«Βάσει σχεδίου θα γεμίσει η Ευρώπη μουσουλμάνους» --- Ιερώνυμος: Για ακόμη 50 χρόνια θα μας απασχολεί το Μεταναστευτικό

Την άποψη ότι υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του κοινωνικού και πολιτιστικού status quo στην Ευρώπη από την είσοδο των μουσουλμάνων και ότι το Μεταναστευτικό είναι μια κατάσταση που θα μας απασχολεί για τουλάχιστον 50 χρόνια εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η άποψη που έχω εγώ -και άλλοι την έχουν-, η οποία δεν είναι θέση της Εκκλησίας γενικότερα, είναι ότι δεν είναι εύκολο να αφομοιωθούν οι μουσουλμάνοι. Αντιθέτως, επηρεάζουν εκεί όπου πηγαίνουν. Επομένως, είναι ένα σχέδιο αυτό, νομίζω, που αποβλέπει και σε αυτό: στο να μπορέσουν να εισρεύσουν άνθρωποι στην Ευρώπη, και δεν τους νοιάζει κάποιους εάν αλλάξει το status quo, πολιτιστικά και κοινωνικά» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστήριξε παράλληλα ότι «είμαστε στην αρχή ενός φαινομένου που θα κρατήσει ίσως και όλο τον αιώνα, τουλάχιστον 50 χρόνια, διότι δεν είναι μόνο τυχαία τα γεγονότα, αλλά είναι και σχεδιασμένα», ενώ διατύπωσε την αμφιβολία του για τον ρόλο πολλών ΜΚΟ: «Κατά την άποψή μου, το 50% όλων αυτών των οργανώσεων, των ΜΚΟ, πολλά άλλα κάνει εκτός από το να βοηθά αυτούς τους ανθρώπους».



Ο κ. Ιερώνυμος θεωρεί ότι θα ακολουθήσουν γεγονότα, διότι, όπως είπε, «υπάρχει ένας σχεδιασμός που έχει πολλές ρίζες», ενώ διατύπωσε ακόμα μία διάσταση του ζητήματος που τον ανησυχεί: «Υπάρχει το ενδιαφέρον για τις γεωπολιτικές καταστάσεις, για αυτά που περιμένουμε να βρούμε στα έγκατα της γης, τα συμφέροντα. Επιπλέον, η Ευρώπη γερνάει και θέλει ανθρώπους, οι οποίοι, κατά τους σχεδιασμούς ορισμένων, εκτιμάται ότι θα αφομοιωθούν και θα γίνουν εργατικά χέρια».

Εγκλωβισμός στο τουρκικό τελωνείο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την πτώση του φράχτη του Εβρου, κατά την οποία ακτιβιστές από την Ελλάδα εγκλωβίστηκαν στο τουρκικό τελωνείο, πραγματοποίησαν χθες οργανώσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Σκοπός των διαδηλωτών ήταν να περάσουν σε τουρκικό έδαφος και να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με Τούρκους ακτιβιστές, στην Κεσσάνη. Παρά ταύτα, όταν επιχείρησαν να μπουν με λεωφορείο, η τουρκική αστυνομία τούς σταμάτησε και για λίγη ώρα οι διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν στον χώρο. Υστερα από πιέσεις εκπροσώπων τουρκικών οργανώσεων, και ενώ είχε ήδη ενημερωθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η σύντομη «ομηρία» έληξε και η είσοδος επετράπη.

Τελικά οι ελληνικές αντιπροσωπίες μετέβησαν στην Τουρκία με Ι.Χ. αυτοκίνητα και η κοινή συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην Κεσσάνη της Τουρκίας, παρουσία συνολικά 60 ατόμων. Κατά την εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή) Πέτρος Κωνσταντίνου και ο εκπρόσωπος του σωματείου «Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν» Γιουσούφ Οζντεμίρ.
Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελεύθερης διέλευσης των μεταναστών, της κατάργησης του φράχτη και της αδρανοποίησης της Frontex. Να σημειωθεί ότι οι ακτιβιστές είχαν υποβάλει αίτημα ώστε να αναρτήσουν πανό -με κείμενο στα ελληνικά και τα τουρκικά- πάνω στον φράχτη, όμως οι ελληνικές Αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια.

Νόμπελ Ειρήνης: 289.000 υπογραφές υπέρ των ηρώων Ελλήνων νησιωτών
Τους Ελληνες νησιώτες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, θα προτείνει για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μία διεθνής ομάδα ακαδημαϊκών από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι από τους 900.000 πρόσφυγες που πέρασαν στην Ευρώπη τον προηγούμενο χρόνο, οι περισσότεροι έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου, όπου Ελληνες ψαράδες και άλλοι ντόπιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους διασώσουν και να τους περιθάλψουν. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», μία ομάδα επιφανών ακαδημαϊκών, από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Πρίστον, του Χάρβαρντ και της Κοπεγχάγης, συντάσσουν επίσημη πρόταση για να διεκδικήσουν οι Ελληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης.
Οι προσωπικότητες αυτές θα επισημάνουν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως πρόκειται για ανθρώπους από μία χώρα που ήδη ήταν αντιμέτωπη με τη δική της οικονομική κρίση, αλλά ανταποκρίθηκαν στην τραγωδία του προσφυγικού με αυτοθυσία, ανοίγοντας τα σπίτια τους στους ξεριζωμένους, ρισκάροντας τη ζωή τους για να σώσουν άλλους και φροντίζοντας τους ασθενείς και τους τραυματίες.

Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες λήγει την 1η Φεβρουαρίου, αλλά εκείνοι που στηρίζουν αυτό το σχέδιο έχουν ήδη συναντήσει τον υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τους πρόσφερε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Η διαδικτυακή (avaaz.org) συγκέντρωση υπογραφών για την υποψηφιότητα των Ελλήνων έχει ήδη ξεπεράσει τις 289.000!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου