Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η “ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ” ΤΟΥ ΟΗΕ

 Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Προ ημερών το Bloomberg με έδρα το Μανχάταν των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η Γερμανία είναι δέσμια με τις οικονομικές δεσμεύσεις της προς την Τουρκία, και πως ανησυχεί πολύ ότι η Τουρκία θα υπονόμευε την συμφωνία στο “μεταναστευτικό” και θα της έστελνε καραβάνια παράνομων μεταναστών, εάν υλοποιούσε οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία. Η κυριότερη δε επισήμανση του Bloomberg ήταν ότι, από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούσε να προστατέψει μέλη της (Ελλάδα και Κύπρο) από την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ποιος ο λόγος ύπαρξής της; Από τη στιγμή, όπως επισημαίνεται ιδιαίτερα, κράτη μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν εδαφικές διεκδικήσεις από μια τρίτη γειτονική χώρα;

Και συνέχιζε το Bloomberg , ότι αυτή η τακτική θα δημιουργούσε – εάν συνεχιζόταν – ένα κακό προηγούμενο, διαίρεσης της ΕΕ, που ισχυρότερες χώρες της Τουρκίας (Κίνα, Ρωσία) θα το εκμεταλλεύονταν σε βάθος χρόνου.

Πράγματι – και το έχω επισημάνει πολλές φορές – η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, το οποίο κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή! Γι΄ αυτό ο ρόλος και οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας και προσωπικά του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν, θεώρησα πως ήταν εν δυνάμει ιστορικές!

Ιστορικές, για το αν η ΕΕ θα συνεχίζει να πορεύεται με την ίδια σύνθεση, ή θα διαλυθεί τελείως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!

Θέλει η Μέρκελ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου, ως γνωστόν αναβλήθηκε για 1-2 Οκτωβρίου 2020, τάχατες επειδή ασθένησε λόγω κορωνοϊού ένας συνεργάτης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ!

Αυτή η εβδομαδιαία αναβολή ωστόσο, έδωσε τη δυνατότητα στην φιλότουρκη Άγκελα Μέρκελ να προωθήσει την πονηρή θέση – πρότασή της περί της αποστρατικοποίησης των νησιών μας – κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου – με την ταυτόχρονη αποχώρηση από τη Σμύρνη της “Στρατιάς του Αιγαίου” που διατηρούν εκεί οι Τούρκοι από το 1975!

Αυτή δηλαδή, η Γερμανία μας προτείνει, ο θύτης να γίνει ένα με το θύμα!

Η Γερμανία, που πρωτοστατεί στην ανοχή της επιθετικότητας και των παράφρονων απαιτήσεων του Ρ. Τ. Ερντογάν στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ν.Α. Μεσόγειο!

Η Γερμανία, η οποία από τα ευρωπαϊκά ταμεία χρηματοδοτεί την Τουρκία για να μας στέλνει λεφούσια παράνομους μετανάστες στα νησιά μας, κατά παράβαση της Συμφωνίας που συνήψε για το “μεταναστευτικό” με την Ασιατική γείτονα χώρα το 2016!

Η Γερμανία, η οποία πιέζει κράτη – μέλη της ΕΕ να μην ενεργοποιήσουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ναρκοθετώντας τη συνοχή της ΕΕ, όταν δυο κράτη – μέλη της ΕΕ (Ελλάς – Κύπρος) απειλούνται ευθέως με πόλεμο!

Η Γερμανία, η οποία προς χάριν της Τουρκίας δημιουργεί ρωγμές στο οικοδόμημα της ΕΕ, που ενδεχομένως, αύριο – μεθαύριο δεν θα είναι επουλώσιμες!

Αυτή η Γερμανία με την Καγκελάριό της Άγκελα Μέρκελ, αφαιρώντας τελείως την ευρωπαϊκή μάσκα και φορώντας ισλαμική μπούργκα, προσερχόμενη την 1η Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εντελώς ξεδιάντροπα αποκάλυψε ότι δεν είναι υπέρ των οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, αφού πιστεύει ότι “είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και εξαρτόμαστε (ΕΕ και Τουρκία) ο ένας από τον άλλο”! Σε μια προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα υπέρ της Τουρκίας με τον άμεσο επηρεασμό χωρών της ΕΕ που είχαν ταχτεί απερίφραστα (όπως πχ η Γαλλία) κατά της επιβολής των οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία!

Συντάσσοντας στην συνέχεια – σύμφωνα με την ενημέρωση κατάπτυστο προσχέδιο της Συνόδου, που επέφερε την συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη, Εμανουέλ Μακρόν και Άγκελα Μέρκελ!

Χάιδεψε την Τουρκία και εξέθεσε την Ελλάδα και την Κύπρο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο…

Έτσι μετά από πολλές πιέσεις προς την Γερμανία, το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ήταν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου από την Τουρκία και οι οποίες πρέπει άμεσα να σταματήσουν, αφού παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο!

Αποδεχόμενο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πως τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου πρέπει να γίνονται σεβαστά, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη της Ενώσεως στα δυο κράτη μέλη της.

Διευκρινίστηκε επίσης, ότι το ζήτημα διαλόγου μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας θα πρέπει να είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Όσον αφορά την Κύπρο, θα πρέπει η Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της Κύπρου για διάλογο στα θέματα των διαφωνιών τους στη θάλασσα.

Ωστόσο πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη “οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας”, απλά επισημαίνεται πως σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών της Τουρκίας, ή προκλήσεων κατά της Ελλάδος και της Κύπρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, η ΕΕ θα προχωρήσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των κρατών μελών της!

Επεσήμανε δε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις για να ενεργήσει αναλόγως στη νέα Σύνοδο που ορίστηκε για τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τώρα, γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός δείχνει να είναι ικανοποιημένος, ε… αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα!

Γιατί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απλά στρουθοκαμήλισε! Χάιδεψε την Τουρκία και εξέθεσε την Ελλάδα και την Κύπρο!

Αλλά στρουθοκαμήλισε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αφού στην συνέντευξη Τύπου της 2ας Οκτωβρίου μας είπε, πως στο κείμενο συμπερασμάτων υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά που αναφέρει πως σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις θα υπάρξουν συνέπειες – κυρώσεις!

Ναι στρουθοκαμήλισε ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν πέρασε μια μέρα από την αποχώρηση του Oruc Reis που να μην προκαλεί η Τουρκία! Η οποία και πριν την Σύνοδο Κορυφής, αλλά και κατά την διάρκεια αυτής συνέχισε να προκαλεί για διάλογο εφ΄ όλης της ύλης με την Ελλάδα, για αποστρατικοποίηση των νησιών μας κλπ.

Άρα, ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Θα μας πει επίσης ο κ. Μητσοτάκης αν συμφωνήθηκαν τι συγκεκριμένα θα αφορούν αυτές οι κυρώσεις; Ή θα αποφασιστούν κατά της Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου;

Γνωρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τη ρήση του θυμόσοφου λαού μας:

“Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι”;

Όσον αφορά την Κύπρο, ποιες συζητήσεις να κάνει ο Ρ. Τ. Ερντογάν, όταν δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία;

Προωθεί τετελεσμένα ο ΟΗΕ;

Αλλά εκτός της φιλότουρκης Γερμανίας, του φιλότουρκου ΝΑΤΟ, έχουμε και τον φιλότουρκο ΟΗΕ. Τον ΟΗΕ, που αποδέχεται την βάρβαρη καταπάτηση των εδαφών της Βορείου Κύπρου και κάνει το “παγώνι” στην μη τήρηση των ψηφισμάτων του κατά της τουρκικής εισβολής και κατοχής επί δεκαετίες! Τον ΟΗΕ, που χρηματοδοτεί τον εποικισμό της Ελλάδος με χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Ασία και την Αφρική!

Αυτός λοιπόν ο ΟΗΕ, έκανε πλάτες στην Τουρκία την 1η Οκτωβρίου 2020 την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, πρωτοκολλώντας το Τουρκολιβυκό παράνομο σύμφωνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, που εξ αρχής έχει καταδικάσει η Ελλάδα και η ΕΕ!

Πρωτοκολλώντας το την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν η Τουρκία το είχε επίσημα ζητήσει από τις 27 Φεβρουαρίου 2020!

Προέβη σε αυτήν την “απατεωνιά” ο ΟΗΕ, παρ΄ ότι αυτή η πρωτοκόλληση δεν δικαιώνει ούτε το περιεχόμενο του Τουρκολιβυκού συμφώνου, αλλά ούτε νομιμοποιεί τις διεκδικήσεις των χωρών που την υποβάλλουν. Αφού αυτή η παράνομη Συμφωνία δεσμεύει μόνο τα μέρη που την υπογράφουν και κανένα από αυτά τα κράτη δεν μπορούν να την επικαλεστούν ενώπιον οργάνων του ΟΗΕ και ενώπιον Διεθνών Δικαστηρίων!

Άρα, πως θα την χαρακτηρίζαμε αυτήν την πρωτοκόλληση του ΟΗΕ;

Πρόστυχη; Συμφεροντολογική; Πώς ακριβώς;

Πώς θα την χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός μας και η κυβέρνησή του;

Να μην ξεχνά ο Πρόεδρος Μακρόν…

Βέβαια μας προξενεί εντύπωση, πως δεν αντέδρασε η Γαλλία, η οποία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών! Και ομιλώ για την Γαλλία, που πολλές φορές στην αρθρογραφία μου έχω επαινέσει για την πολιτική και στρατιωτική της θέση στην Ν.Α. Μεσόγειο!

Ωστόσο, επειδή προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αιώνιοι σύμμαχοι, αλλά σύμμαχοι που τα συμφέροντα της Ελλάδος συμβαδίζουν με τα δικά τους, θα ήθελα να θυμίσω στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πως, η Γαλλία πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν έγινε στόχος τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους, που προστατεύονται και ενδεχομένως εκπαιδεύονται από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Εκ των κορυφαίων όμως αποτρόπαιων πράξεών τους, θα μπορούσαμε να πούμε, πως ήταν η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, όπου στο κέντρο διασκέδασης Μπατακλάν συντελέστηκε η απόλυτη φρίκη. Όπου τα θύματα αυτής της “μαύρης Παρασκευής” για την Γαλλία, ξεσήκωσαν την οργή της παγκόσμιας κοινότητας που κατήγγειλε την κτηνωδία των τρομοκρατών μακελάρηδων του Ισλαμικού Κράτους.

Αλλά και η πυρπόληση του εμβληματικού καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, ενός Ναού 855 ετών, του αρχιτεκτονικού γαλλικού κοσμήματος, παγκόσμιου μνημείου του Χριστιανισμού, παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco! Όπως ακριβώς και η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, την οποία βεβήλωσε ο ισλαμοφασίστας Ρ. Τ. Ερντογάν μετατρέποντάς την σε τζαμί!

Αφού οι βίοι είναι παράλληλοι του Τούρκου Σουλτάνου και του Ισλαμικού Κράτους!

Έτσι πιστεύουμε, πως όλα αυτά που έχει υποστεί η Γαλλία από τους μισθοφόρους του Ερντογάν, δεν τα ξεχνά ποτέ ο σημερινός Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν!

Πώς δεν ξεχνά, ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια παρά μόνο από πράξεις! Πως δεν θα σκιαχτεί από τις προειδοποιητικές “βολές” του Τούρκου Σουλτάνου μετά το τηλεφώνημα που είχε μαζί του!    Προειδοποιητικές “βολές” που ακολούθησαν αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως το άγνωστο τηλεφώνημα περί βόμβας στον Πύργο του Άιφελ στην Γαλλική Πρωτεύουσα.

Και όπως η επίθεση τζιχαντιστή κατά πολιτών στο Παρίσι με ματσέτα κοντά στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό!

Του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που το 2015 δυο τζιχαντιστές εισέβαλαν στα γραφεία του και δολοφόνησαν τον εκδότη του περιοδικού και σκιτσογράφους του, επειδή είχαν ενοχληθεί από την ελεύθερη έκφραση δημοσιεύματος, που δεν αντέχουν τα “παιδιά” του Ερντογάν, του Μακελάρη της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ και προσφάτως της Αρμενίας!

www.egerssi.gr

"Ορθ. Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: