Αδελφότης Θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ" -- ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


 

O κόσμος στον δρόμο του. Δεν γίνεται πια μεταστροφή -- Φώτης Κόντογλου

Πολλοί αναγνώστες μου γράφουνε, παρακαλώντας με, και μά­λιστα ξορκίζοντάς με, να γράψω για να χτυπήσω την ανηθικότητα, που δέρνει την κοινωνία, προ πάντων τη νεολαία, και που «τη σερ­βίρουν τα σινεμά», όπως μου γράφουνε. Φωνάζουνε: «Υψώσετε τη φωνή σας!». Ένας σπουδαστής μου γράφει από την Αγγλία: «Μη σταματήσετε αυτόν τον ωραίον αγώνα, μην πτοηθήτε από τις επιθέ­σεις. Υπάρχουν βέβαια πολλοί αντίπαλοι, αλλά και πολλοί θαυμα­στές του ωραίου σας έργου. Σας χρειαζόμαστε για να δώσετε φτε­ρά στις καρδιές μας, που είναι γεμάτες κενό και απαισιοδοξία».

Καημένοι άνθρωποι, πόση σημασία δίνετε στο πρόσωπό μου και σ’ αυτά που γράφω! Τί φωνή να υψώσω, που είναι βραχνιασμένη και αδύνατη, και χάνεται μέσα στον κυκεώνα της σημερινής ζω­ής; Όχι φωνή, αλλά και τ' αστροπελέκι να κρατά στα χέρια του κανένας σήμερα, και να το σφενδονίζει για να κάνει τους ανθρώ­πους ν' αλλάξουνε δρόμο, πάλι τίποτα δεν θα κάνει. Ο ίδιος ο ά­γιος Γιάννης ο Πρόδρομος, το ερημοπούλι της ερήμου, που τον φοβόντανε οι αμαρτωλοί, γιατί τους έλεγε «γεννήματα εχιδνών», κι αυτός μάταια φώναζε.

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΕΤΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΣ

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ. Κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ                                                                                                                                            

https://www.fotgrammi.gr/κοινωνία/το-ταμα-του-εθνουσ-σχολιαζει/

https://imcorfu.gr/ανακοινωση-για-το-τριημερο-του-αγιου-121220/

Περιοδικόν "Φωτεινή Γραμμή"
Μουσών 14 - 15452 Ψυχικόν
Τηλ.:210.3254321-2, Τηλεομοιότυπον:210.3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr 
Ιστοσελίς: http://www.fotgrammi.gr 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ... (*) --- Του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη

"Η αλήθεια είναι" ... ότι τό άθλιο αυτό δημοσίευμα (ΘΈΜΑ) προκειμένου νά στηρίξει τό «πανδημικό» εμβόλιο, θέτει στήν ίδια μοίρα όλους τούς επιστήμονες, που, όμως, δέν είναι «αμφιλεγόμενοι ερευνητές, γκουρού της εναλλακτικής Ιατρικής, παίκτες τηλεριάλιτι, σκληροπυρηνικοί, ομοιοπαθητικοί, οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, δογματικοί κήρυκες διάφορων φυλετικών σεχτών και παραθρησκευτικών αιρέσεων, τυχοδιώκτες του Διαδικτύου κ.λπ.».

Αλλά, τί νά περιμένει κανείς από τυχοδιώκτες τής επ΄ αμοιβή Δημοσιογραφίας ;

Καί ο Επίλογος τού δημοσιεύματος (ΘΕΜΑ)

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται μόλις ένα βήμα από την πρόκληση να βγει θαρραλέα, καθώς το εμβόλιο σαλπίζει προσκλητήριο, από το ασφυκτικό και θανατηφόρο τούνελ της πανδημίας. »

Σχόλιο ΚΧ

Θά τό έγραφα διαφορετικά, όπως :

«Οι Κοινωνίες βρίσκονται μόλις ένα βήμα από τήν πρόκληση νά βγούν θαρραλέες, καθώς τό εμβόλιο σαλπίζει προσκλητήριο κατά τού ιού τής πανδημίας ΠΟΥ, ενώ αφήνει εντελώς αδιάφορους, όσους θά πεθάνουν ανεμβολίαστοι. Ίσως, διότι προτιμούν τό σάλπισμα ενός άλλου υιού.»

