To Δόγμα και η αξία του -- Του αειμνήστου Στεργίου Σάκκου, Ομοτίμου Καθηγητού ΑΠΘ

Η προσήλωσις εις το ορθόδοξον δόγμα, ωστική δύναμις της πνευματικής ζωής

Ανάμεσα στ΄ άλλα γνωρίσματα, που χαρακτηρίζουν την πνευματική υποβάθμιση της κοινωνίας μας είναι και τούτο: Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα πνευματικά και μάλιστα τα δογματικά θέματα, που αποτελούν το θεμέλιο και την πηγή της πνευματικής ζωής. Για του λόγου το ασφαλές παραπέμπω στην επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα. Επιθυμούσα, όπως και η πλειονότητα του ελλαδικού κλήρου και λαού, την αποφυγή εκείνης της επισκέψεως. Η πραγματοποίησή της ήταν ένα ήττημα για μας. Έστησε ένα προγεφύρωμα του Παπισμού στην Ορθόδοξη Ελλάδα και έχει αυξήσει την έπαρση των απανταχού παπικών και παποφίλων. Ωστόσο, φρονώ ότι αυτό το δυσάρεστο γεγονός μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά και να καταστεί τελικά ωφέλιμο. Πως; Αν λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι των κοιμωμένων συνειδήσεών μας αν μας αναγκάσει να απεγκλωβισθούμε από τους επικίνδυνους εναγκαλισμούς των οικουμενιστικών κηρυγμάτων, να συνταχθούμε στη γραμμή των αγίων Πατέρων μας και να τονώσουμε την προσήλωσή μας στο ορθόδοξο δόγμα.

Ορθόδοξες ομιλίες :

Ο ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ (ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ) ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ 13/11/2020

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=16057

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ 12/11/2020

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=16055

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ 11/11/2020

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=16054

Ο ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ(ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ)ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ 17/11/2020

 https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=16060


Βλέπω τήν ἄφατον χαράν τῶν μισοκάλων δαιμόνων τοῦ Οἰκουμενισμοῦ -- Του κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου, Ἀν. Καθηγητού Οἰκονομικῶν τοῦ Παν/μίου Ἰωαννίνων

Ὡς γνωστόν, ἕν ἀπό τά πολλά ὀνόματα τοῦ Σατανᾶ εἶναι «μισόκαλος». Βεβαίως, καί τά ὄργανά του μισοῦν μέ φανατισμόν τό καλόν. Ἐάν δέ χαθῇ τό καλόν, τότε αὐτοί χαίρονται, ὡς μισόκαλοι πού εἶναι. Αὐτό ἀσφαλῶς συμβαίνει πρωτίστως στά ἐκκλησιαστικά, διότι κάθε φορά πού σβήνει μία «λυχνία» (τοπική ἐκκλησία) οἱ μετοχές τῆς Κολάσεως ἀνεβαἰνουν, διό καί ἡ χαρά τῶν όργάνων τοῦ Διαβόλου. Ἔτσι, λοιπόν, ἀντί νά μετανοήσουν οἱ μασσῶνοι πού ἔκαναν τό σχίσμα τό 1924, πολεμοῦσαν λυσσωδῶς κατά τῶν Ὀρθοδόξων γιά νά τούς ἐκμηδενίσουν, ἐνῷ οἱ ἴδιοι προώδευαν ἐν Διαβόλῳ ἡμέραν μέ τήν ἡμέραν. Ἰδού μικρόν δεῖγμα τῶν πτώσεων ὅσων ἔμειναν μέ τήν πλευράν τῶν Οἰκουμενιστῶν:

Τη ΙΔ΄ (14η) Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Αποστόλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ενός εκ των ιβ΄ (12) Αποστόλων.

Φίλιππος ο θείος του Κυρίου Απόστολος ήτο εις εκ των δώδεκα, εκ Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, συμπολίτης Ανδρέου και Πέτρου. Από μικρός εδόθη εις τα μαθήματα, έχων δε πόθον πολύν εις τον Νόμον, εσχόλαζεν εις τα μαθήματα του Μωϋσέως, διότι τοιαύτην είχον τότε οι διδάσκαλοι των Ιουδαίων συνήθειαν και εμάνθανον πρώτον τους νέους αυτάς τας βίβλους, έπειτα τους ηρμήνευον και έτερα όσα ηδύναντο. Από ταύτα λοιπόν ηννόησεν ο Φίλιππος όλας τας ρήσεις, όσαι διελάμβανον περί της ελεύσεως του Χριστού και τας εφύλαττεν εις την καρδίαν του· δια τούτο και καθ’ όλην την ζωήν του διέμεινε παρθένος. Όταν λοιπόν εύρεν αυτόν ο Δεσπότης Χριστός εις την Γαλιλαίαν μετά το βάπτισμα και τον προσεκάλεσε να τον ακολουθήση, δεν έβαλε καιρόν εις το μέσον, αλλά γνωρίσας, ότι αυτός ήτο ο Μεσσίας, τον οποίον ανέμενον, τον ηκολούθησε προθύμως και δεν εξεχώρισεν από αυτόν, γνωρίζων ότι εύρε τον πολύτιμον Μαργαρίτην.

Ένας μοναχός εξωμολογήθηκε στον Αββά Σισώη:

«΄Επεσα πάτερ. Τι να κάνω;»

«Σήκω», του είπε, με τη χαρακτηριστική του απλότητα ο άγιος Γέροντας.

«Σηκώθηκα Αββά μα πάλι έπεσα στην καταραμένη αμαρτία», ομολόγησε με θλίψη ο αδελφός.

«Και τι σε εμποδίζει να ξανασηκωθείς;»

«Ως πότε Αββά» ρώτησε ο αδελφός.

«΄Εως ότου να σε βρει ο θάνατος ή στην πτώση ή στην έγερση. Δεν είναι γραμμένο όπου ευρώ σε, εκεί και κρινώ σε; Μόνο εύχου στο Θεό να βρεθείς την τελευταία σου στιγμή σηκωμένος με την αγία μετάνοια.» του εξήγησε ο Αββάς Σισώης.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ

Ὁ Χριστὸς στὴν ἀρχιερατική του προσευχὴ ἀναφέρεται καὶ στοὺς ἀνθρώπους, ποὺ ἄκουσαν τὴ διδασκαλία του, πίστεψαν σὲ αὐτόν, ζοῦν σύμφωνα μὲ τὶς ἐντολές του καὶ βρίσκονται στὸν κόσμο, ἀνάμεσα μὲ τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ποὺ δὲν πιστεύουν. Δὲν ζήτησε ἀπὸ αὐτοὺς νὰ ἀπομονωθοῦν ἢ νὰ ἀπομακρυνθοῦν ἀπὸ τὸν κόσμο. Κατὰ περιόδους ἐμφανίζεται στοὺς συνειδητοὺς χριστιανοὺς μιὰ τάση φυγῆς ἀπὸ τὸν ἁμαρτωλὸ κόσμο προκειμένου νὰ ἐξασφαλίσουν τὴ σωτηρία τους, ὅπως ἐσφαλμένα πιστεύουν. Ὁ Χριστὸς δὲν ζήτησε κάτι τέτοιο. Ἀντίθετα, τοὺς ζήτησε νὰ γίνουν τὸ φῶς τοῦ κόσμου, νὰ γίνουν τὸ ἁλάτι, νὰ γίνουν οἱ καθοδηγητὲς καὶ οἱ διδάσκαλοι, τόσο μὲ τὰ λόγια ὅσο καὶ μὲ τὶς πράξεις τους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ ΟΔΟΣ»

 Ἐρώτησαν τὸν Ἀββᾶ Ἀμμωνᾶ, γράφει τὸ «Γεροντικόν», τί εἶναι «ἡ στενὴ καὶ τεθλιμμένη ὁδός» καὶ ἐκεῖνος ἀποκρίθηκε: «Εἶναι τὸ νὰ βιάζη κανεὶς τοὺς λογισμούς του καὶ νὰ κόβη τὸ δικό του θέλημα γιὰ χάρη τοῦ Θεοῦ»

Aυξάνουν οι φωνές κατά της “εγκληματικής” καραντίνας

 Αυξάνουν οι φωνές κατά των ‘εγκληματικών’ lockdown. «Η ελίτ ενδιαφέρεται για το παγκόσμιο ‘Great Reset’ και όχι για τον ίδιο τον ιό»

Όλο και περισσότεροι γιατροί, δικηγόροι και ακαδημαϊκοί μιλάνε και οργανώνονται παγκοσμίως για να καταπολεμήσουν τα συνεχιζόμενα αδικαιολόγητα και «εγκληματικά» lockdown λόγω Covid, σύμφωνα με ομιλητές στο πρόσφατο Συνέδριο “Truth Over Fear” (Αλήθεια πάνω από τον Φόβο).

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι τα lockdown προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον COVID-19 και πολλοί πιστεύουν ότι η πανδημία συνδέεται με τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ να εφαρμόσει ένα παγκόσμιο κράτος σοσιαλιστικής παρακολούθησης μέσω του «Great Reset», το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στο εξώφυλλο του Time Magazine.

Και οι λίθοι κεκράξονται : Όταν ψεύδονται Ορθόδοξοι, ο Κύριος εμφανιζει Καρδινάλιους που λένε αλήθειες...

Ο Καρδινάλιος στέλνει Ανοιχτή Επιστολή στον Τραμπ, Προειδοποίηση για το COVID «η δικτατορία της υγείας» - Summit News

Ο Καρδινάλιος Carlo Maria Viganò έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόμενος ότι η πανδημία COVID-19 είναι μέρος μιας συνωμοσίας για την επιβολή «δικτατορίας για την υγεία» και ότι ο Τραμπ είναι «η τελική φρουρά» για τη διακοπή αυτής της ατζέντας.

Ο Viganò είναι μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα στην Λατινική Εκκλησία που έχει υπηρετήσει ως  Nuncio στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2016. Επίσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν συγκαλύψεις στο Βατικανό σχετικά με το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης και την οικονομική διαφθορά.

Στην επιστολή του, ο Καρδινάλιος ισχυρίζεται ότι η πανδημία κοραναϊού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πνευματικού πολέμου που διεξάγεται μεταξύ του καλού και του κακού.

«Βλέπουμε αρχηγούς εθνών και θρησκευτικών ηγετών να προπαγανδιζουν  αυτήν την αυτοκτονία του δυτικού πολιτισμού και της χριστιανικής ψυχής του, ενώ τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και των πιστών αρνούνται στο όνομα μιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία που αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ως καθοριστική για την δημιουργία μιας απάνθρωπης απρόσωπης τυραννίας », γράφει.

Ὤ καιροί! Ὤ ἤθη! -- Τοῦ Βασιλείου Χ. Στεργιούλη, Θεολόγου

Ὀλισθηρὸς ὁ δρόµος ποὺ βαδίζουµε τελευταίως οἱ Ἕλληνες. Μᾶς ὁδηγεῖ στὴν καταστροφή. Στὸν ἀφανισµό µας ἀπὸ τὸ χάρτη τῆς ἱστορίας. Μᾶς µαστίζει ἡ οἰκονοµικὴ κρίση. Ἡ ἀνέχεια. Ἡ οἰκονοµικὴ δυσπραγία. Ἐξαιτίας της γίναµε ὑποχείριοι τῶν δανειστῶν. Παιχνίδι στὶς ἀπαιτήσεις τους. Ξεπουλᾶµε τὴν πατρίδα. Ἐκχωροῦµε σὲ ξένους τὴν ἐθνική µας περιουσία. Λιµάνια, ἀεροδρόµια, σιδηροδρόµους κ.ἄ. Γίναµε ἀνίκανοι νὰ τὴν διαχειριστοῦµε. Νὰ νοικοκυρέψουµε τὴ χώρα µας καὶ νὰ αὐτοδιοικηθοῦµε. Μᾶς ταλαιπωρεῖ περισσότερο ἀπ’ τὴν οἰκονοµικὴ δυσπραγία ἡ ἠθικὴ φθορά. Ἡ ἠθικοκοινωνικὴ µας πτώση. Πορευόµαστε ἀφασιακά. Γκρεµίζουµε τὸ ἕνα µετὰ τὸ ἄλλο τὰ ἠθικοκοινωνικὰ µας ἐρείσµατα. Τὰ κάστρα τοῦ θαυµαστοῦ πνευµατικοῦ µας πολιτισµοῦ. Τὰ θεµέλια τῆς κοινωνίας. Φερόµαστε καὶ ἀγόµαστε ἀπὸ ξένους. Ἐνεργοῦµε κατὰ τὶς ὑποδείξεις τους. Κάνουµε ὅ,τι µᾶς ποῦν. Εἴτε καλὸ καὶ ὠφέλιµο εἴτε βλαβερὸ καὶ καταστροφικό. Τοὺς ἀκολουθοῦµε πιστά. Καὶ ἀνατρέπουµε θεσµοὺς καὶ παραδόσεις αἰώνιες. Ἀρχὲς καὶ ἀξίες ποὺ µᾶς κράτησαν ὄρθιους στὸ διάβα τῶν αἰώνων. Στὶς πιὸ κρίσιµες ἱστορικές µας περιόδους.

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ -- ΑΘΩΝΙΚΑ ΑΝΘΗ

Χρειάζεται κατά καιρούς κάποια αιτία, μία νέα ιδέα, ένα σύνθημα μοντέρνο, δια να φανερωθή ο εσωτερικός, ο κρυπτός κόσμος των ιδεών μας, αι πεποιθήσεις μας, η πίστις μας. Χρειάζεται μία πνευματικής φύσεως λυδία λίθος, δια να δοκιμάση τι έχομεν μέσα εις τας καρδίας μας, ως ανεκδήλωτον σύστημα ιδεών, ως σύγχυσιν, ως κενόν, ως άρνησιν ή ως πίστιν. Από την άποψιν αυτήν αντιλαμβάνεται κανείς την σκοπιμότητα του Αποστόλου Παύλου λέγοντος: «Δει και αιρέσεις είναι εν υμίν, ίνα οι δόκιμοι φανεροί γένωνται», άρα και οι αδόκιμοι…                                                                        Σήμερον εις τον χώρον της ορθοδόξου Ελλάδος, ως νέα ιδέα, ως λυδία λίθος, που κάμνει να «αποκαλύπτωνται εκ πολλών καρδιών οι διαλογισμοί», είναι ο οικουμενισμός.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ -- π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


 

Σαν απαλή αύρα -- Του αειμνήστου Στεργίου Σάκκου, Ομοτ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Φοβισμένος και αποθαρρημένος βρίσκεται ο προφήτης Ηλίας κρυμμένος μέσα σε μια σπηλιά του όρους Χωρήβ. Οι απειλές της Ιεζάβελ τον κυνηγούν και η αποστασία του λαού τον λυγίζει. Εκείνη την ώρα της πίκρας και της αδυναμίας, όμως, διαλέγει ο Κύριος για να τον επισκεφθεί. Έρχεται και του κλείνει συνάντηση, του ορίζει χρόνο και τόπο, που θα τον δει· «Θα βγείς», του λέει, «αύριο και θα σταθείς ενώπιον Κυρίου στο βουνό» (Γ΄ Βασ. 19: 11). Και όχι μόνο αυτό, αλλά του δίνει και σημάδι αναγνωρίσεως, πώς να καταλάβει ο Ηλίας την παρουσία του Θεού· «θα περάσει από μπροστά σου ο Κύριος», συνεχίζει. «Θα ξεσηκωθεί άνεμος δυνατός, αλλά δεν θα είναι εκεί ο Κύριος. Θα ακολουθήσει σεισμός, ύστερα φωτιά, αλλά ούτε εκεί θα είναι. Και μετά το πυρ φωνή αύρας λεπτής, κακεί Κύριος» (Γ΄ Βασ. 19: 11-12).