Αντιμέτωπη με την αλβανική δικαιοσύνη η οικογένεια Κατσίφα

Στόχος της αλβανικής δικαιοσύνης έγινε και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο Βουλιαράτι, η οποία καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας. Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Patriarchs of Jerusalem and Moscow consecrate Cathedral (inspired by Hagia Sophia)


ΕΝΩΣΙΣ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ; --- του αειμνήστου Σεργίου Σάκκου, Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Δια μίαν νέαν Εκκλησίαν
Μέσα στη χαρακτηριστική των καιρών μας γενική σύγχυση και ανατροπή των εννοιών, γίνεται ένα σοβαρό μπέρδεμα, που προσβάλλει ό,τι ιερότερο σ΄ αυτό τον κόσμο, την αγία μας Εκκλησία, και θέτει σε κίνδυνο ό,τι πολυτιμότερο, τη σωτηρία μας. Ποιο είναι το μπέρδεμα; Θα το εκθέσω απλά· Γνώρισμα της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, είναι η οικουμενικότητα, το να απλώνει, δηλαδή, την αγάπη και να προτείνει τη σωστική δύναμή της σε όλη την οικουμένη. Η Εκκλησία, κατά το παράδειγμα του Κυρίου και Αρχηγού της Ιησού Χριστού, «θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν» (Α΄ Τιμ. 2, 4). Σε καμμία περίπτωση, όμως και για κανένα λόγο η Εκκλησία δεν αδικεί την αλήθεια, για να εξυπηρετήσει δήθεν την αγάπη, διότι αποκομμένη από την αλήθεια η αγάπη εκφυλίζεται σε απάτη. Αυτή την απάτη προβάλλει εντυπωσιακά και φαντασμαγορικά η αίρεση του Οικουμενισμού.

Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουνίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΤΥΧΩΝΟΣ Επισκόπου Αμαθούντος της νήσου Κύπρου του θαυματουργού.

Τύχων ο Άγιος και θαυματουργός ήκμασεν επί των βασιλέων Αρκαδίου και Ονωρίου εν έτει υ΄ (400)· έχων δε γονείς ευσεβείς και φιλοχρίστους αφιερώθη υπ’ αυτών εις τον Θεόν και έμαθε τα ιερά γράμματα. Όθεν αφ’ ου εμελέτησεν αρκετά τας Αγίας Γραφάς, πρώτον μεν έγινεν αναγνώστης και ανεγίνωσκεν εν τη Εκκλησία τους θείους Λόγους, είτα δε δια την εις όλα επιτηδειότητά του και δια την καθαρωτάτην και ακατηγόρητον ζωήν του εχειροτονήθη Διάκονος υπό του αγιωτάτου Επισκόπου Αμαθούντος, Μνημονίου ονομαζομένου.

Το Αυγό του Φιδιού -- Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος

Καθίσταται παντελώς φυσιολογικό η Τουρκία να εξαπολύει ευθέως ολομέτωπη επίθεση κατά της ηττοπαθούς Ελλάδας η οποία, δια της αδρανούς και παθητικοποιημένης, εν όλω, στάσεως της, ουσιαστικά προλειάνει το έδαφος των συλλήβδην επιθέσεων της Τουρκίας, τόσο επιχειρησιακές (από αέρος, θαλάσσης αλλά και χερσαίως δια της σωρείας των λαθρομεταναστών), όσο και πολιτικές, δια της απόπειρας επιβολής ως επισήμου γλώσσας στην Θράκη, της Τουρκικής σύμφωνα με σταλθέντα έγγραφα εις το Υπουργείο Παιδείας, από συλλόγους της Μουσουλμανικής μειονότητας ποδηγετούμενα εκ της Άγκυρας.

Οἱ σημερινοί ψευδεπίσκοποι δέν εἶναι ἁπλῶς «ἀνεκτικοί» πρός τίς αἱρέσεις, ἀλλ' εἶναι ἀντίχριστοι! -- Του κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου, Ἀν. Καθηγητού Οἰκονομικῶν τοῦ Παν/μίου Ἰωαννίνων

Τό στυγερώτερον ἔγκλημα εἰς βάρος τῆς Ὀρθοδοξίας εἶναι ὅτι οἱ (ὑποτιθέμενοι) ταγοί της εἶναι οἱ ἴδιοι αἱρετικοί! Ὁ εἷς κηρύττει ἀνενδοιάστως ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι πιστεύουν εἰς τόν ἴδιον Θεόν, ὁ καθείς μέ τόν τρόπον του (Ἀρχοντώνης)! Ἕτερος ἰσχυρίζεται ὅτι «εἰς τά ἱερά τζαμιά λατρεύεται ὁ ἀληθινός Θεός» (Χορευτάκης)! Τρίτος λέγει ὅτι δέν ὑπάρχουν αἱρετικοί, παρά μόνον οἱ «καβγατζῆδες» (Λαμπρινιάδης)! Τέταρτος βροντοφωνάζει ὅτι ἄν ὁ λαός ἐναντιωθῇ πρός τό Εὐαγγέλιον, τότε αὐτός θά συνταχθῇ μέ ... τόν λαόν (Κουκουρίδης)! Ὅλοι μαζί λέγουν «συνοδικῶς» (Κολυμπάρι, 2016) ὅτι ἀναγνωρίζουν «τήν ἱστορικήν ὀνομασίαν τῶν ἑτεροδόξων «ἐκκλησιῶν», π.χ. ἀναγνωρίζουν τόν Παπισμόν ὡς «Καθολικήν Ἐκκλησίαν», παρά τό γεγονός ὅτι αὐτό εἶναι τό ἱστορικόν ὄνομα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας!!! Ἐπίσης, ὅλοι μαζί συντάσονται μέ τόν ἀντίχριστον Καίσαρα εἰς τόν ἀπηνῆ πόλεμον τοῦ τελευταίου κατά τῆς Ὀρθοδοξίας! Ὅλ' αὐτά καί χιλιάδες ἄλλα καθιστοῦν τούς σημερινούς ψευδεπισκόπους φανατικούς Ἐχθρούς τοῦ Θεοῦ, ἰσαξίους τῶν Ἀρχιερέων Ἄννα καί Καϊάφα! Συνεπῶς, οἱ σημερινοί ψευδεπίσκοποι δέν εἶναι ἁπλῶς «ἀνεκτικοί» πρός τίς αἱρέσεις, ἀλλ' εἶναι ἀντίχριστοι!

Απάντηση του αδελφού μας Νικολάου Πανταζή, θεολόγου, στον ανώνυμο: "Ελλάς Ορθοδόξων"

Αν έχεις καλή διάθεση και καλή πίστη, μην κρύβεσαι. Θα εκτιμούσα τουλάχιστον ένα αληθινό ονοματεπώνυμο με όσους κάνω διάλογο, ιδίως όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά και άκρως προσωπικά θέματα. Απεχθάνομαι τα "κ" "κ.κ." και τους Πληθυντικούς ευγενείας. Πιστεύω απόλυτα ότι ακόμη και ο Ενικός Αριθμός μπορεί κάλλιστα να εμπεριέχει και να εκφράζει την ευγένεια ψυχής. Η ευγένεια δεν καθορίζεται από τους Ενικούς ή Πληθυντικούς αλλά από τα κίνητρα, την αγαθή διάθεση, την ειλικρίνεια και την καλοσύνη της ψυχής.

Επειδή λοιπόν εκλαμβάνω με καλή διάθεση το ερώτημά σου, σου απαντώ καθώς περιμένω την αξιοπρεπή σου αποκάλυψη του ονόματος και επιθέτου, όπως κάνω και ο ίδιος, όπως κάνουν οι αγαπητοί και αξιοσέβαστοι Ιστολόγοι.

Δεν έγινα "γοχ". Αρνούμαι κατηγορηματικώς και ανατρέπω θεολογικώς αυτήν την ταμπέλα καθότι υποδηλώνει Κίνημα και συνιστά Ομάδα. Έγινα Μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία πιστεύω (δικαίωμά μου και δεν προτίθεμαι να απολογηθώ σε κανέναν) βρίσκεται ακραιφνώς στην Σύνοδο του Αρχιεπισκόπου Στεφάνου (χωρίς τα "κ.κ.", ΕΝΑΣ είναι ο Κύριος και μάλιστα με Τρία Κεφαλαία "Κ.Κ.Κ.") και εντοπίζεται στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, στους έχοντες και κατέχοντες ασφαλώς την Δογματική, Εκκλησιολογική και Αντι-αιρετική Αλήθεια, σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Δεν είμαι ούτε "Ματθαϊκός", ούτε "Παυλικός", ούτε "Χρυσοστομικός". Δεν σταυρώθηκαν αυτοί για μένα. Σταυρώθηκε ο Χριστός για την Εκκλησία ΤΟΥ και είναι δική Του, Κτήμα Του, Σώμα δικό του και όχι Σώμα ενός Σωματείου και Συνόλου πιστευόντων. Είναι η Εκκλησία "ΤΟΥ" Χριστού, Κτητική και δηλώνει κτήμα και απόκτημα. Την απέκτησε με το Αίμα Του και την έκτισε επί τω θεμελίων των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων.

Η Εκκλησία του Χριστού, από την Γενένθλιο Ημέρα της Πεντηκοστής, κατά την εκδίπλωση των "Πράξεων", κατά την Μαρτυρία των Αγίων Αποστόλων και την Αυθεντία των Αγίων Πατέρων και Οικουμενικών Συνόδων, ποτέ δεν ονομάστηκε "γοχ". Ήταν, είναι και θα είναι Η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

---------------------------

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Συγχαίρω τόν ἀδελφόν Νικόλαον διά τήν εἰλικρινῆ καί ξεκάθαρον τοποθέτησίν του. Ἀνέκαθεν μ' ἐνωχλοῦσε κι ἐμένα τό ὄνομα «Ἐκκλησία ΓΟΧ Ἑλλάδος», ἀλλά παρέμεινα στήν Σύνοδον τῶν Χρυσοστομικῶν ἐπί 19 συναπτά ἔτη, διότι κάποιοι μέ καθησύχασαν ὅτι, ἀπό νομικῆς ἐπόψεως, ἦτο ἀναγκαία ἡ σύστασις «νέας Ἐκκλησίας» μέ κάποιο ὄνομα, διότι ἀλλιῶς οἱ διωγμοί θά ἐσυνεχίζοντο δι' «ἀντιποίησιν ἀρχῆς». Ἔτσι, καί δεδομένου ὅτι διά τό σχίσμα τοῦ 1924 εὐθύνονται οἱ Οἰκουμενισταί, τό ἐθεώρησα ὡς «ἀναγκαῖον κακόν» καί παρέμεινα. Θά ἤμουν δέ ἀκόμη ἐκεῖ ἄν δέν συνειδητοποιοῦσα ὅτι ἡ ὑπαγωγή στόν Ν. 4301/2014 συνιστᾶ αἵρεσιν.
--------------------
Ηλίας Καταγής είπε...
Αγαπητέ, σας συγχαίρω για το θάρρος της ομολογίας σας. Θα θέλατε να μας εξηγήσετε, κατά το δυνατόν, τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία "ενταχθήκατε" στη σύνοδο του Στεφάνου; Θα μπορούσα να ρωτήσω αν σας προβλημάτισε το ότι όλοι οι μη ανήκοντες σε αυτή τη σύνοδο, Παλαιού και Νέου, θεωρούμαστε "αβάπτιστοι";