Οι τρεις εβδομάδες των Αποκριών ονομάζονται κατά χρονική σειρά Προφωνή,
Απόκρεω (Κρεατινή) και της
Τυροφάγου.
Στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη
ποσότητα κρέατος, ενόψει της επερχόμενης νηστείας της Σαρακοστής. Για την Ορθόδοξη
παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και
της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η
Πέμπτη αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το τραπέζι είναι γιορτινό αποτελείται
από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που
βγάζουν έντονη τσίκνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου