Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος : ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ! 

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣ

 ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!



ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
________Με οδύνη ψυχής αναγνώσαμε την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι μιά "ανυπόστατη και ανίσχυρη" απόφαση!!!!!!
________Η ανάγνωση της ανακοινώσεως ταύτης ώθησε την πέννα μου να γράψει ένα πολύ καυστικό κείμενο προς τους Ιεράρχες-Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τους οποίους καλώ να σκεφθούν και να διορθώσουν την ψευδέστατη και ανυπόστατη Ανακοίνωση. 
________Το κείμενο αυτό απευθύνεται βεβαίως και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο,  με ιδιαίτερο δέ ενδιαφέρον θά αναμένω την "ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ" περιεχομένου απάντησή του.    Εκ προοιμίου όμως του υπενθυμίζω δημοσίως την παροιμία: "Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος"  
____________Στη συνέχεια λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες, παραθέτω: 

  1. Την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου,
  2. Τα σχόλια του Σεβ. Μεσσηνίας, και 
  3. Μια προσωπική επιστολή προς έκαστον από τους Ιεράρχες - Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου διατυπώνω ερωτήσεις και απορίες θεολογικού περιεχομένου και θα αναμένω την απάντηση ενός εκάστου για τα περαιτέρω. 
Αίγιον, 1η Ιουνίου 2020 

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

1. Ανακοίνωση για την ποινή του αφορισμού
                                                  (17/5/2020).


                   
Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα»
Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.                                                           Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

 **************************************************************

2.  ΑΔΕΛΦΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ

ΑΓΙΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, 

ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ "ΝΑ ΓΕΛΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ" ;   




         "Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αφορισμό του Πρωθυπουργού, της Υπουργού Παιδείας και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Σεβασμιώτατος δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Παιδιά, έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας".

 ΚΑΙ Η ΗΜΕΤΕΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

β) Η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, σε δημοσιογράφο της Καλαμάτας, όταν τον ερώτησε για τον αφορισμό ότι "Έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας" επαναλαμβάνω, ότι η τοποθέτηση αυτή είναι για  κλάμματα! Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει  στους κόλπους Της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους Αρχιερείς, να τους χαίρεται! Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους  Καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα "Αδελφό" Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: