Βλάπτει σοβαρά ο Συριζαϊσμός!

Κωνσταντίνος Χολέβας

Στις δύσκολες μάχες που δίνει ο λαός μας για να διατηρήσει την εθνική του ταυτότητα πάντα η Ανανεωτική Αριστερά έπαιξε ρόλο υπονομευτικό. Οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι με τις ιδέες τις οποίες σήμερα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν τα εθνικά θέματα και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας με ειρωνεία, χλευασμό και διάθεση απόρριψης. Σέβομαι τις ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας αυτός ο ιδεολογικός χώρος, δεν θα κυβερνήσουν οι λίγοι σοβαροί, αλλά όσοι διακατέχονται από το σύμπλεγμα του ψευδοπροοδευτισμού.


Στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, που αποτελεί συνέχεια του Μακεδονικού Αγώνος, ο λαός μας γέμισε δρόμους και πλατείες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Ομογένεια. Θυμούμαι το δάκρυ και τη σταθερή θέση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη μαχητικότητα του Αντώνη Σαμαρά, την ευφυή στάση της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Παραλλήλως θυμούμαι τις ειρωνείες και τις ανιστόρητες θέσεις του συριζαϊσμού. Τότε δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι αντιλήψεις και οι αγκυλώσεις ήταν και παραμένουν οι ίδιες. Αλλωστε σήμερα βλέπουμε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης υποψήφιο με απόψεις που υπονομεύουν την εθνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας.


Στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος θυμούμαι τον Κώστα Καραμανλή να υπογράφει μαζί με τα 3.000.000 των Ελλήνων στο άτυπο δημοψήφισμα της Εκκλησίας μας. Θυμούμαι σε αντιδιαστολή την οργή της Ανανεωτικής Αριστεράς για τη μαζική υποστήριξη των Ελλήνων προς την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπία. Ο συριζαϊσμός παθαίνει αναφυλαξία όταν ακούει τις λέξεις Ορθοδοξία, έθνος, πατρίδα, παράδοση.


Οταν η Κύπρος μας κινδύνευσε από το ρατσιστικό και διχοτομικό σχέδιο Ανάν (2004), η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή διευκόλυνε με τη στάση της το «ΟΧΙ» του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο δε Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Ο χώρος, ο οποίος σήμερα εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είδε με καλό μάτι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο απερρίφθη από τους Κυπρίους αλλά και από κορυφαίους ξένους συνταγματολόγους και διεθνολόγους.

Το περιβόητο σχολικό βιβλίο του «συνωστισμού» και του εξωραϊσμού της οθωμανικής τυραννίας έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που αρθρογράφησαν εναντίον του βιβλίου και μάλιστα στο επίσημο περιοδικό της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου αμέσως μετά τις εκλογές του 2007 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως υπουργός Παιδείας της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή απέσυρε το επίμαχο εγχειρίδιο και παρήγγειλε σε αξιόλογους ιστορικούς τη συγγραφή νέου, το οποίο σήμερα προκαλεί την μήνιν των θολοκουλτουριάρηδων.
Την άλλη Κυριακή αποφασίζουμε τη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου