Ο μακαριστός Φώτης Κόντογλου, γράφει:

«... Ο φιλοπαπισμός (στον οποίο οδηγεί ο Οικουμενισμός) κατάντησε πιο σιχαμερός κι’ απ’ αυτόν τον παπισμό, αν είναι δυνατόν ένα τέτοιο πράγμα. Σαν μαγνήτης τραβά όλο το πνευματικό πύον της Ελλάδος. 

Στον Αθηναγόρα και στους περί αυτόν και μετ’ αυτού βρίσκουν προστασία όλοι οι ανήθικοι, για να πυκνώσουν τις τάξεις των προδοτών της Ορθοδοξίας. Θράσος και κολακεία, υποκρισία και δωροδοκία, ιδού τα όπλα του θεατρίνου του Φαναρίου....» 

(εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», Φεβρουάριος 1966).

1 σχόλιο:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...


Ψεύστης ο Κύριος;
Ο Κύριος ,στην πορεία πρός Εμμαούς ,απαντώντας στους Λουκά και Κλεόπα ,αναφέρθηκε στους Προφήτες της Π.Διαθήκης και στις Προφητείες αυτών,οι οποίοι είχαν προφητεύσει για το Πάθος και την Ανάστασίν του.

Όταν όμως του ζήτησε ο Φίλιππος να του δείξει τον Θεόν Πατέρα ,τον επετίμησε αυστηρά, λέγοντάς του ,ότι ,΄΄ο εωρακώς εμέ ,εώρακε τον Πατέρα΄΄ [Ιωάν.ιδ,23]και αλλού,΄΄ουδείς τον Πατέρα τις εώρακε,ειμή ο ών παρά του Θεού ΄΄[Ιωάν.στ,46] χωρίς βεβαίως να τον παραπέμψει στην Προφητεία του Δανιήλ.

Εάν είχε δεί τον Θεόν Πατέρα ο Προφήτης Δανιήλ,δεν θα τον παρέπεμπε σ΄αυτόν ο Κύριος;
Συνεπώς ,όλοι όσοι λιτάνευσαν και προσκύνησαν προχθές ,εορτή του Αγίου Πνεύματος, την δήθεν εικόνα της Αγίας Τριάδος ,αφ΄ενός λιτάνευσαν και προσκύνησαν τον Αρειανισμό,τον Παπισμό,τον Βαρλααμισμό,τον Βογομιλισμό,τον Ανθρωπομορφισμό,τον Θεοπασχιτισμό και τον Ζηζιουλειανισμό,αιρέσεις τις οποίες έχει καταδικάσει η Ορθόδοξος Εκκλησία,αφ΄ ετέρου εποίησαν ψεύστη το Κύριον[φεύ] ο οποίος τονίζει εκκωφαντικά ότι τον Θεόν Πατέρα ,εκτός από τον ίδιο,ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΩΡΑΚΕ.

Τα κατάφερε πολύ καλά ο Παπισμός !
Αφού στην θέση της Αυτοαληθείας τοποθέτησε τον δήθεν αλάθητο Πάπα,
υμνείται και δοξάζεται τόσο διά του Νεου Ημερολογίου ,όσο και διά των δικών του παραστάσεων,της δήθεν εικόνος της Αγίας Τριάδος και της αντιευαγγελικής εκ του Τάφου.[σταυροφορική]

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.
Θεολόγος.