Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Πίστη στον Ιησού Χριστό και στο Έλεός Του (Γαλ. γ' 8-12)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε εν Κυρίω Κωνσταντίνε. Σου στέλνω να δεις ένα συμπληρωματικό μικρό κειμενάκι που εντόπισα κατόπιν έρευνας, το οποίο και συμπληρώνει το αρχικό κείμενο Ισλάμ και Ψευδοθείο Έλεος.
Στα πλαίσια του Σουφισμού που αποτελεί μία εσωτερική μυστικιστική διάσταση του Ισλάμ με επίκεντρο την καρδιά, πραγματοποιούνται κάποιες λατρευτικές πράξεις οι οποίες ονομάζονται Dhikr. Το Ντίκρ είναι μία τελετουργική προσευχή των ισλαμιστών μοναχών Σούφι κατά την οποία επαναλαμβάνουν σιωπηλά ή και φωναχτά συγκεκριμένες φράσεις ή και ονόματα του Αλλάχ με την πιθανή χρήση ακόμα και ροζάριων. Ο Μωάμεθ ανέφερε ότι η καλύτερη φράση Ντίκρ είναι η φράση “La ilaha illa’llah” δηλαδή “δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ”. Το Ντικρ μπορεί να περιλαμβάνει επίσης τραγούδι, μουσική, χορό και τον περίφημο στροβιλισμό των Σούφι ή χορό των δερβίσιδων ώστε να έρθουν σε έκσταση. Ο κύριος σκοπός είναι να ενωθεί η καρδιά του πιστού με τον Αλλάχ έτσι ώστε να είναι σαν να έχει γραφεί και χαραχτεί στην καρδιά του κάθε πιστού η λέξη Αλλάχ!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Isma_allah_zat-new.png

Οι Σουφιστές αρκετές φορές αναφέρουν την καρδιά ως τον “Θρόνο του Ελέους” και το μέρος όπου πρέπει ο πιστός να αναζητεί τον Θεό καθότι η καρδιά είναι το σημείο όπου ένας θνητός πρέπει να αναζητεί τον Θεό. Το σύμβολο του Σουφισμού είναι η φτερωτή καρδιά η οποία συμβολίζει την καρδιά που δέχεται το Θείο Φως (Δέχεται Θείο Φώς άρα ελκύει το Θείο Έλεος), απελευθερώνεται(συγχωρούνται οι αμαρτίες) και ανέρχεται στον ουρανό. Η αγάπη είναι ο Θείος σπινθήρας στην καρδιά κάποιου. Όσο αυτός ο σπινθήρας ενισχύεται, θα γίνει φλόγα που θα διαφωτίσει την ζωή του!

http://www.forbiddensymbols.com/wp-content/uploads/Sufi_Order_International_wingedheart-01.jpg

Οι ομοιότητες με την παπική αίρεση και με την αγαπολογία των Οικουμενιστών είναι περισσότερο και από ξεκάθαρες ειδικά αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι Μουσουλμάνοι αναμένουν να έρθουν ο Μαχντί και ο Μουσουλμάνος Χριστός με μητέρα φυσικά την Φάτιμα….Σαν υπενθύμιση και διασύνδεση με τα προηγούμενα δείτε τις δύο καρδιές του Χριστού και της Παρθένου μέσα στο καθαρτήριο πυρ να εκλύουν "Θείο" Έλεος
http://www.ljudmila.org/stripcore/bee/etno_zezelj.jpg

Αλέξανδρος