Πως θα είναι η «μετά COVID» Δημοκρατία

 Από τα Κύθηρα ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης περιγράφει την «μετά COVID» Δημοκρατία.

“Όταν επιβάλλονται τέτοια περιοριστικά μέτρα πρέπει να υπάρχει σφαιρική ενημέρωση σε όλους τους τομείς. Αυτή η ενημέρωση λείπει παγκοσμίως. Γιατί τα ΜΜΕ δημιουργούν τρομοκρατία. Έτσι οι κοινωνίες έχουν φτάσει σε επίπεδο αγελοποίησης. Με την πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα ΜΜΕ δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά ο άνθρωπος

Άρα δεν έχει τηρηθεί η συνταγματική αρχή της «αναλογικότητας». Τα μέτρα είναι εντελώς ανεξάρτητα» (από το Σύνταγμα) και αντίθετα όχι μόνον με το Σύνταγμα, αλλά και με κανόνες διεθνούς δικαίου και με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχει έρεισμα για τον όρο πανδημία ούτε για μέτρα. Αυτό έγινε για τρομοκρατικούς λόγους, Απαράδεκτος ο όρος πανδημία και απαράδεκτη η ανακοίνωση του αριθμού των νεκρών με απόλυτους αριθμούς.

Έχει γίνει πλύση εγκεφάλου. Εφαρμόστηκε μια άλλη μέθοδος βομβαρδισμού με τις βόμβες του σοκ.

Στοιχειοθετείται παραβίαση από τα ΜΜΕ κανόνων δεοντολογίας ή και συνταγματικών διατάξεων;»

Θα έπρεπε ήδη να έχει ήδη κινηθεί το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Το λέω γιατί έχω χρηματίσει πρόεδρός του και ξέρω την νομοθεσία και τους ελέγχους που μπορεί να κάνει. Τα ΜΜΕ έχουν ευθύνες σε βαθμό ποινικό και αστικό.

Αυτή τη στιγμή πλείτεται απολύτως το δημοκρατικό πολίτευμα. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που εξυφαίνεται

Είναι ένα ολόκληρο σχέδιο στο οποίο θα πρέπει να αντιδράσουν οι κοινωνίες. Δεν μιλάω αντιπολιτευτικά, αλλά πολιτικά. Με την αριστοτελική έννοια του ευ ζην. Για την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής και για την πατρίδα. Με όρους αστικής δημοκρατίας. Σήμερα διαπράττεται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος σκότωνε ανθρώπους. Αλλά έμενε η κοινωνία. Σήμερα σκοτώνεται η θέληση του ανθρώπου. Γιατί θέλουν να τον κάνουν αγέλη. Γι’ αυτό πρέπει να κινηθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας. Εναντίον ενός συστήματος στο οποίο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος».


"Αυτή είναι η μετά-κορωνοϊό Δημοκρατία!" Συνέντευξη του ομότιμου καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη.

"Ο.Τ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: