Μήνυση κατά των ΜΑΤ από δεκαεννέα δικηγόρους της Λέσβου

Δέκα εννέα  δικηγόροι από την Μυτιλήνη κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άνδρες των ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Λέσβου το τελευταίο 48ωρο.
Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι: Γιάννης Πετρέλλης, Αντώνης Πρίμος,Γιάννης Βαβλαδέλλης, Τάσος Χατζηγιάννης, Στρατής Πέτρου, Χριστόφορος Χατζηβασιλείου, Παναγιώτης Τσακύρης, Χάρης Πέτσικος, Νίκος Χωριετέλλης,Δημήτρης Μοιρασγεντής,Ραλλού Τσακαρέλλου,Μαρία Ταμτάμη, Παναγιώτης Ελευθερίου, Ταξιαρχούλα Ζυγούκη, Νίκος Αλεξανδρής, Ταξιάρχης Κουφέλος, Δημήτρης Ζουμπίλης, Γιώργος Πετρέλλης, Κλεοπάτρα Πατερέλλη.
Αναλυτικά:
ΚΑΤΑ
Παντός υπέχοντος ποινική ευθύνη.
****************
Κύριε Εισαγγελέα,
Είναι γνωστά σε όλους τα άνευ προηγουμένου επεισόδια απρόκλητης αστυνομικής ΒΙΑΣ από τους άνδρες των ΜΑΤ που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες 3 ημέρες στον τόπο μας.

Επαρκέστατα στοιχεία αποδεικνύουν πλήρως ότι άνδρες των αρχών, που εκ του νόμου είναι επιφορτισμένοι να τηρούν την έννομη τάξη και να προστατεύουν τον πολίτη και τον κοινωνικό ιστό, φέρουν ανυπολόγιστα βαριά ευθύνη για την πρόκληση ΧΑΟΥΣ στη Λέσβο, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ του συνόλου των πολιτών της Λέσβου. Ένστολοι, ενήργησαν προβαίνοντας συλλογικά και συστηματικά σε πλείστες όσες εγκληματικές πράξεις και μεταξύ άλλων στις εξής:
α) ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ βάναυσα απρόκλητα σε πολλές περιπτώσεις σε ανυπεράσπιστους πολίτες, με τρόπο που αναμφίβολα στοιχειοθετεί το αδίκημα της ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗΣ σωματικής βλάβης.
β) Χρησιμοποίησαν ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ δακρυγόνα, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ κρότου λάμψης, σπρέι πιπεριού, αλλά ακόμη και εκτοξεύοντας ΠΕΤΡΕΣ, ενώ σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές πολιτών χρησιμοποίησαν ΠΥΡΑ αδιευκρίνιστου είδους, βάλλοντας αλόγιστα κατά του πλήθους των πολιτών, με μόνη στόχευση να διαλύσουν ειρηνικές διαδηλώσεις των νησιωτών,
γ) Προκάλεσαν μεθοδευμένα ΦΘΟΡΕΣ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, σπάζοντας σταθμευμένα και σε πολλές περιπτώσεις εν κινήσει αυτοκίνητα πολιτών,
δ) ΚΑΘΥΒΡΙΖΑΝ ομόθυμα και δη σκαιότατα το σύνολο των Λεσβίων πολιτών, μεταξύ των οποίων έχουμε την τιμή να συγκαταλεγόμαστε όλοι οι υπογράφοντες την παρούσα, κραυγάζοντας μεταξύ άλλων «ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ», «ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ», «ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ», «ΓΑΜΩ ΤΗ ΓΚΑΣΜΑΔΙΑ ΣΑΣ» και άλλα συναφή στρεφόμενα κατά της τιμής και υπόληψης κάθε Λέσβιου.
ε) ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ το σύνολο των Λεσβίων πολιτών, κραυγάζοντας ομόθυμα «ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ», προ και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τους, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τρόμο και ανησυχία, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ το σύνολο των Λεσβίων πολιτών.
Στ) Με τη χρήση των ανωτέρω επιθετικών μέσων, προκάλεσαν εν γνώσει του τι έπρατταν, πολλαπλά ΕΝΑΥΣΜΑΤΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ σε δασικές εκτάσεις στην ΚΑΡΑΒΑ και το ΔΙΑΒΟΛΟΡΕΜΑ Λέσβου και ενώ έβλεπαν τις εστίες που δημιουργούνταν συνέχιζαν, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των Λεσβίων πολιτών που κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν μεταξύ εστιών πυρκαγιάς.
ζ) Επιπλέον, με τη χρήση στρατιωτικών μέσων ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ δασικές εκτάσεις στις ανωτέρω περιοχές, ενώ παραμένει προανακριτικώς ερευνητέο ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ και βάσει ποιων διατάξεων νόμου έπραξαν ως άνω.
η) Ενόσω διαδραματίζονταν όλα τα ανωτέρω, ακόμη και στην πόλη της Μυτιλήνης, στην Παγανή χτες βράδυ, οι κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ τους, που επιτάσσει την αυτεπάγγελτη ανάληψη δράσεων για την προστασία της κοινωνίας.
θ) Με όλα τα ανωτέρω δια πράξεων και παραλείψεων τους ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τις ζωές χιλιάδες Λεσβίων πολιτών.
ι) Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δημοσιοποιήθηκαν από δημοσιογράφους της ΕΡΑ Αιγαίου εκτεταμένες μαρτυρίες, που καταγγέλλουν την άνωθεν επιβολή ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ από την ΕΡΤ στη μετάδοση των Ειδήσεων που ενδιέφεραν όλους τους Λέσβιους πολίτες.
κ) Επιπλέον, διακινήθηκαν ευρύτατα ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, με σκοπό να σπείρουν τον πανικό και να διαλυθούν οι διαδηλώσεις, που άλλοτε ανέφεραν ότι υπήρξε νεκρός από τα επεισόδια, αλλά και ότι δήθεν Λέσβιοι πολίτες είχαν ΠΑΡΕΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων, ακόμη και χτες βράδυ έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή στην Παγανή. Οι τελευταίες εντελώς αναξιόπιστες αναφορές δημοσιοποιήθηκαν ακόμη και από πανελλαδικής εμβέλειας MME στην Αθήνα, προκαλώντας πανδαιμόνιο, βάζοντας με ψεύδη σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.
Κάθε Αέσβιος πολίτης προσβλέπει εναγωνίως στην ΚΑΙΡΙΑ παρέμβαση του αρμοδίου Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, ενόψει των ακατάληπτης σφοδρότητας και τόσο εκτεταμένων εγκληματικών πράξεων, που διαδραματίζονταν καρέ καρέ στο διαδίκτυο και τα MME του τοπικού τύπου, υπό συνθήκες που πρόσβαλλαν βάναυσα τη Λέσβο και κάθε πολίτη του ακριτικού τούτου τόπου, που τόσα υπέφερε υπο μένοντας για χρόνια με υπομονή τα δεινά της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανθρωπιστικής κρίσης. Σήμερα, αναλαμβάνουμε το δικό μας καθήκον απέναντι στην Κοινωνία και έναντι Σας και ζητούμε να πράξετε το ίδιο.
Άπαντες οι κάτωθι υπογράφοντες εξουσιοδοτούμε δια της παρούσης τον πληρεξούσιο δικηγόρο Μυτιλήνης Νικόλαο Χωριατέλλη (AM ΔΣΜ 327), να υποβάλλει την παρούσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για κάθε έννομη συνέπεια και ζητούμε να λάβουμε αντίγραφο της παρούσης.
Και με την επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος μας
ΖΗΤΟΥΜΕ
1. Την όλως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάληψη ενέργειας εκ μέρους σας επί της παρούσας.
2. Την καίρια και εις βάθος διερεύνηση όλων των αναφερομένων.
3. Την άσκηση ποινικής δίωξη για πλημμελήματα και κακουργήματα κατά παντός ενεχομένου προσώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: