Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι οι εκτιμήσεις του για τη θνητότητα τείνουν να είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες που είχαν γίνει στην αρχή της πανδημίας, σχετικά με το πόσο φονικός είναι ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2. Ακόμη τα επιστημονικά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν δικαιολογούν κανένα είδος καραντίνας σε καμία χώρα.
Γ. Ιωαννίδης: Μικρότερη από 0,2% η πραγματική μέση θνητότητα της Covid-19
Μία νέα μελέτη ενός διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσιεύθηκε στο «Bulletin of the WHO», το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του ΠΟΥ και η οποία συνθέτει δεδομένα από 82 μελέτες σχετικά με τη θνητότητα του κορονοϊού, καταλήγει στην εκτίμηση ότι η διάμεση θνητότητα είναι 0,23% στο γενικό πληθυσμό και 0,05% στα άτομα κάτω των 70 ετών.
------------------------
Θά έπρεπε νά είναι περισσότερο σαφής εδώ : «Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι η γρίπη θα υποχωρήσει στη διάρκεια των κυμάτων Covid-19, ενώ το απαισιόδοξο ότι η γρίπη και η Covid-19 θα χτυπήσουν βαριά και ταυτόχρονα».
1. «Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι η γρίπη θα υποχωρήσει στη διάρκεια των κυμάτων Covid-19 ...». Σέ ποιά γρίπη αναφέρεται; Στήν κοινώς γνωστή γρίπη1 ή στήν γρίπη2 Covid-19;
2. «ενώ το απαισιόδοξο ότι η γρίπη KAI η Covid-19 θα χτυπήσουν βαριά και ταυτόχρονα».
Εδώ τί; Άλλο σκέτη γρίπη ή σκέτη γρίπη + Covid-19; Δηλαδή, άν έχουμε συνδυασμό γρίπης1 (κοινής) μαζί μέ γρίπη2 (Covid-19);
Άν έγραφε "γρίπη Covid-19" καί "γρίπη-Χ" θά ήταν περισσότερο κατατοπιστικός.