Χιλιάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας, για να προσκυνήσουν και να δουν από κοντά τον δακρυσμένο Εσταυρωμένο. Αλλοι μιλούν για «θαύμα», ενώ άλλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση των ειδικών που μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα βρεθούν στον ιερό ναό με σκοπό να εξετάσουν τον Εσταυρωμένο Χριστό, που από τις 25 Ιανουαρίου έχει αναστατώσει τους πιστούς με τα δάκρυα από μύρο που τρέχουν συνεχώς από τα μάτια του. Μετά τις επίμονες εκκλήσεις των κατοίκων, επισκέφτηκε τον ναό και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος εξέτασε τον Σταυρό.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από την ημέρα των εκλογών ένα ελαιώδες και κολλώδες άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
Αντιδρούν
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα ενημερώσει ο ίδιος την Ιερά Σύνοδο, ενώ προτίθεται να καλέσει επιστήμονες για να εξετάσουν το φαινόμενο, καθώς οι κάτοικοι του χωριού περιφρουρούν το ιερό της εκκλησίας αρνούμενοι να μετακινηθεί ο Εσταυρωμένος ή να πάρει κάποιος υγρό ώστε να σταλεί για ανάλυση στο Χημείο. Επιπλέον, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να διαφημίζεται το γεγονός, αν πρώτα δεν ερευνηθεί από ειδικούς, επισημαίνοντας ότι σε θέματα πίστεως χρειάζεται προσοχή.
Μέχρι σήμερα τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έχουν επισκεφτεί χιλιάδες πιστοί, ενώ ο μητροπολίτης εξήγησε ότι ο Εσταυρωμένος πρέπει να μεταφερθεί στους χώρους της μητρόπολης. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των πιστών, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και περικύκλωσαν τον ναό, ενώ ζήτησαν οι ειδικοί να εξετάσουν τον Σταυρό μέσα στο ιερό όπου βρίσκεται εδώ και αιώνες. Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας χτίστηκε πριν από περίπου δύο αιώνες, ενώ η εκκλησία είναι πετρόχτιστη, ρυθμού μονόκλιτη βασιλική. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γαμβριά και η παράδοση λέει ότι το όνομά του προήλθε από το άσπρο χώμα που έχει η γη στην περιοχή αυτή.
http://www.dimokratianews.gr/content/33430/dakryzei-o-estayromenos-stin-korintho
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου