Το «βρόμικο παιχνίδι» των ΜΚΟ!


Σχέδιο εξέγερσης μεταναστών και προσφύγων, με επίκεντρο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οργανωμένο και συντονισμένο από ύποπτες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που διατηρούν παρακλάδια στην Τουρκία ή... δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα και υπόγεια και στις δύο όχθες του Αιγαίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την κυβέρνηση να προβληματίζεται -αν και με μεγάλη καθυστέρηση- σφόδρα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το μπαράζ στοχοποίησης των ΜΚΟ από σειρά κυβερνητικών στελεχών για τα βίαια επεισόδια στα νησιά, τα οποία βρίσκονται στο παρά ένα της κήρυξής τους σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αν και προς το παρόν το απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Η δράση πολλών ΜΚΟ, που αρνούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Μετανάστευσης - Ασύλου, συνεπώς και να ελεγχθούν, στάθηκε η αφορμή μαζί με τα επεισόδια στη Λέσβο για να θεωρήσει η κυβέρνηση πως υπάρχει κίνδυνος να τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως πολλές ΜΚΟ όχι μόνο έχουν παρακλάδια στην Τουρκία, όχι μόνο καθοδηγούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα (βλέπε ίδρυμα Σόρος), όχι μόνο στέλνουν τους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια και οι ίδιες τούς παραλαμβάνουν στα ελληνικά νησιά, αλλά έχουν συμφέρον να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «αποικία» μεταναστών και προσφύγων για να γεμίσουν τα ταμεία τους και οι εγκέφαλοί τους να εξελιχθούν σε ένα βρόμικο σύστημα.

Διαχρονικές ευθύνες
Μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχει η κυβέρνηση, που εδώ και μήνες δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη... ρίζα του. Ομως εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε τις πύλες σε κάθε λογής ΜΚΟ, τους επέτρεψε την ασυδοσία, τους έδωσε υπερεξουσίες και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε να καλύψουμε τα περίεργα και ανθελληνικά παιχνίδια τους. Κυβερνητική πηγή επισήμανε στη «δημοκρατία» πως οι ΜΚΟ «ζουν από το Μεταναστευτικό, κερδίζουν πολλά χρήματα» και τόνισε ταυτόχρονα τη σύνδεσή τους με την Τουρκία και τους εκβιασμούς τους προς την Ελλάδα. «Παραλάβαμε αυτό το άθλιο κύκλωμα συμφερόντων. Δίκτυο σκοτεινών ΜΚΟ που ποτέ δεν ελέχθησαν και δήθεν αλληλέγγυων. Διάχυτο δίκτυο μαύρων συμφερόντων. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το σπάσει μέσα σε έξι μήνες, και δεν σπάει ακόμη, είναι βαθύ και σκοτεινό» είπε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Λίγες ώρες πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για υποκίνηση των επεισοδίων στη Λέσβο από ΜΚΟ, η οποία, όπως είπε, διερευνάται. Το ίδιο είχε καταγγείλει και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κι αυτός ήταν ο λόγος που με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες συστήνεται μητρώο ΜΚΟ. Η κυβέρνηση θεωρεί αυτό το μέτρο ακόμη μία κίνηση για τον έλεγχο της ύποπτης και ενδεχομένως παράνομης δράσης των ΜΚΟ.
«Παρέλυσε» ξανά η Λέσβος εξαιτίας των Αφγανών!

Kαζάνι που βράζει θύμιζε και χθες η Μόρια, με εκατοντάδες Αφγανούς να διαδηλώνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και να «παραλύουν» ακόμη μία φορά το νησί, μετά τα σοβαρά επεισόδια της Δευτέρας. Οι αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11.30 χθες το πρωί στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης κρατώντας λουλούδια και φωνάζοντας -μεταξύ άλλων- συνθήματα όπως «Μόρια κόλαση, Μόρια SOS», αλλά και «Συγγνώμη, άνθρωποι της Λέσβου», προκαλώντας άλλη μία φορά χάος στο νησί.
Λίγα μέτρα πιο πέρα βρισκόταν μια άλλη ομάδα μεταναστών μαζί με δημοσιογράφους διεθνών πρακτορείων, οι οποίοι είχαν απωθηθεί πρωτύτερα από την Αστυνομία. Γύρω στις 13.00 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν το πλήθος που αρνιόταν πεισματικά να εγκαταλείψει τον χώρο. Η κατάσταση δεν άργησε να τεθεί εκτός ελέγχου, με φωνές, ποδοπατήματα και τσακωμούς να συνθέτουν το σκηνικό στο λιμάνι του νησιού.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τραυματίστηκαν ελαφρά κάποιοι διαδηλωτές, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε μια γυναίκα από το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι μετανάστες τράπηκαν τελικά σε φυγή μέσα από τα σοκάκια προκειμένου να αποφύγουν τις προσαγωγές. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χάος που επικρατεί στον τόπο τους. Μάλιστα, στο πανό που κρατούσαν στα χέρια τους έγραφαν «Μετατρέψατε τη ζωή μας σε κόλαση. Αποσυμφόρηση ΤΩΡΑ».
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ενημερώθηκε ότι η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να κηρυχθούν τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Μεταναστευτικού. «Μόλις τώρα ενημερώθηκα ότι η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημά μας. Λυπάμαι!» ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.
Προχθές
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 2.000 Αφγανοί πήραν μέρος σε οργισμένη διαδήλωση, με φωτιές και οδομαχίες, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τις συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε πως οι ελληνικές Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των συγκεκριμένων αντιδράσεων. «Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Επιπλέον, οι ελληνικές Αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή στη Μόρια διαμένουν συνολικά 23.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σε έναν καταυλισμό που χωράει μόλις 3.000 ανθρώπους!

Κάτοικος Μόριας: «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»
«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και ας έρθει μετά κάποιος να μας ζητήσει τον λόγο. Μας κατέστρεψαν, είμαστε τελειωμένοι». Με τα παραπάνω λόγια εκφράζει στη «δημοκρατία» την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή η Νίκη Βουγιουκλή, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και κάτοικος της πολύπαθης Μόριας.
Οπως λέει, οι διαδηλώσεις των Αφγανών τις τελευταίες ημέρες είναι κατά πάσα πιθανότατα υποκινούμενες από τις εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν κατασκηνώσει στο σημείο και λυμαίνονται τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Η Αστυνομία γνώριζε τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα ότι θα γίνει η διαδήλωση και είχε λάβει θέση σε διάφορα καίρια σημεία. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ αστυνομικών και υπαλλήλων των ΜΚΟ» καταγγέλλει.
Εκτός από τις τριτοκοσμικές εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό στους δρόμους του χωριού, με τους τόνους σκουπιδιών και τις λεηλασίες περιουσιών, έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων και για πιθανό ξέσπασμα επιδημίας στον καταυλισμό εν όψει κορονοϊού. «Ερχονται καθημερινά κατά εκατοντάδες από την Τουρκία, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για το αν νοσούν. Σε περίπτωση που κάποιος έχει προβληθεί από τον ιό, θα μπει ένα ολόκληρο χωριό σε καραντίνα;» διερωτάται, προσθέτοντας ότι σε ερώτηση που έκανε τι μέλλει γενέσθαι σε μια τέτοια περίπτωση, η απάντηση που έλαβε από επίσημα χείλη ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο.
Τέλος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η στήριξη της Πολιτείας περιορίζεται μόνο σε μεγαλόστομες υποσχέσεις περί κλεισίματος της Μόριας και αποσυμφόρησης του νησιού.
«Εχουμε ακούσει πάμπολλα “θα”, όμως το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Η Αστυνομία δεν μας προστατεύει, η Δικαιοσύνη και αρμόδιοι φορείς το ίδιο. Είμαστε αφημένοι στο έλεος της τύχης μας» καταλήγει.
Στοιχεία-σοκ για τους εισβολείς μέσω Τουρκίας

Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καμίνη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας και συνελήφθησαν για να οδηγηθούν σε δομές φτάνουν στον εξωφρενικό αριθμό των 55.609.
Τα στοιχεία, πάντως, από το αρμόδιο υπουργείο δείχνουν πως υπάρχουν πολλές εθνικότητες, όπως Αφγανοί, Σύροι, Τούρκοι, Ιρακινοί, Σομαλοί, Παλαιστίνιοι, Κονγκολέζοι, Ιρανοί και Καμερουνέζοι. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η πλειονότητα είναι από το Αφγανιστάν, αφού, από τους 55.609 μετανάστες και πρόσφυγες, οι 22.591 είναι Αφγανοί. Ακολουθούν οι πρόσφυγες από τη Συρία (14.742) και εκείνοι με τουρκική υπηκοότητα, που είναι 4.244.
Το πιο γελοίο όλων είναι πως, από τον τεράστιο αυτόν αριθμό των 55.609, από τις επιχειρήσεις επανεισδοχής στην Τουρκία από τις 9 Ιουλίου έχουν επιστρέψει 28 Τούρκοι υπήκοοι και 141 υπήκοοι τρίτων χωρών. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εισέρχονται παράνομα στη χώρα και από τη θάλασσα αλλά και από την ξηρά, κυρίως από τον Εβρο, όπου συνολικά σε έξι μήνες έχουν εισβάλει 4.761 άτομα, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, η οποία είχε δεσμευτεί πως θα ασφαλίσει τα σύνορα στον Εβρο.
Το μεγαλύτερο βάρος κλήθηκε να διαχειριστεί η Λέσβος, στην οποία συνελήφθησαν 22.184 άνθρωποι, και ακολουθούν η Σάμος, η Χίος και τα νησιά των Δωδεκανήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: