Kάνω λάθος;

Διαβάζω την Αγία Γραφή και βλέπω τον Απόστολο Παύλο να γράφει για τον Απόστολο Πέτρο και τους άλλους αδελφούς ότι δεν «ορθοποδούσι προς την αλήθειαν του ευαγγελίου». Στην συνέχεια διαβάζω τον τρόπο με τον οποίο ο Απόστολος Πέτρος γράφει για τον Απόστολο Παύλο : «καθὼς καὶ ὁ ἀγαπητὸς ἡμῶν ἀδελφὸς Παῦλος κατὰ τὴν αὐτῷ δοθεῖσαν σοφίαν ἔγραψεν ὑμῖν,  ὡς καὶ ἐν πάσαις ταῖς ἐπιστολαῖς λαλῶν ἐν αὐταῖς περὶ τούτων, ἐν οἷς ἐστι δυσνόητά τινα, ἃ οἱ ἀμαθεῖς καὶ ἀστήρικτοι στρεβλοῦσιν ὡς καὶ τὰς λοιπὰς γραφὰς πρὸς τὴν ἰδίαν αὐτῶν ἀπώλειαν.

Τώρα, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα σχόλια αυτού του ιστολογίου και ιδεί τον τρόπο και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν μερικοί αδελφοί εναντίον των αδελφών των, θα φρίξει. Όλοι δε πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την Εκκλησία του Χριστού. Λυπηρό το φαινόμενο!



Γαλ. 2,14           ἀλλ᾿ ὅτε εἶδον ὅτι οὐκ ὀρθοποδοῦσι πρὸς τὴν ἀλήθειαν τοῦ εὐαγγελίου, εἶπον τῷ Πέτρῳ ἔμπροσθεν πάντων· εἰ σὺ Ἰουδαῖος ὑπάρχων ἐθνικῶς ζῇς καὶ οὐκ ἰουδαϊκῶς, τί τὰ ἔθνη ἀναγκάζεις ἰουδαΐζειν;

Β Πε. 3,15          καὶ τὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν μακροθυμίαν σωτηρίαν ἡγεῖσθε, καθὼς καὶ ὁ ἀγαπητὸς ἡμῶν ἀδελφὸς Παῦλος κατὰ τὴν αὐτῷ δοθεῖσαν σοφίαν ἔγραψεν ὑμῖν,  ὡς καὶ ἐν πάσαις ταῖς ἐπιστολαῖς λαλῶν ἐν αὐταῖς περὶ τούτων, ἐν οἷς ἐστι δυσνόητά τινα, οἱ ἀμαθεῖς καὶ ἀστήρικτοι στρεβλοῦσιν ὡς καὶ τὰς λοιπὰς γραφὰς πρὸς τὴν ἰδίαν αὐτῶν ἀπώλειαν.

2 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Μιά χαρά τα λέτε Κε Κώστα...Καλή συνέχεια...

Silver είπε...

Αδελφέ μου Μαρίνο, κουράστηκα από μερικούς αδελφούς που επαναλαμβάνουν τη διδασκαλία από τα "ΔΥΟ ΑΚΡΑ" και πολεμούν με μανία τους πιστούς του Πάτριου. Ακολουθούσα και εγώ την ίδια γραμμή -χωρίς ύβρεις- εναντίον του Πάτριου για περίπου δέκα χρόνια μελετώντας αυτό το βιβλίο. Όταν όμως το 1990-91 έγινε η προδοσία με τους Μονοφυσίτες και το 1993 στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου με τους παπικούς, τότε όλες οι προφητείες του Επιφάνιου για Ορθόδοξη δράση των Αρχιερέων του νέου ημερολογίου αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς. Πέταξα τα "ΔΥΟ ΑΚΡΑ" και αναθεώρησα τη θέση μου για το Πάτριο. Μελετώ για τόσα χρόνια την πορεία του Πάτριου, αλλά μετά το 1935 δεν αναπαύομαι να εισέλθω σε κάποια από τις Συνόδους. Από την άλλη μεριά οι προκαθήμενοι των τοπικών ορθοδόξων εκκλησιών δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Έκανα, χρόνια τώρα, την αποτείχισή μου, και ελπίζω να είμαι στην σωστή γραμμή.

Επαναλαμβάνω: η τακτική μερικών αδελφών να χρησιμοποιούν λεξιλόγιο του πεζοδρομίου για αδελφούς τους, ακόμη και αν είναι σίγουροι ότι κάνουν λάθος σε αυτό που ακολουθούν οι αδελφοί τους, είναι φοβερό, δεν είναι χριστιανικό, και αναγκάζομαι να κάνω υπομονή....