Καί τέλος. Αφού τά 3/4 τού παγκόσμιου πληθυσμού εμβολιαστούν, άς αφήσουν τό υπόλοιπο 1/4 στήν ησυχία του. Νά τούς μεταδώσει αυτό τόν ιό τής πανδημίας ΠΟΥ αποκλείεται. Θά είναι εμβολιασμένοι, δέν κινδυνεύουν.

Γιά νά μήν κουράζω τόν αναγνώστη μέ τό ρυπαρογράφημα τού "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", τού δίνω σύντομα τήν αφορμή, που μέ παρακίνησε νά γράψω :

«... Η αλήθεια είναι ότι το κίνημα των αντιεμβολιαστών δεν είναι συμπαγές. Συγκροτείται σε ένα ανομοιογενές, επί το πλείστον αλλόκοτο, τσίρκο σε ποικιλία παραστάσεων. Αποτελείται από αμφιλεγόμενους ερευνητές, γκουρού της εναλλακτικής Ιατρικής, παίκτες τηλεριάλιτι, σκληροπυρηνικούς ομοιοπαθητικούς, οπαδούς θεωριών συνωμοσίας, δογματικούς κήρυκες διάφορων φυλετικών σεχτών και παραθρησκευτικών αιρέσεων, τυχοδιώκτες του Διαδικτύου κ.λπ. Κοινή τους συνισταμένη, η διασπορά παραπληροφόρησης, η ψευδοεπιστημονικη προπαγάνδα και η επιχείρηση ενοχοποίησης κάθε εμβολίου μέσω εκφοβιστικών αναρτήσεων στα social media. Ηδη καμιά σαρανταριά εκατομμύρια άτομα ακολουθούν τις διαδικτυακές τους ομάδες, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα στους συγκεκριμένους λογαριασμούς αγγίζουν ετησίως έως και το 1 δισ. δολάρια, κυρίως από διαφημίσεις. Γίνεται αντιληπτό ότι η αντιδεοντολογική προσέγγιση της επιστήμης αξιοποιείται προσοδοφόρα από μια καλοστημένη μπίζνα.»

The Redemptive dialogue between created and uncreated in history by fr. George Metallinos

"THE WAY"

(An Introduction to the Orthodox Faith)

 by Protopresbyter fr. George D. Metallinos
Professor Emeritus of the Athens University                                                                   

CHAPTER 1

THE REDEMPTIVE DIALOGUE BETWEEN CREATED AND UNCREATED IN HISTORY

History, according to one point of view, is the eternal “carriage of world reality”, which takes every man from the first moment of his life, and transports him to his eternal destination.  Man, as a persona, i.e. a God-created, free being, deposits his acts (RES GESTAE) in History and at the same time he self-actualizes in accordance with the purpose of his existence. Christianly speaking, however, History has a “mind”.  It is not just an arbitrary flow and interweaving of events and occurrences; it simultaneously offers itself to Man as a possibility for affirmation of his worth, for the fulfillment of his destiny.  That is, universal history is comprised of the personal histories of all men, as success or   failure to realize this common purpose of every man.

Δύο προσόμοια αίνων Σύλληψης Αγίας Άννας


 

Τη Θ΄ (9η) του Δεκεμβρίου, η Σύλληψις της Αγίας ΑΝΝΗΣ μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ιωακείμ και Άννα οι θείοι γεννήτορες της Θεοτόκου λυπούμενοι δια την ατεκνία αυτών ανεχώρησαν ο μεν Ιωακείμ εις το όρος, η δε Άννα εις περιβόλιον, ένθα αμφότεροι προσηύχοντο δια να χαρίση εις αυτούς καρπόν κοιλίας ο Κύριος. Ο δε Πανάγαθος Θεός, θέλων να ετοιμάση δι΄ εαυτόν Ναόν ζώντα και οίκον Άγιον ίνα κατοικήση, απέστειλεν εις τούτους, εκ των οποίων ηυδόκησε να γεννηθή η κατά σάρκα μήτηρ αυτού, τον Άγγελόν του περί του οποίου λέγουσιν ότι ήτο ο Γαβριήλ. Τούτον δε αποστείλας προανήγγειλεν ότι θέλει συλλάβει η στείρα και γηραιά Άννα, ίνα με την σύλληψιν της στείρας βεβαιώση την εκ της Παναγίας Παρθένου ιδικήν Του άσπορον Σύλληψιν και άφθορον Γέννησιν. Συνελήφθη λοιπόν η Παναγία Θεοτόκος και Παρθένος Μαρία εν τη κοιλία της Άννης εκ σπέρματος του Ιωακείμ και εγεννήθη, όχι καθώς λέγουσί τινες επτά μηνών ή χωρίς ανδρός, άπαγε!

Δ. Κούβελας: Περί εμβολίων και φαρμάκων


 

Η απάτη του Οικουμενισμού -- Toυ αειμνήστου Σεργίου Σάκκου ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Kατανοούμε πόσο ασύμφορη και άστοχη υπήρξε η ένταξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών» (Π.Σ.Ε.) – ευφυής και εύστοχη η απόδοση της συντομογραφίας ως «το ψέμμα του διαβόλου» - και η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του. Αντιλαμβανόμαστε πόσο άδικος είναι ο δελεασμός της Εκκλησίας από τα ποικίλα τερτίπια της οικουμενιστικής κινήσεως, η οποία καπηλεύεται την οικουμενικότητα, το πνευματικό και άγιο γνώρισμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όπως ήδη εξήγησα εφαρμόζοντας την αγιογραφική αλήθεια ότι «ο Θεός αγάπη εστί» η Εκκλησία έρχεται να αγκαλιάσει την οικουμένη, τον κάθε άνθρωπο και να τον ανεβάσει στη θέωση. Αντίθετα, η οικουμενιστική κίνηση διαστρέφοντας την ευαγγελική αλήθεια θεοποιεί την αγάπη. Αλλά αγάπη χωρίς την αλήθεια είναι απάτη. Και ο οικουμενισμός είναι η πιο βδελυρή απάτη.

Ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολήςτου Α.Π.Θ. π. Θεόδωρος Ζήση, παρατηρεί σχετικά με την αίρεση του οικουμενισμού ότι :

«Ο κίνδυνος αυτός (εκ του Οικουμενισμού) αποβαίνει μεγαλύτερος εκ του γεγονότος, ότι η απειλή δεν είναι μόνον εξωτερική. Δεν προέρχεται δηλαδή μόνον από τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό οι οποίοι αντιμετωπιζόμενοι παλαιότερα ως αιρέσεις, είχαν ελάχιστες, σχεδόν μηδαμινές δυνατότητες να ασκήσουν επιρροή στους Ορθοδόξους πιστούς. 

Ο κίνδυνος τώρα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερος, διότι δρά εκ των έσω. Πολλοί ποιμένες, των οποίων βασική αποστολή είναι να διώκουν τους λύκους των αιρέσεων και των πλανών, όχι μόνον δεν βλέπουν να υπάρχουν λύκοι, για να τους εκδιώξουν, αφού θεωρούν, ότι ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός δεν είναι αιρέσεις, αλλά “σεβάσμιες εκκλησίες”, «αδελφές εκκλησίες» συνδιαχειρίστριες του αγιασμού και της σωτηρίας των πιστών, αλλά μεταβάλλονται και οι ίδιοι σε λύκους. Κατασπαράσσουν και αυτοί, επειρεασμένοι από τις αιρέσεις, τα υγιή δόγματα και μετ’ αυτών τα ανύποπτα ποίμνια, που δύσκολα, χωρίς επαρκή πληροφόρηση, μπορούν να καταλάβουν, ότι οι φύλακες και φρουροί έχουν μεταμορφωθή σε κλέπτες και ληστές».

Η διάβρωση των θεσμών από «πλούσιους φιλανθρώπους» -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Επιβεβαιώνεται με ποικίλους τρόπους η βαθιά και επικίνδυνη διάβρωση των ευρωπαϊκών και όχι μόνον θεσμών από τους «πλούσιους φιλανθρώπους» τύπου  George Soros. Κάνουν «δωρεές» για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, φυσικά με το αζημίωτο . Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό όργανο, το λέμε Συμβούλιο της Ευρώπης. Η «Open society» του Soros  και η Microsoft του Bill Gates έδωσαν σε αυτό το όργανο 1 εκ. 400. χιλ. δολάρια  την δεκαετία 2004-13, από τα οποία 690 χιλ. δολάρια μεταξύ 2006-2014. Εξάλλου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πήρε 115 χιλ. ευρώ από την «Ανοικτή Κοινωνία» του Bill Gates, που έδωσε πάνω από 530 χιλ. δολάρια την περίοδο από το 2009 μέχρι σήμερα.