν τα πάντα ώστε να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει αποδεκτός και από τις δύο πλευρές.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: