ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ -- Tου Νικολάου Πανταζή, θεολόγου

«Φοβού τους Μασόνους δώρα φέροντας…»
Το κάθε Ημερολόγιο είναι κυριολεκτικώς ένα Εργαλείο Μετρήσεως Χρόνου. Όπως ακριβώς είναι το «μέτρο» (η μεζούρα) για να μετρούμε μία υλική απόσταση. Με το Ημερολόγιο μετρούμε μία χρονική απόσταση. Το σφυρί, το μαχαίρι, η μεζούρα, το ρολόϊ, το ημερολόγιο, είναι όλα εργαλεία. Όλα εξαρτώνται από το εάν θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι, καλή χρήση αυτών των εργαλείων.
-------------------------------
Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Γενικῶς, τό ἄρθρον εἶναι καλόν, ἄν καί ἐλλιπές/ἀσαφές εἴς τινα σημεῖα. Ἡ βασική μου ἔνστασις εἶναι ὅτι στό τέλος, ἄθελά του, ἀνατρέπει τά θετικά σημεῖα καί ρίχνει νερόν εἰς τόν μῦλον τῶν ἡγετῶν τοῦ Νεοημερολογητισμοῦ μέ τήν δήλωσιν: «Χωρίς καμία πρόθεση δογματοποιήσεως του Ημερολογίου ή αναγωγής του σε θέμα Πίστεως»! Μά, ἀγαπητέ μου κ. Πανταζῆ, εἰς τά προηγηθείσας παραγράφους τοῦ ἄρθρου σας, αὐτό ἀκριβῶς ἐκάματε: ἀναδείξατε τόν δογματικόν χαρακτῆρα τοῦ ἡμερολογιακοῦ ζητήματος, ἰσχυριζόμενος ὀρθότατα ὅτι ὁ σκοπός τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ νέου ἑορτολογίου (ν.ἑ.) ἦτο ἡ ἕνωσις μέ τούς αἱρετικούς τῆς Δύσεως, τοὐτέστιν ἡ προώθησις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, δηλαδή ἡ κατάργησις τῆς Ὀρθοδοξίας. Ἐπίσης, ἔχει περιτράνως ἀποδειχθῆ ὅτι ἡ εἰσαγωγή τοῦ ν.ἑ. ἦτο βέβαιον ὅτι θά προεκάλει σχίσμα, δηλαδή θά ἔβλαπτε τό δόγμα τῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας: «Εἰς Μίαν, Ἁγίαν ...». Πῶς, λοιπόν, δέν εἶναι θέμα Πίστεως; Αὐτά τά λέγουν οἱ θολολόγοι τοῦ Νεοημερολογητισμοῦ καί σκορποῦν τήν πλάνην των, τά λέτε κι ἐσεῖς; Παρακαλῶ διορθώσατε.
-----------------------------------------------------------
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ είπε...
Πολύ γέλιο κάθε φορά που διαβάζω απ' τον γνωστό ανώνυμο φρούλη αυτό το επικό: "θα απαντηθεί σε λίγο". Και φυσικά δεν επακολουθεί τίποτα τ' αξιόλογο...... Ο Νικόλας Πανταζής έχει κι όνομα έχει και πρόσωπο και τον ξέρουμε!! Εσύ ποιος είσαι; Μήπως κάποιος πρακτορίσκος των Οικουμενιστών με σκοπό να δημιουργείς έριδες? Μήπως κάποιος πληρωμένος υπάλληλος για να προκαλείς σύγχυση? Ίσως κάποιος ρουφιάνος που δυναμιτίζει τις συζητήσεις προκαλώντας υποψίες? Κρίμα που λόγω της εωσφορικής υπερηφάνειας του κ. Κώστα ("ω ναι μόνο εγώ ο άγιος αφήνω όλα τα σχόλια ελεύθερα") βρίσκουν βήμα τέτοια υποκείμενα που κι η μάνα τους θα ντρεπόταν που τα γέννησε......

Με το μαχαίρι, κόβεις ένα καρβέλι ψωμί στα δύο. Αλλά και με το Ημερολόγιο, σχίζεις μία ολόκληρη Εκκλησία στα δύο. Όταν ένα μαχαίρι χρησιμοποιηθεί για φόνο, τότε στους Ασυνομικούς και Δικαστικούς ανακριτές, δεν έχει τόση σημασία αν το μαχαίρι ήταν παλιό με ξύλινη λαβή, αν ήταν πλαστικό ή ολόχρυσο με κέντημα και διαμάντια στην λαβή, αν ήταν σουγιάς της πιάτσας ή Κολοκτρονέϊκο σπαθί, μαχαίρη κινέζικο ή ρομφαία πολεμική.
Σημασία έχει όχι η τιμή του μαχαιριού αλλά ο χρήστης και ο δράστης. Ποιός είναι αυτός που κρατούσε το μαχαίρι και έκανε αυτήν την κακή, εγκληματική χρήση του εργαλείου αυτού. Από την εικόνα και το παράδειγμα του μαχαιριού, θα μεταφερθούμε τώρα στην εικόνα, στο εργαλείο του ρολογιού.
Τα δύο Ημερολόγια, το Παλαιό και το Νέο, είναι και αυτά «ρολόγια.» Το Νέο Ημερολόγιο, είναι ομολογουμένως ένα Χρυσό ρολόι. Ας είναι διαμαντένιο. Ας είναι και «ρόλεξ». Χτυπάει τέλεια, δε χάνει ούτε λεπτό. Δεν θέλει κούρδισμα, διόρθωμα κανένα.
Το Ρολόϊ του Παλαιού, ξέφτισε, χάνει λεπτά, χάνει ώρες, δεν κάνει “τίκι-τάκα”. Και δεν φαίνεται και τόσο όμορφο στο χέρι, διότι κάποιες Σύνοδοι του Παλαιού έσπασαν το γυαλί, κομμάτιασαν το τζαμάκι.
Εμάς όμως δεν μας νοιάζει το γυαλί, το επίπεδο, η τεμαχισμένη επιφάνεια. Δεν μας νοιάζει που δεν χτυπάει στην εντέλεια. Δεν μας νοιάζει που είναι από τεχνίτη ειδωλολάτρη, τον Καίσαρα, διότι όταν αυτός όταν το έφτιαξε, δεν μας το παρέδωσε με κάποια προϋπόθεση και σκοπό να μας κάνει ειδωλολάτρες. Δεν υπήρχαν καθόλου τέτοιες ύπουλες προοπτικές.
Μας νοιάζει ότι κατά κυριότητα και καθ΄ ολόκληρίαν, (με εξαίρηση μία πολύ μικρής διαρκείας χρήση του Μακεδονικού «ρολογιού»), οι Αγίες Εννέα Οικουμενικές Σύνοδοι, αυτό ακριβώς το Ιουλιανό ρολόϊ φορούσαν όταν συγκροτούσαν τους Ιερούς Κανόνες περί Εορτολογίου, περί παντός Ορθοδόξου Δόγματος και πάσης Ορθοδόξου Αληθείας.
Μας νοιάζει ότι αυτοί οι Αλάνθαστοι καθοδηγοί μας, οι Άγιοι Πατέρες, αυτό το ρολόϊ κράτησαν και αυτό συνέχισαν να φορούν ακόμη και μετά το Σχίσμα του 1054. Αυτό το ρολόϊ συνέχισαν να φορούν και στα 400 χρόνια δουλείας, αυτό φορούσαν και οι Εθνικοί μας Ήρωες όταν πολεμούσαν για της Πίστεως και της Πατρίδος την ελευθερία.
Αυτό το ρολόϊ δυστυχώς άρχισαν οι αρχιερείς «να το βαριούνται.» Έβλεπαν πως η διπλανή παρακατιανή προβατίνα του Βατικανού, φορούσε πιό καλό ρολόϊ, φανταχτερό, επιστημονικό. Σκέφτηκαν οι «παπολιγούρηδες» αρχιερείς: «Ζηλεύουμε κι εμείς, «θα τα φτιάξουμε κανονικά» με την προβατίνα της ξένης παπικής ποίμνης για να φοράμε το ίδιο πλέον ρολόϊ και να εμφανιζόμαστε στο δρόμο «αγκαζέ» μαζί, χωρίς να ντρεπόμαστε για την παράνομή μας σχέση…» Η πνευματική μας μοιχεία θα στεφανώνεται τόσο πολύ σε σημείο που θα μπορούμε ελεύθερα να φιλιόμαστε στου Χριστού τον Τάφο επάνω!
Άρχισαν οι δεσποτοκράτες να πιέζονται και να ενοχλούνται από άλλους παγκόσμιους τρομοκράτες, τις παρασκήνιες σκοτεινές δυνάμεις, από μυστικούς πράκτορες σιωνιστικών συμφερόντων και από μασονικούς Εντολοδόχους οι οποίοι προωθούσαν αλλαγή του Ημερολογίου και απαιτούσαν πειθαρχία βουβή και τυφλή από την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία.
Και δεν μιλούμε για το 1924. Οι πονηρές παρασκηνιακές διεργασίες ξεκίνησαν πολύ πιο νωρίτερα, το 1895! Αυτό το θλιβερό έτος εμφανίζεται ο πρόδρομος του αντιχρίστου Μεταξάκη, ο οικουμενικός (αχ αυτή η πολύπαθη «οικουμενικότητα», έχει καταντήσει «σχισματικότητα και «μασονικότητα») πατριάρχης Άνθιμος ο Ζ΄ (ζήτω που καήκαμε) ξεπροβάλλει δειλά-δειλά και αποκαλύπτει, πολλά χρόνια πριν από την επάρατη αλλαγή του Ημερολογίου, τους αυτού καθεαυτού διαβολικούς και αντορθόδοξους σκοπούς της δήθεν «αναγκαίας» αλλαγής.
Ήταν τόσο αποκαλυπτικά τα λόγια του που απορώ πως δεν τα πρόσεξαν αυτά οι υγιείς τότε στην συνείδηση μητροπολίτες, οι οποίοι έπρεπε να τον ανακρίνουν συνοδικώς και να τον στήσουν στης Ιεροκανονικής «Καισαριανής τον τοίχο!» Τόλμησε και είπε, άκουσον-άκουσον, υπό μορφήν τάχα του ευσεβών πόθων και ευχών:
«Εκφράζομεν πόθους και ευχάς υπέρ ενός ενιαίου ημερολογίου δι΄ άπαντας τους Χριστιανικούς λαούς!»
Τί είπε; Τί έκανε λέει; Αυτό που θέλει να πει είναι: «Ευχόμαστε να μπορέσουμε σύντομα να ακολουθούμε όλοι το Γρηγοριανό Παπικό Ημερολόγιο το οποίο θα είναι πλέον «ενιαίο» δηλ. κοινό για «όλους τους Χριστιανικούς λαούς», δηλαδή για όλους τους αιρετικούς! «Χριστιανικός» λαός είναι και ο Παπισμός. «Χριστιανικός» λαός είναι και ο Προτεσταντισμός, ο Αγγλικανισμός, οι Ευαγγελιστές, οι «Μπρον αγκέν» κλπ. Αλλά και οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, «Χριστιανοί» αυτοαποκαλούνται…
Πού είναι μερικοί αποτειχισμένοι οι αποίοι τόσο πρόχειρα και τελείως ανεύθυνα αθωώνουν τους πρωτεργάτες της αλλαγής και αμφιβάλλουν πως υπήρχαν πονηροί σκοποί και ότι ήταν καθαρά “επιστημονικοί”; Ναι; Και αυτός ο φρικτός λόγος, τί είναι; «ιεραποστολή;» Το λέγει ξεκάθαρα: «Ενιαίο Ημερολόγιο για όλους τους Χριστιανικούς λαούς! (γράφε αιρετικούς)» Το 1895 παρακαλώ! Αυτό αποτελεί ολοφάνερη, δημόσια «γυμνή τη κεφαλή» δημιουργία και εισαγωγή, ως μη όφειλε, «Ημερολογιακού» θέματος!
Το Ορθόδοξο και Αγιοπατερικό είναι να έλεγε:
«Εκφράζομεν πόθους και ευχάς υπέρ της συντόμου επιστροφής πάντων των Χριστιανικών λαών εις την Ορθοδοξίαν!» Το «Ημερολόγιο», πού κολλούσε; Διάβασε στο Ευαγγέλιο πουθενά αυτός ο ψευδοπατριάρχης Άνθιμος ο Ζ΄ τον Χριστό να λέει: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη, διδάσκοντες αυτούς περί ενιαίου Ημερολογίου;»
Αυτά τα είπε ο Άνθιμος ο Ζ΄ το 1895.  Το 1902 έχουμε για πρώτη φορά να βγαίνει στην δημοσίοτητα η ιδιότητα Οικουμενικού πατριάρχη ως Μασόνου: Είναι ο Ιωακείμ ο Γ΄. Βεελζεβούλ με ένδυμα αρχιερέως… Αυτός τί κάνει; Πάλι πιεζόμενος από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (υπήρχε από το 1811 παρακαλώ!!!), στέλνει Εγκύκλιο προς όλες τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες της γης! Αυτό και μόνο αποδεικνύει πόσο ύψιστο και σοβαρότατο ζήτημα ήταν τότε, από κείνο τον καιρό, η αλλαγή του Ημερολογίου, δηλαδή ο άμεσος ασπασμός (σκασμός!) του Παπικού Γρηγοριανού το γρηγορότερο! «Δεν θέλω ‘ου’!»
Και τί έλεγε αυτή η περιβόητη Εγκύκλιος η οποία απευθύνεται σε όλους τους Ορθοδόξους επί της γης; Και γιατί, παρακαλώ, σε ολόκληρο τον κόσμο; Για να μπορέσει να προετοιμάσει (προειδοποιήσει) όλα τα υπόλοιπα πατριαρχεία να βγάλουν και αυτοί τον σκασμό και να χορέψουν αδιαμαρτύρητα τον χορό του Ημερολογιακού «Ζαλόγκου»…
Η Ελληνική Πολιτεία «για λόγους εμπορικών συναλλαγών» (για λόγους λατρείας του Μαμωνά) επέβαλε στην Εκκλησία της Ελλάδος να αντικαταστήσει το Ιουλιανό με το Γρηγοριανό. Η Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ προς τον ανύποπτο πιστό λαό παρίστανε την «αθώα περιστερά», πισόπλατα και παρασκηνιακά μεθόδευε συστηματικά την αλλαγή. Συνέστησε λοιπόν ειδική επισκοπική και Ακαδημαϊκή Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους παρακάτω ενόχους:
Τον Δημητριάδος Γερμανό ως Πρόεδρο (αχ αυτά τα «προεδριλίκια»), τον Ναυπακτίας και Ευρυτανίας Αμβρόσιο (άλλος «Καλαβρύτων» κι αυτός…) σε συνδυασμό με έναν πολύ ύποπτο και πονηρό «συνασπισμό» μεγάλων και τρανών καθηγητών της εποχής: τον τότε Αρχιμανδρίτη και έπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, τον κ. Δημήτριο Αιγινήτη (Αστρονόμο, Καθηγητή και αργότερα «Υπουργό Παιδείας» χωρίς το «Θρησκευμάτων») καθώς και τον κ. Ζολώτα.
«Η Επιτροπή» αποκαλύφτηκε! «Η Επιτροπή» έβγαλε τις μάσκες. Εκλεκτό μέλος της Επιτροπής, ο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος! Ο αποδέκτης και πρωτεργάτης, ο Επίτροπος και συνεργάτης! «Η Επιτροπή» απεφάνθη, αποφάσισε τα εξής:
«Η Επιτροπή φρονεί ότι η μεταβολή του Ιουλιανού Ημερολογίου μη προσκρούουσα εις δογματικούς και κανονικούς λόγους, δύναται να γίνει, μετά συνεννόησιν μετά πασών των λοιπών Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών…»
Τί έχουμε να παρατηρήσουμε; Δίνει φανερά το παρασύνθημα: «δεν προσκρούει σε δογματικούς και Κανονικούς λόγους!» Ιδού η προπαρασκευή της “καραμέλας”, “πακεταρισμένης” από τους πρωτεργάτες, έτοιμη για πανοικουμενικό αναμασημό! «Χάπτε τα, κορόϊδα!» Σας το διαβεβαιώνουμε εμείς: «Δεν προσκρούει!»
Και αντί να μας πει «η Επιτροπή» πως «πρέπει απαραιτήτως να γίνει», το λέγει διπλωματικά, το λέγει πλαγίως στα «μαλακά», «δύναται να γίνει κατόπιν συνενοήσεως!» Βέβαια! Μας κάνουν κήρυγμα περί συνενοήσεως, ενώ οι ίδοι δεν έχουν και ούτε πρόκειται να έχουν ουδεμία συνενόηση!
Για ποιά «συνενόηση» μας μιλούν; Εφ΄ όσον προϋπόθεση ήταν η «καθ΄ ολική» συνενόηση και εφ΄ όσον δεν υπήρξε, όπως αργότερα αποδείχτηκε, καμία συνενόηση και τα πλείστα πατριαρχεία δεν αποδέχτηκαν την αλλαγή, εσείς ΓΙΑΤΙ προχωρήσατε τόσο εσπευσμένα, κύριοι πανένοχοι, σε αυτήν την αλλαγή; Διότι ήσασταν, είστε και θα είσαστε εσαεί, άβουλα πιόνια των μασόνων! Ξεπουλημένοι προδότες και δούλοι του Σιωνισμού!
Και επήλθε το θλιβερό, τραγικό και ολέθριο 1924… Ήρθε ξαφνικά μα καθόλου τυχαία, ένας κουρδισμένος Μασόνος, από την Μασονία βαλτός, Εωσφοριστής και Σατανολάτρης πραγματικός, ο ψευδεπίσκοπος και ψευτοπατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης και «ξεκουρδίζει» το ρολόϊ και παμπόνηρα γυρίζει τους δείκτες, 13 μέρες μπροστά…
Βγαίνει ανενημέρωτα, ακατήχητα και έτσι ξαφνικά, μια κακή πρωΐα η «μείζων» σύνοδος του πατριαρχείου (απλά και μόνο να μας πείσει πως «η Εκκλησία διοικείται από συνοδικό σύστημα», γνωστό το παραμύθι των οικουμενιστών, στάχτη στα μάτια των «αντι-οικουμενιστών) και μας δωρίζει «δωρεά με το στανιό» ένα νέο ρολόϊ, διορθωμένο, ανανεωμένο, εξελιγμένο, επίχρυσο, στολισμένο και σερβιρισμένο με πολύ «αγάπη» (δηλ. Αθεράπευτο μίσος) από την Εβραιομασονία.
Το Νέο αυτό ρολόϊ είχε πανάκριβη ετικέτα: Πάπας Γρηγόριος ο ΙΓ΄ 1582. Άρα Παπικό. «Γρηγοριανό» από τον Πάπα Γρηγόριο. Το “γρηγορείτε και προσεύχεσθε” από την ανάποδη τώρα αναμασούσαν, γρήγορα να γίνει το «καλό», το πουθούμενο, το μελλούμενο και μελετώμενο, το ιδανικό και συνοδικό: «Η ΑΝΤΙΘΕΟΣ ΕΝΩΣΙΣ».
Οι υποτίθεται Ορθόδοξοι τότε δεσπότες, οι ξεπουλημένοι στον Πάπα εξωμότες, οι υποταγμένοι στην Μασονία δεσμώτες, οι βλάσφημοι και αμετανόητοι προδότες, το Μεταξάκιον “Καϊαφικόν συνέδριον” εκτέλεσαν τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και αυτοεκτελέστηκαν εκουσία βουλή. Μαχαίρωσαν το Σώμα του Χριστού με βίαιη καινή τομή στα δύο! Συγγνώμη σε όσους δεν σας αρέσει ο όρος «καινοτομία!» Αν δεν ήταν αυτό “καινή τομή”, τότε τί ήταν, παλαιοτομία, ανατομία ενός εγκλήματος ή Καισαρική Τομή η οποία εξέβρασε το Σχίσμα;  
Όποιος διαφωνεί, παρακαλώ πολύ, ας μας υποδείξει τότε, με επιχειρήματα και παραπομπές, με κείμενα μέσα από τις πηγές, ότι αυτή η αλλαγή του Ημερολογίου
α) δεν ήταν μασονικής εμπνεύσεως,
β) δεν ήταν παπικής προελεύσεως και
γ) ότι έγινε αποκλειστικώς και ενδεικτικώς προς όφελος της Ορθοδοξίας, προς το συμφέρον της Εκκλησίας, προς εδραίωση της Αληθείας και διεκπεραίωση της σωτηρίας των πιστών.
Εάν ήταν τόσο αθώα και όντως άδολη η αλλαγή, εάν ωφέλησε την Εκκλησία τόσο πολύ, τότε όχι μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη στους «ευεργέτες» μας μασόνους και οικουμενιστές, αλλά θα πρέπει και εμείς να ασπαστούμε τον Οικουμενισμό ώστε να υπάρχει «ειρήνη Εκκλησία, λαώ Σου σωτηρία» αλλά να ασπαστούμε και την Μασονία εφ΄ όσον αυτή μας ευεργέτησε τόσο πολύ και μεις φανήκαμε αχάριστοι με το απαρνούμαστε τα δώρα της και να παραμένουμε πεισματικά στο «απηρχειωμένο» Παλαιό.
Κλείνοντας, δηλώνω τονίζω και υπογραμμίζω προκαταβολικώς:

  1. Η επιστροφή μας στο Παλαίο να γίνει μόνο εις ένδειξιν διαμαρτυρίας εναντίον της Μασονίας και απαρνήσεως του Μασόνου “δοτήρος”, του Ημερολογιακού “σωτήρος” και αιρετικού ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΟΣ Μεταξάκη.

  1. Χωρίς καμία πρόθεση δογματοποιήσεως του Ημερολογίου ή αναγωγής του σε θέμα Πίστεως και

  1. χωρίς να υπαχθούμε σε καμία σύνοδο του Παλαιού, εις ένδειξιν απαρνήσεως των αλληλοαφοριζομένων πολυσυνοδικών σχισμάτων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Αδέλφια μου, η καταπολέμηση της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού, είναι το πρώτο και ύψιστο θέμα. Ο Οικουμενισμός όμως, συνδέεται άμεσα με την Μασονία, με την οποία άμεσα συνδεόταν και ο Μελέτιος Μεταξάκης εκ του οποίου προήλθε το Σχίσμα του Άραφου Χιτώνος του Χριστού.
 Είναι «λίγο» το κακό αυτό;
«Δι΄ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών!»
 Νικόλαος Πανταζής

7 σχόλια:

Β τ λ είπε...

Ο κ.Πανταζής έκανε Θεολογία την προσωπική του στάση!Αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα!!Δεν γνωρίζει την Θεολογία των Πατέρων και γι'αυτό πλανήθηκε από την καινοτομία του Παλαιοημερολογιτισμού!!!
Θα απαντηθούν σε λίγο οι διαστροφές και τα ψέματα του(αυτά έχουν απαντηθεί πολλές φορές)!!!!!!!

Υ.Γ. Ποιός Ορθόδοξος θα ακολουθήσει την σκέψη αυτού του ανθρώπου,ο οποίος διαστρέφει τα λόγια του Αποστόλου Παύλου;Οι αγιοκατατάξεις των Οικουμενιστών Ψευδεπισκόπων(π.χ. άγιος Παΐσιος,άγιος Μελέτιος Πηγάς, Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης)είναι δώρα της Μασονίας;;Γνωρίζουν οι αναγνώστες ότι ο κ. Πανταζής έψαχνε δυο ακόμα Επισκόπους(ο ένας ήταν ο Σεραφείμ)για να "αρχίσουν οι χειροτονίες";;;

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ είπε...

Πολύ γέλιο κάθε φορά που διαβάζω απ' τον γνωστό ανώνυμο φρούλη αυτό το επικό: "θα απαντηθεί σε λίγο". Και φυσικά δεν επακολουθεί τίποτα τ' αξιόλογο...... Ο Νικόλας Πανταζής έχει κι όνομα έχει και πρόσωπο και τον ξέρουμε!! Εσύ ποιος είσαι; Μήπως κάποιος πρακτορίσκος των Οικουμενιστών με σκοπό να δημιουργείς έριδες? Μήπως κάποιος πληρωμένος υπάλληλος για να προκαλείς σύγχυση? Ίσως κάποιος ρουφιάνος που δυναμιτίζει τις συζητήσεις προκαλώντας υποψίες? Κρίμα που λόγω της εωσφορικής υπερηφάνειας του κ. Κώστα ("ω ναι μόνο εγώ ο άγιος αφήνω όλα τα σχόλια ελεύθερα") βρίσκουν βήμα τέτοια υποκείμενα που κι η μάνα τους θα ντρεπόταν που τα γέννησε......

Β τ λ είπε...

Βλέπω ότι τα δαιμόνια θα αγριέψουν περισσότερο από τις απαντήσεις μας! Εσαρώθει το επιχείρημα των Παλαιοημερολογιτών για την αντίχριστη εγκύκλιο του 1920(από εμάς και από τον Πατέρα Ευθύμιο)και το ταγκαλάκι ξαναχτυπάει την πόρτα του εκλεκτού ιστολόγου!!Σε λίγο θα φανερωθεί το όνομά σου από την επιστήμη της τεχνολογίας!!!Να προσέχεις!!!!!!! 😎

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Γενικῶς, τό ἄρθρον εἶναι καλόν, ἄν καί ἐλλιπές/ἀσαφές εἴς τινα σημεῖα. Ἡ βασική μου ἔνστασις εἶναι ὅτι στό τέλος, ἄθελά του, ἀνατρέπει τά θετικά σημεῖα καί ρίχνει νερόν εἰς τόν μῦλον τῶν ἡγετῶν τοῦ Νεοημερολογητισμοῦ μέ τήν δήλωσιν: «Χωρίς καμία πρόθεση δογματοποιήσεως του Ημερολογίου ή αναγωγής του σε θέμα Πίστεως»! Μά, ἀγαπητέ μου κ. Πανταζῆ, εἰς τά προηγηθείσας παραγράφους τοῦ ἄρθρου σας, αὐτό ἀκριβῶς ἐκάματε: ἀναδείξατε τόν δογματικόν χαρακτῆρα τοῦ ἡμερολογιακοῦ ζητήματος, ἰσχυριζόμενος ὀρθότατα ὅτι ὁ σκοπός τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ νέου ἑορτολογίου (ν.ἑ.) ἦτο ἡ ἕνωσις μέ τούς αἱρετικούς τῆς Δύσεως, τοὐτέστιν ἡ προώθησις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, δηλαδή ἡ κατάργησις τῆς Ὀρθοδοξίας. Ἐπίσης, ἔχει περιτράνως ἀποδειχθῆ ὅτι ἡ εἰσαγωγή τοῦ ν.ἑ. ἦτο βέβαιον ὅτι θά προεκάλει σχίσμα, δηλαδή θά ἔβλαπτε τό δόγμα τῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας: «Εἰς Μίαν, Ἁγίαν ...». Πῶς, λοιπόν, δέν εἶναι θέμα Πίστεως; Αὐτά τά λέγουν οἱ θολολόγοι τοῦ Νεοημερολογητισμοῦ καί σκορποῦν τήν πλάνην των, τά λέτε κι ἐσεῖς; Παρακαλῶ διορθώσατε.

Β τ λ είπε...

"... ήτο βέβαιον ότι θα προεκάλει σχίσμα".

Όταν οι Πατέρες της Α' Οικ.Συνόδου άλλαξαν το ημερολόγιο των Αγίων Αποστόλων,δεν ήτο βέβαιον ότι θα προεκάλει σχίσμα; Άρα με το σκεπτικό σου ήταν λάθος των Πατέρων που άλλαξαν το ημερολόγιο των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ!
Μην διαστρέφεις τα λόγια του κ.Πανταζή.Πουθενά δεν γράφει ο άνθρωπος για αλλαγή ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ!!
Αν είναι θέμα πίστεως το ημερολόγιο,τότε καλά έκαναν οι γοχ και διέκοψαν την κοινωνία(ΔΕΝ είναι όμως)!!!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Unknown 17 Μαρτίου 2020 - 6:47 π.μ.

Ὦ Ψευδολόγε, Διαστροφεῦ τῆς Ἀληθείας, θρασύδειλε Ἐργάτα τοῦ Διαβόλου, γιατί κατέπιες τό «ἔχει περιτράνως ἀποδειχθῆ» πού ἔγραψα; Δηλαδή, παραθεωρεῖς ὅλα τά ἀποδεικτικά στοιχεῖα τοῦ ἰσχυρισμοῦ μου, τά ὁποῖα ἔχω παρουσιάσει εἰς 5-6 μακροσκελῆ ἄρθρα μου εἰς τό πρόσφατον παρελθόν, καί βεβαίως τά ἀδιάσειστα τεκμήρια πού ἔχουν παρουσιάσει ἄλλοι ἐρευνηταί, προκειμένου νά ἐμφανίσῃς τά ἐπιχειρήματά μου ἕωλα! Ἀκόμη καί ὁ Πατήρ σου, ὁ Διάβολος, θά ἐζήλευε τήν Διαστροφήν σου! Μπῆκα ξανά στήν παροῦσαν ἀνάρτησιν νά ἰδῶ μήπως ἰδιώρθωσεν ὁ κ. Πανταζῆς τό σοβαρώτατον λάθος καί βλέπω τίς ἰδικές σου πνευματικές Ἀκαθαρσίες! Καί κάτι ἄλλο: Μήν ἐκλάβῃς τό παρόν μήνυμα ὡς ἀρχήν «διαλόγου» ναζί σου, διότι μέ ἀποδεδειγμένα φανατικούς αἱρετικούς ΔΕΝ κάμνω διάλογον.

Β τ λ είπε...

α) Γράφει ο κ. Πανταζής ότι αυτοί που άλλαξαν το ημερολόγιο έκοψαν την Εκκλησία σε δυο κομμάτια(και μας λέει για το μαχέρι που κόβει το ψωμί στα δυο).Δηλαδή μας διδάσκει Οικουμενισμό σαν τον Χρυσόστομο Καλαμάτας.
β) Μας λέει ο κ.Πανταζής ότι οι Μασόνοι άλλαξαν το ημερολόγιο για να μας κάνουν Μασόνους.Δηλαδή μας λέει ότι ο Πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς και ο γράφων είναι Μασόνοι γιατί ακολουθούν το Ν.Η.!Τρελά πράγματα!
γ) Μας λέει ο κ.Πανταζής ότι οι Πατέρες στις Οικουμενικές Συνόδους φορούσαν το ρολόϊ του Π. Η.! ΔΕΝ τον ενδιαφέρουν όμως οι Διαταγές των Αποστόλων,τις οποίες Διαταγές δεν τήρησαν οι Πατέρες της Α'Οικουμενικής Συνόδου.!
δ) Γράφει ο κ.Πανταζής ότι οι Αποτειχισμένοι ακολουθούν το ημερολόγιο του Πάπα! Αυτό είναι μεγάλο ΨΕΜΑ!
ε) Γράφει ο κ.Πανταζής ότι το Ν.Η. είναι καινοτομία! Όχι κ.Νικόλαε,ΔΕΝ είναι καινοτομία,είναι πρόοδος!
ΣΤ) Μας λέει ο κ.Πανταζής ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μόνο το Π.Η. για να πάμε κόντρα στους Μασόνους!Αφού όμως και οι Μασόνοι ακολουθούν το Π.Η.(βλ.Ρώσους και Σέρβους)!Τόσο αφέλεια κ.Νικόλαε;
ζ) Μας λέει ο κ.Πανταζής για την εγκύκλιο του 1902,αλλά έχασε για λίγο την σειρά του και δεν μας λέει τίποτα γι'αυτήν.Ξέχασε και την εγκύκλιο του 1920! Δεν τον δασκάλεψε καλά ο ψευδεπίσκοπος που ακολουθεί στην Αυστραλία(βλ. σχόλιο π. Γ. Ζ. για το θέμα)!
η) Μας λέει ο κ.Πανταζής ότι το Ν.Η. είναι δώρο της Μασονίας και γι' αυτό δεν το θέλει και δεν το ακολουθεί! Ακολουθεί όμως τις αγιοκατατάξεις των Οικουμενιστών και τα δώρα της Μασονίας!!!