ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΝ «Π.Σ.Ε.»; -- Του κ. Δημ. Χατζηνικολάου, Καθ. Οικονομικών Παν/μίου Ιωαννίνων

Οι Προτεστάνται αυξάνουν τας αιρέσεις των!                                                                                                                                                      

Ο λυσσώδης πόλεμος των δυνάμεων του σκότους κατά του Σωτήρος Χριστού ουδέποτε εκόπασεν, από την δημοσίαν εμφάνισιν Αυτού μέχρι σήμερον. Αι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούν διαφέρουν, ωστόσον, από εποχήν εις εποχήν και από τόπον εις τόπον, όπως εκάστοτε κρίνει και υπαγορεύει ο αρχηγός των, ο Άρχων του σκότους. Πότε η βία, πότε η προδοσία, πότε η αίρεσις και η διαστροφή και πότε όλ’ αυτά μαζί. Από τας αρχάς του εικοστού αιώνος, μάλιστα, έχουν κατορθώσει ν’ αναβιβάζουν εις πατριαρχικούς και άλλους επισκοπικούς θρόνους Οικουμενιστάς, οι οποίοι ίστανται «ευλαβώς» έμπροσθεν οιαδήποτε αιρέσεως ή θρησκείας, με αποτέλεσμα αι αντιστάσεις να τείνουν να εκλείψουν και αι ως άνω σατανικαί μεθοδείαι να έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα. Αι ραδιουργίαι και τα κτυπήματα των ανυστάκτων εχθρών του Χριστού έχουν προσφάτως αυξηθή τόσον, ώστε δυσκολευόμεθα πλέον να τα παρακολουθήσωμεν.

Η Ντόρα και το πολιτικό καρκίνωμα της χώρας…

 Ο γιός, Κώστας,

συμπτωματικά, αιτήθηκε και αξιοποίησε ως περιφερειάρχης, πρόγραμμα 650.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, για μετατροπή του πατρικού του στη Βελωτά Καρπενησίου, σε μουσείο Δημοκρατίας, αλλά εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.

Ο σύζυγος Κούβελας, συμπτωματικά, ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο που είχε ξεχασμένα σε κάποια μακρινή τράπεζα στο εξωτερικό, αλλά εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.

Ο αδελφός Κούλης, συμπτωματικά, ξέχασε να αποπληρώσει δάνειο 300.000 ευρώ για την εφημερίδα του Κήρυκας Χανίων,αλλά εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.

Η κόρη Αλεξία, συμπτωματικά, πήρε 320.000 ευρώ από τον υπόδικο Μαρτίνη, για συμβουλές επί δημοσίων σχέσεων στον Ερυθρό Σταυρό,αλλά εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα.

----------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καιρός για τέτοια άρθρα...τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα. Λέγατε για παρελάσεις σε προηγούμενο άρθρο...ορίστε πριν αλέκτωρ λαλήσει η Τουρκία από αύριο βγάζει το Ορούτς Ρέις για πρώτη φορά στα 7,5 μίλια από τις ελληνικές ακτές....άλλο 1.5 μίλι κοντύτερα αν πλησιάσει το σκάφος και επαληθεύεται το πρώτο μισό της προφητείας του Πατροκοσμά.

----------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει ΄΄δεν είναι καιρός για τέτοια άρθρα;΄΄,μήπως συκοφαντείται κανείς;μήπως αναφέρονται ψέμματα;Η Χώρα ισλαμοποιήθηκε από τον Τσίπρα, και τώρα από τον Μητσοτάκη σε μεγαλύτερο βαθμό.
Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης[λόγω Ζίμενς;] υποτάσσεται στην Μέρκελ.Εισέβαλαν στην Κύπρο και δεν υπήρξε καμμία αντίδραση από το Μαξίμου.
Υποδέχθηκε τον Σκοπιανό ως Μακεδόνα [φεύ] και θέλει να ψηφίσει μνημόνια συνεργασίας μαζί του,ώστε να τους εντάξει στην ανθελληνική Ε.Ε.
Τσίπρας και Μητσοτάκης, διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.
Εφάρμοσαν την πιό ακραία - ολοκληρωτική - φασιστική πολιτική και οι δύο.

--------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

«Δεν είναι καιρός για τέτοια άρθρα...τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα».

Ἡνωμένοι μέ τούς ἐχθρούς τοῦ Ἔθνους; Τό Μητσοτακέϊκον εἶναι ΠΡΟΔΟΤΑΙ τῆς Πατρίδος καί τῆς Ὀρθοδοξίας! Ὁ Κων-νος Μητσοτάκης μᾶς εἶπε ξεκάθαρα ὅτι συνεφώνησε μέ τούς Τούρκους νά μοιράσῃ τό Αἰγαῖον «λογικά»!!! Μέ ποῖον δικαίωμα προέβη εἰς μίαν τέτοιαν «συμφωνίαν»; Ὁ Κυριάκος μᾶς εἶπε ξεκάθαρα ὅτι θά καταπολεμήσῃ τόν Νατιβισμόν, τοὐτέστιν τήν ἰδέαν ἡ Ἑλλάς νά κατοικῆται ἀπό Ἕλληνας! Διό καί, παραλλήλως μέ τήν παράδοσιν τῆς Μακεδονίας εἰς τούς Σκοπιανούς, τοῦ μισοῦ Αἰγαίου εἰς τούς Τούρκους καί ὅλης τῆς περιουσίας τοῦ Δημοσίου εἰς τούς «δανειστάς», ἐποικίζει συνεχῶς τήν Ἑλλάδα μέ ἰσλαμιστάς λαθρομετανάστας καί πολεμεῖ μέ λύσσαν τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν καί τήν Οἰκονομίαν τῆς χώρας, προκειμένου νά μᾶς ὑποτάξῃ εὐκολώτερον εἰς τόν Διεθνῆ Σατανισμόν τῶν μασονικῶν στοῶν Bilderberg καί Trilateral Commission! Μέ ποῖον δικαίωμα; Ὅσοι εἶναι ἡνωμένοι μέ τόν γαλάζιον αὐτόν Τσίπραν εἶναι συνένοχοί του εἰς τήν ἘΣΧΑΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ πού αὐτός διαπράττει. Γράφε τέτοια, γιά νά τόν ξαναψηφίσῃ ὁ κόσμος! Ντροπή!

-----------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τελικά το Oruc Reic διαβάζω ότι ανακοίνωσε έρευνες έως 6,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελορίζου....επομένως η προφητεία για τα 6μίλια βαίνει προς πλήρη εκπλήρωση...σε λίγες ώρες το πλοίο θα είναι εκεί...

Οικουμενισμός : Το βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν τόπω αγίω!


 

Ὅταν οἱ φύλακες προδίδουν -- Του πατέρα Νικολάου Δημαρά

                                             Οἱ διαστρεβλώσεις τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἱστορίας

καὶ οἱ κηρυσσόμενες κακοδοξίες τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γρηγορίου τοῦ Ἁγίου Ὅρους

γιὰ τὴν αἰτιολόγηση τῆς κοινωνίας της

μὲ τοὺς Νεοημερολογίτες-Οἰκουμενιστές του Φαναρίου

καὶ τὶς ἄλλες αἱρετικὲς παρασυναγωγὲς
(Τελική ἀπάντηση στὴν Ἱερὰ Μονὴ Γρηγορίου τοῦ Ἁγίου Ὅρους)[1]



             
Γιὰ νὰ μπόρεσει ὁ ἀντικειμενικὸς ἀναγνώστης νὰ ἐξαγαγάγει τὰ συμπεράσματά του ἀναφορικὰ μὲ τὴν στάση ποὺ ὀφείλουν νὰ τηροῦν οἱ Ὀρθόδοξοι, ὅταν κηρύσσεται αἵρεσις, ὡς ἡ σήμερον κηρυσσομένη αἵρεσις τοῦ Νεοημερολογιτικοῦ-Οἰκουμενισμοῦ, ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστὲς τοῦ Πατριαρχείου τῆς Κωνσταντινουπόλεως καὶ τῶν κοινωνικῶν μὲ αὐτοὺς Νεοημερολογιτῶν καὶ ψευδοπαλαιοημερολογιτῶν-μνημονευτῶν ἁγιορειτικῶν Μονῶν, θὰ παραθέσουμε στὴ συνέχεια τὰ ἐπιχειρήματα τῶν Ὀρθοδόξων ἀπέναντι σέ ἐκεῖνα τῶν Νέο-παλαιοημερολογιτῶν τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γρηγορίου.



Α. Συνοπτικὰ ἐπιχειρήματα ὑπὲρ τῆς κοινωνίας τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γρηγορίου μὲ τὸ Οἰκουμενιστικό Πατριαρχειό του Φαναρίου

καὶ τῶν ἄλλων κακοδόξων Νεοημερολογιτῶν - Οἰκουμενιστῶν


             
 Ἡ Ἱερὰ Μονὴ Γρηγορίου μὲ τὸν τότε μοναχὸ π. Βασίλειο Παπαδάκη, καθοδηγούμενο ἀπὸ τὸν Γέροντά του, καθηγούμενο τῆς Μονῆς, π. Γεώργιο Καψάνη, ὑποστηρίζει, ὅτι σήμερα δὲν ἔχουμε συνοδικὴ κήρυξη τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ παρὰ μόνον σποραδικὲς οἰκουμενιστικὲς ἐνέργειες διαφόρων Οἰκουμενιστῶν καὶ πάντως ὁ Οἰκουμενισμὸς σήμερα εἶναι σὲ ὕφεση καί γιαὐτό δέν δικαιολογεῖται ἡ διακοπή τοῦ μνημοσύνου τοῦ Οἰκουμενιστοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου καί τῶν κοινωνούντων μ᾿ αὐτόν.

Τη ΙΒ΄ (12η) του μηνός Οκτωβρίου, μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών ΘΕΟΣΕΒΙΟΥ του Αρσινοϊτου.

Θεοσέβιος ο Όσιος Πατήρ ημών, ο Αρσινοϊτης, εγεννήθη εις την κώμην Αρσινόην κειμένην πλησίον της Παφίας της Μαιλάνδρας της μεγαλονήσου Κύπρου εξ ευσεβών και ευπόρων γονέων, Μιχαήλ και Άννης καλουμένων, είχε δε και αδελφόν τον Όσιον Αρκάδιον τον μετέπειτα Επίσκοπον Αρσινόης, τον εορταζόμενον κατά την κθ΄ (29ην) Αυγούστου. Ενώ δε ο αδελφός του Αρκάδιος εστάλη από τους γονείς του εις Κωνσταντινούπολιν δι’ ανωτέραν μόρφωσιν και μαθημάτων παιδείαν, ούτος παρέμεινε πλησίον των γονέων του ποιμαίνων τα πρόβατα και διαπρέπων εν αρετή και ευσεβεία. Ελθών δε εις γάμον μετά τινος κόρης εκ του χωρίου Φιλούσης καταγομένης έπεισεν αυτήν ίνα διάγωσι τον βίον αυτών ως αδελφοί. Επειδή όμως ο Άγιος είχε τον λογισμόν αυτού όλως εστραμμένον εις τον Θεόν, εύρεν εις το όρος, εις το οποίον εποίμαινε τα πρόβατα εν σπήλαιον, εις το οποίον εισερχόμενος ηγωνίζετο δια προσευχής, νηστείας και αγρυπνίας καταδαμάζων το σώμα και δουλαγωγών αυτό προς τα κρείττονα.

«Όντως αύτη είναι η οδός της σωτηρίας»

....Περί του Πίωρ τούτου γράφεται εις τον Παράδεισον των Πατέρων, ότι εγένετο ποτε σύναξις εις την σκήτην, ίνα κρίνωσιν οι πατέρες ένα αδελφόν ο οποίος έσφαλεν. Λαλούντων δε των άλλων πατέρων περί του αμαρτήσαντος αδελφού, ο Πίωρ ούτος εξήλθεν, έλαβε σάκκον πλήρη άμμου και τον έβαλεν οπίσω εις την ράχιν του· έπειτα έβαλεν εντός σπυρίδος ολίγην άμμον εξ εκείνης και την εκρέμασεν έμπροσθέν του. Ερωτηθείς δε υπό των πατέρων να είπη τι σημαίνει αυτό το πράγμα, απεκρίθη: «το σακκίον το οποίον έχει την πολλήν άμμον είναι αι ιδικαί μου αμαρτίαι, τας οποίας έχω οπίσω μου και δεν τας βλέπω, ίνα κλαίω δι’ αυτάς, η δε ολίγη άμμος, ήτις κρέμαται έμπροσθέν μου με την σπυρίδα ταύτην, είναι αι ολίγαι αμαρτίαι του αδελφού, τας οποίας έχων έμπροσθέν μου κατακρίνω τον αδελφόν. Πλην δεν έπρεπεν ούτω να κάμνω, αλλ’ έπρεπε να συμβαίνη το εναντίον· τα ιδικά μου σφάλματα να έχω έμπροσθέν μου και να παρακαλώ τον Θεόν ίνα μοι τα συγχωρήση». Ταύτα ακούσαντες οι πατέρες ανεχώρησαν λέγοντες τούτον τον λόγον. «Όντως αύτη είναι η οδός της σωτηρίας». 

Ορθ. Συν. Ιουνίου σελ. 239

Τα σημερινά σχολικά βιβλία ούτε για φυσέκια δεν αξίζουν… --- Δημήτρης Νατσιός δάσκαλος-Κιλκίς

 30 Ιουνίου 1999. Στην Νέα Υόρκη συναντιέται ο ΓΑΠ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ. Πρωθυπουργός ο σπιθαμιαίος Σημίτης. Ο ΓΑΠ δηλώνει ότι η μωαμεθανική μειονότητα της Θράκης έχει το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται τουρκική. Ο τύπος της Τουρκίας πανηγυρίζει και με πηχυαίους τίτλους, τον εγκωμιάζει. «BravoGiorgos». 12 Ιουνίου 2018, στις Πρέσπες, υπογράφεται η προδοσία της Μακεδονίας, από τον Κοτζιά και υπό το ευφρόσυνο μειδίαμα του αγραβάτωτου προϊσταμένου του. Την επαύριον ο σκοπιανός τύπος επιδίδεται σε ουρανομήκεις ζητωκραυγές. «Bravo Alexis». Προσφάτως ο Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, έπλεξε το εγκώμιο και δήλωσε «πολύ ευχαριστημένος» με τον Μητσοτάκη, διότι «έδωσε μάχες για την Βόρεια Μακεδονία». «Bravo Kyriakos». 

Η ΑΠΟΤΕΙΧΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ !

Το Δεκέμβριο του 1452 και ενώ ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Ραφαήλ, αλλά και ο Διάκονός του Νικόλαος βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος οργάνωσε επίσημο συλλείτουργο στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας με αντιπρόσωπο του πάπα τον καρδινάλιο Ισίδωρο, στα πλαίσια της ενωτικής πολιτικής που εφάρμοζε έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σωθεί η Βασιλεύουσα με τη βοήθεια του πάπα, από τον ασφυκτικό τουρκικό κλοιό. Στις 12 Δεκεμβρίου του 1452, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος, έλαβε χώρα το συλλείτουργο αυτό. Όμως, ο Πρωτοσύγκελος Ραφαήλ δεν θέλησε να παραστεί και ούτε και τον Διάκονό του άφησε να πάει. Γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό θα ήταν προδοσία της Πίστεως. «Όχι, και μέχρις εκεί. Σχέση ναι, βοήθεια ναι, συλλείτουργο με τους παπικούς ποτέ!...» είπε ο Άγιος. Ο Αυτοκράτορας θύμωσε πάρα πολύ και τους τιμώρησε με προσωρινή εξορία στην Αίνο. Γι’ αυτό και ο Άγιος Ραφαήλ ονομάζεται και ομολογητής, διότι παράτησε τις τιμές και δόξες του αξιώματός του και δεν υπολόγισε το κόστος τής εναντίωσής του στον αυτοκράτορα, προκειμένου να υπερασπιστεί την αλήθεια της Ορθοδοξίας έναντι της αιρέσεως του παπισμού.

-----------------------------

Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...

Το υψηλό φρόνημα στην Αγία Πίστη, η αποτείχιση και η εξορία τον έκαναν Ομολογητή και τον γλίτωσαν και από το φονικό της Άλωσης την επόμενη χρονιά, το 1453.
Η αμαρτία είναι θάνατος, η ομολογία στην Αγία Πίστη κερδίζει και τούτη την ζωή, και την αιώνια ζωή, όπως καί ο στρατιώτης που πηγαίνοντας στον πόλεμο, δεν αμάρτησε το βράδυ από την επίθεση του διαβόλου μέσω της κόρης του πανδοχέα στό πανδοχείο, και δεν θανατώθηκε στον πόλεμο.