«Για να γυρίσει ο ήλιος- θέλει δουλειά πολλή» -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, ιστορικοί και εί τινες άλλοι ψάχνονται τις μέρες αυτές ξεσκονίζοντας τις βιβλιοθήκες τους να ερμηνεύσουν τα συμβαίνοντα. Η Κίνα, αν και διοχέτευσε λανθασμένες και μισές πληροφορίες για τον κορωνοϊό, προχώρησε μάλιστα σε συλλήψεις γιατρών έμεινε για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο της κριτικής. Έχει εγκαταστήσει, λένε οι πληροφορίες, 200.000.000 κάμερες με εξελιγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που έχει την δυνατότητα να ανιχνεύσει ακόμη και τα … σπυράκια στο πρόσωπο. Είναι μια δυστοπική εικόνα για Ευρωπαίους, αλλά αφήνει αδιάφορους τους Κινέζους.

 Ο Βερολινέζος καθηγητής Byung-Chul Hah είναι πιο συγκρατημένος από τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόϊ Ζίζεκ ο οποίος επιμένει ότι ο ιός θα προκαλέσει θανατηφόρο πλήγμα στο καπιταλισμό. Ο Γερμανός αποφαίνεται ότι η Κίνα θα πουλήσει την αποτελεσματικότητα του μοντέλου ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο. Κατά τα λοιπά μετά την επιδημία ο καπιταλισμός θα επιστρέψει και μάλιστα πιο αμείλικτος. Νέο μοντέλο εξουσίας κατά την Ναόμι Κλάϊν. Κανείς ιός, ωστόσο, επιλέγει ο Byung-Chul Hah δεν μπορεί να προκαλέσει επανάσταση επειδή ο ιός απομονώνει τους ανθρώπους, αλλά η επανάσταση προϋποθέτει ενότητα και συσπείρωση δυνάμεων. Και η αισιοδοξία και η ελπίδα του Γερμανού πανεπιστημιακού: «Μετά την επιδημία ελπίζουμε να γίνει μια επανάσταση με ανθρώπινο πρόσωπο». (Πηγή: https://www.liberation.fr/debats/2020/04/05/la-revolution-virale-n-aura-pas-lieu_1784260 [Μεταφρ. Ε. Νιάνιος]).
    Δυστυχώς οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ για κρίσιμο χρόνο τριών εβδομάδων λειτούργησαν αρνητικά και εναντίον της ιατρικής αλήθειας. Είναι σήμερα πεποίθηση των ειδικών ότι αν η νόσος είχε αντιμετωπισθεί θεραπευτικά μόλις δημιουργήθηκε, δεν θα υπήρχε πανδημία.
    Χρεωκόπησε ο κουμουνισμός (ΚΚΚ τιμώρησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου του Wulen που προειδοποίησαν), χρεωκόπησε ο ευρωπαϊσμός και η παγκοσμιοποίηση. Χρεωκόπησαν όλοι οι αυτοανακηρυγμένοι «σωτήρες» της ανθρωπότητας.
      Λαθρομεταναστευτικού συνέχεια χωρίς τέλος:
    Δεν τους δέχεται η Ιταλία, αλλά τους υποδέχεται η Ελλάδα τους (λαθρο)μετανάστες από την Λιβύη! Τελικά το πρόγραμμα αντικατάστασης των Ελλήνων από αφροασιάτες είναι σε αδιάκοπη εγρήγορση. Το ΑΜΚΑ της εποχής Τσίπρα συνεχίζει να μοιράζει αδιάκοπα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν να μην τρέχει τίποτα! Οι περιβόητες «δομές» που υποτίθεται θα έκλειναν, «πολλού γε και δη» ζουν και βασιλεύουν και την Ελλάδα κυριεύουν. Ανεξέλεγκτοι οι (λαθρο)μετανάστες  «σπάζουν» την καραντίνα, το σκάνε και περπατούν ανενόχλητοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με όλα τα δραματικά επακόλουθα των κινήσεών τους.
   Από την καθημερινή ειδησιογραφία: Βιαστικοί ασυνείδητοι οδηγοί τσαλαπατούν και σκοτώνουν εκατοντάδες χελιδόνια. Τα ταλαίπωρα επανέρχονται από το επίπονο ταξίδι που κάνουν κάθε φορά από την Αφρική όπου παραχειμάζουν και κατακουρασμένα πέφτουν άθελά τους στο δρόμο να ξεκουρασθούν. Οι οδηγοί οφείλουν να προσέχουν πολύ για να μην γίνονται ακούσιοι δολοφόνοι των γλυκύτατων αυτών υπάρξεων.
«Ένα το χελιδόνι- και η άνοιξη ακριβή.
Για να γυρίσει ο ήλιος- θέλει δουλειά πολλή».
                                                                                  (Ελύτης)
 Τα χελιδόνια δεν είναι λαθρομετανάστες, είναι πολιτογραφημένοι Έλληνες.
   Ζωντανή η ποιμαντική παρέμβαση του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου: Μας θύμισε τον στεντόρειο λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου «Προς Ευτρόπιον πατρίκιον και ύπατον»:
   «Πού νυν οι πεπλασμένοι φίλοι; Πού τα συμπόσια και τα δείπνα; Πού ο των παρασίτων εσμός, και ο δι΄όλης ημέρας εγχεόμενος άκρατος, και αι ποικίλαι των μαγείρων τέχναι, και οι της δυναστείας θεραπαυταί, οι πάντα προς χάριν ποιούντες και λέγοντες; Νυξ ην πάντα εκείνα και όναρ, και ημέρας γενομένης ηφανίσθη». Ηφανίσθη!



                                   * Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                       E-mail: stpapathemelis@gmail.com  Δημοκρατική Αναγέννηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: