Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "«Ὁμολογία Πίστεως Γνησίου Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ»":


Άφησε τις παλαιοημερολογίτικες αναρτήσεις Κωστάκη. Αρκετά έχεις βαρύνει την ψυχή σου με την στήριξη του σχισματικού παλαιοημερολογιτισμού. Μην την βαραίνεις άλλο σε παρακαλώ. Θυμήσου ότι ούτε αίμα μαρτυρίου ξεπλένει το σχίσμα λέει ο ι. Χρυσόστομος.
Ένας φίλος σου
***
Ο Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε κατά κεραία ότι τους Ιδρυτές του Σχίσματος δεν τους ξεπλένει ούτε αίμα μαρτυρίου. Μόνο που αυτό το ανάθεμα βαραίνει την κρατούσα εκκλησία των Νεοημερολογιτών, η οποία έκανε το Σχίσμα του Παπικού Ημερολογίου, ενώ στην συνέχεια το 1965 έγιναν αιρετικοί και απο το 1970 βλάσφημοι οικουμενιστές. Δηλαδή βλασφημούν το Αγιο Πνεύμα με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό άλλωστε το κήρυξε επίσημα ο μεγαλύτερος θεολόγος ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, καθώς σας ονόμασε Παναιρετικούς. Εννοείτε ότι αποτειχίστηκε αλλά όπως είθισται το εκκλησιαστικό αιρετικό σύστημα για άλλη μια φορά έκλεψε έναν άγιο, όπως έκανε με τους Ρώσους Μαξίμπβιτς και Φιλάρετο και όπως έκανε με τους Ρουμάνους Γλυκέριο και Ιωάννη χοζεβίτη. ΟΙ παραπάνω άγιοι ήταν Παλαιοημερολογίτες, και ουδεμία σχέση είχαν με το Νεο και εν γένει με τους οικουμενιστές.
Μήπως γνωρίζεις ότι οι Σχίστες της εκκλησίας του 1924 Χρυσόστομος και Μελέτιος βγήκαν άλιωτοι και τυμπανιαίοι;;; Να ρωτήσεις τον Π. Γεώργιο Μεταλληνό ο οποίος προς τιμήν του το έχει δηλώσει στην τηλεόραση, καθώς παραδέχθηκε ότι οι Σχίστες ήταν Μασόνοι!!!
Να κάνεις τον κόπο και να δεις το 
blog Μαρτυρική Εκκλησία στις κατηγορίες Οικουμενισμός και Ιουδοπαπάδες.
16 Ιανουαρίου 2016 - 12:00 μ.μ

***
Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "«Ὁμολογία Πίστεως Γνησίου Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ»": Για την ομολογία πίστεως της συγκεκριμένης Συνόδου των ΓΟΧ, δηλώνω ευθέως ότι στην θεωρία παίρνουν άριστα, ενώ στην πράξη ΜΗΔΕΝ. Ονοματίζουν τους νεοημερολογίτες οικουμενιστές, ενώ την άλλη μέρα τους μεταδίδουν τον Χριστό αδιακρίτως. Οσοι έχουν κάποια σχέση με θεολογία, κατάλαβαν.


***
Ο  Kyprianos Christodoulides άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "«Ὁμολογία Πίστεως Γνησίου Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ»":

Ανώνυμος : "Για την ομολογία πίστεως της συγκεκριμένης Συνόδου των ΓΟΧ, δηλώνω ευθέως ότι στην θεωρία παίρνουν άριστα, ενώ στην πράξη ΜΗΔΕΝ. Ονοματίζουν τους νεοημερολογίτες οικουμενιστές, ενώ την άλλη μέρα τους μεταδίδουν τον Χριστό αδιακρίτως. Οσοι έχουν κάποια σχέση με θεολογία, κατάλαβαν."

κχ
Σχέση με τη θεολογία (μικρό το θήτα, μικρός κι εγώ) δεν έχω. Με τα Θρησκευτικά έχω και γράφω : Όσοι εγκαταλείπουν την εκσυγχρονιστική, μεταπατερική, σχεσιτική και συναφειακή νεοορθοδοξία, το δηλώνουν θεωρητικά (με τα γραπτά τους) και πρακτικά (με την Εξομολόγηση) σε πνευματικό της Εκκλησίας Συνόδου Αρχιεπισκόπου Καλλινίκου. Και αν, πάλι, κάποιος γνωστός ή άγνωστος νεοημερολογίτης επιθυμεί να λάβει την Θεία Μετάληψη από ιερέα του Πατρίου ανεξομολόγητος, ας λάβει υπόψη

26 ὁσάκις γὰρ ἂν ἐσθίητε τὸν ἄρτον τοῦτον καὶ τὸ ποτήριον τοῦτο πίνητε, τὸν θάνατον τοῦ Κυρίου καταγγέλλετε, ἄχρις οὗ ἂν ἔλθῃ.
27 ὥστε ὃς ἂν ἐσθίῃ τὸν ἄρτον τοῦτον ἢ πίνῃ τὸ ποτήριον τοῦ Κυρίου ἀναξίως, ἔνοχος ἔσται τοῦ σώματος καὶ αἵματος τοῦ Κυρίου.
28 δοκιμαζέτω δὲ ἄνθρωπος ἑαυτόν, καὶ οὕτως ἐκ τοῦ ἄρτου ἐσθιέτω καὶ ἐκ τοῦ ποτηρίου πινέτω·
29 ὁ γὰρ ἐσθίων καὶ πίνων ἀναξίως κρῖμα ἑαυτῷ ἐσθίει καὶ πίνει, μὴ διακρίνων τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου.
30 διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄρρωστοι καὶ κοιμῶνται ἱκανοί.

Ο νεοορθόδοξος οικουμενιστής ή και αντιοικουμενιστής δεν καταγγέλλει το θάνατον του Κυρίου. Συμμείγνυται με αιρετικούς και δέχεται την ευλογία (μνημόνευση) επισκόπων καταδικασμένων από Συνόδους. Οι αιρετικοί όχι μόνο δεν καταγγέλλουν το θάνατο του Κυρίου, αλλά έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι οι αιρέσεις είναι "θείον δώρο". 
Περί αυτού, βλέπε http://kyprianoscy.blogspot.gr/2009/12/blog-post_3.html***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας ...":

Επι της ουσίας αγαπητέ, χωρίς θεωρίες ( όπως έγραψα παραπάνω ) Στην Σύνοδο που υπάγεστε μεταδίδεται ο Χριστός συνειδητά σε αιρετικούς οικουμενιστές; Ναί η Οχι;***
Ο Kyprianos Christodoulides άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας ...":

Ανώνυμος : Επι της ουσίας αγαπητέ, χωρίς θεωρίες ( όπως έγραψα παραπάνω ) Στην Σύνοδο που υπάγεστε μεταδίδεται ο Χριστός συνειδητά σε αιρετικούς οικουμενιστές; Ναί η Οχι;

κχ
Εφόσον, ανώνυμε, δεν σου φτάνουν αυτά που έγραψα και θέλεις απάντηση επί της ουσίας, πές μας ονομαστικά έναν από αυτούς. Διότι, "όπως πιο πάνω έγραψες", ονοματίζουμε τους νεοημερολογίτες οικουμενιστές και την άλλη μέρα τους μεταδίδουμε τον Χριστό αδιακρίτως. Δώσε μου λοιπόν τη δική σου ουσία, για να λάβεις τη δική μου.

Αν, πάλι, εννοείς το πλήθος των ανώνυμων (σαν εσένα) πιστών, που προσέρχονται στη Θεία Μετάληψη και παραμένουν στα σκοτάδια της καινοτομίας - οι άμβωνες του νεοημερολογητισμού δεν επιτρέπουν να αναφέρονται σ΄ αυτήν παρά μόνο να επαναλαμβάνουν ότι οι παλαιοημερολογίτες είναι σχισματοαιρετικοί - σε πληροφορώ ότι οι δικοί μας άμβωνες καταγγέλλουν εδώ και χρόνια, κοντά εκατό, τον θάνατο του Κυρίου εκ μέρους των καινοτόμων, που απερίφραστα πλέον (θείον δώρο οι αιρέσεις) έχουν γίνει αιρετικοί. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Μέσα στη βλακεία που τους δέρνει, μας λένε πόσο δίκιο είχε ο Νίτσε, όταν πρώτος μίλησε και είπε "σκοτώνουν το θεό μέσα στις εκκλησιές".

Αυτοί ναι, τον σκοτώνουν άνευ καταγγελίας, αφού πλέον ανήκουν στη Δύση και κάνουν ό,τι η Δύση, η σιωνιστική Δύση, τους διατάζει. Εμείς όμως όχι. Πήγαινε μια Κυριακή σε εκκλησιά των παλαιοημερολογιτών και άκουσε το κήρυγμα του ιερέα, έπειτα δε, μετά από το κατά καινοτόμων και οικουμενιστών "ευαγγέλιο", αν σου βαστά, πήγαινε να μεταλάβεις. Δεν θα το κάνεις. Είσαι κι εσύ ένας από εκείνους του 
creo en el amor, του belive in love, και ποτίζεις - σε θέλουν κηπουρό - το δέντρο των διαλόγων. Περίμενε λοιπόν να καρπίσει το δέντρο, ώστε να φας την ειρήνη και τη δικαιοσύνη των αιρετικών. Το μόνο που δεν ξέρω, είναι αν έχεις λεφτά να τα αγοράσεις. Με δανεικά, μπορεί κάτι να γίνει.

***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας ...":

Εχεις πέσει 100% έξω σαν φυσιογνωμιστής. Ουδεμία σχέση έχω με τους Νεοημερολογίτες Οικουμενιστές. Κα
i κατά δεύτερον αν δεν γνωρίζεις τα του οίκου σου ( εκκλησία σου ) είναι δική σου παράληψη. Εμείς έχουμε δεκαετίες στους ΓΟΧ, και να είσαι σίγουρος οτι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. ( ατελείωτες οι περιπτώσεις )
Ημουν υποχρεωμένος όμως να γράψω το σχόλιο που έγραψα, διότι τα δημοσίως γινόμενα, δημοσίως και ελεγχόμενα...
Σε ενημερώνω ότι Κάποιοι διαφημίζουν με βίντεο (απο κηρύγματα δικά τους ) ότι μεταλαμβάνουν τους νεοημερολογίτες... Οσο για τις περαιτέρω περιπτώσεις υπάρχουν καταγγελίες απο λαικούς και κληρικούς, ( γνωρίζω κραυγαλέες περιπτώσεις )
Προσπαθώ να είμαι όσο ευγενικός γίνεται και σταματάω εδώ διότι δεν θα ΩΦΕΛΗΘΕΊ κανείς.
Με το καλό μεθαύριο στον Πειραιά.

***
Ο  Kyprianos Christodoulides άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας ...":

Έχεις κι εσύ πέσει έξω, πέραν του 100%, με αυτό το "φυσιογνωμιστής" που έγραψες. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα και δεν πρόκειται να συνεχίσω "διότι δεν θα ΩΦΕΛΗΘΕΊ κανείς", όπως πολύ σωστά γράφεις.

Ευχής έργο θα ήταν να αφήσουμε τις μεταξύ μας έριδες και ενωμένοι να δώσουμε τον αντιαιρετκό αγώνα κατά του οικουμενισμού - νεοημερολογητισμού.

Λένε ότι "το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού" και να γίνουμε οι άνθρωποι καλύτεροι, σχετικά με το ποιος από εμάς είναι γνησιότερος του άλλου, δεν θα φέρει καλά αποτελέσματα. Διότι αν συνεχίσουμε το ίδιο "βιολί", θα αρχίσουμε να σκαλίζουμε και τους πατέρες της Εκκλησίας. Κάτι θα βρούμε για να βγάλουμε σκάρτους μερικούς από αυτούς, όπως έγινε με τον ιερό Αυγουστίνο, και τότε θα καταλήξουμε στο "οι πατέρες υπήρξαν θύματα του αρχεκάκου όφεως".

Αυτά, ως προς τον "ειδικό" μεταξύ μας διάλογο και όχι σαν γενικής φύσεως τοποθέτηση.
Προσπάθησε να είσαι όσο ευγενικός γίνεται κι έτσι να ελέγχεις τα δημοσίως γινόμενα.

"Ἐρχόμενος μετὰ σαρκός, πρὸς Ἰορδάνην Κύριε, βαπτισθῆναι θέλων, ἐν σχήματι ἀνθρώπου ζωοδότα, ἵνα τοὺς πλανηθέντας ἡμᾶς ὡς εὔσπλαγχνος, πάσης μηχανῆς καὶ παγίδος τοῦ δράκοντος, ῥυσάμενος φωτίσῃς, ἐκ Πατρὸς μεμαρτύρησαι, τὸ δὲ θεῖον Πνεῦμα, περιστερᾶς ἐν εἴδει σοι ἐπέστη. Ἀλλ᾽ οἴκισον ψυχαῖς ἡμετέραις σαυτόν, φιλάνθρωπε." (Ακολουθία Μεγάλων Ωρών, Θεοφάνεια, Ώρα Τρίτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: