Ο γνωστός πανεπιστημιακός καθηγητής και ιερέας πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός (+), μιλά για τους ακολουθούντες το πάτριο εορτολόγιο.

"Ξέρετε αυτούς που κοροιδευτικά εμείς οι έξυπνοι υιοί τους ονομάζουμε Παλαιοημερολογίτες και που σήμερα αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο τους αδικήσαμε. 
Διότι εμείς δεν κρατήσαμε Θερμοπύλες όπως αυτοί, οι τόσοι λίγοι. Εμείς υποχωρήσαμε και υποχωρούμε συνέχεια. 
Ο διάβολος μας κλέβει σιγά σιγά και με μαστοριά. Εγιναν τοσα βήματα με ξεκάθαρο το στόχο της ένωσης. Άρση αναθεμάτων, αναγνώριση μυστηρίων, αποδοχή αρχιερωσύνης και πρωτείο της τιμής. Και ορίστε σήμερα ενώπιον του κοινού ποτηριου και του παπικού πρωτείου εξουσιας ο λαός του Θεού κοιμάται.
 
Το πιο λυπηρό είναι οτι αυτοί που εχθρεύονται τους φιλότιμους και ειλικρινείς παλαιοημερολογίτες νομίζοντας οτι έτσι σαπουνίζουν την σπιλωμένη και προδομένη πίστη τους.
 

Ο Χρόνος όμως θα τους νουθετήσει. Οι προθέσεις θα αποκαλυφθούν. Τα σχέδια και τα προγράμματα θα γίνουν έργα και τότε μαζί με όλους τους συντηριτικούς κληρικούς του νέου ημερολογίου θα κατανοήσουν οτι ο αγώνας που ξεκινούν τόσο αργά, δεν είναι παρα ο αγώνας που έχουν αρχίσει εδώ και τόσα χρόνια οι παλαιοημερολογίτες παππουδες μας".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η Εκκλησία είναι Μία και το σώμα του Χριστού Ένα, δεν υπόκειται σε κοσμικές κρατικές δομές όποιες κι αν είναι αυτές. Στο μεγάλο κριτήριο, εκεί που κάθε γόνι και πάσα σάρξ θα λογοδοτήσει θα τρίβουμε τα μάτια μας από τους εισερχόμενους στη Βασιλεία. Εκεί θα δεις ακόμη και ρωμαιοκαθολικούς ακόμη και μουσουλμάνους που δεν έτυχε να γνωρίσουν την ορθη πίστη να κερδίζουν το παράδεισο κι εμείς που βαυκαλιζόμαστε τους χριστιανούς θα κλαίμε γοερά!

Ν/Α είπε...

@ ανώνυμε 11.51
Ανοησίες γράφεις. Να είσαι σίγουρος πως η κόλαση χωρίς την δική μας επίγνωση δεν υπάρχει.
Η κόλαση είναι συνειδητή άρνηση της Αγίας Εκκλησίας για λόγους κοσμικής υπεροχής συμφέροντος όχι μιά φορά αλλά πολλές φορές.
Η Αγία Εκκλησία του Χριστού έχει φτάσει σε όλη την Οικουμένη, και ουδείς με τήν αμφιβολία θα φτάσει στο Φοβερό Κριτήριο.
Οσες ψυχές έχουν ταχθεί να είναι αγιασμέένες να ζήσουν στην αιώνια Βασιλεία, και από ένα γάιδαρο μπορούν να διδαχθούν και να ωφεληθούν και να κατανοήσουν. Δες πόσο χρόνο ήθελε η Αγία Μαρία η Αιγυπτία, για την μετάνοιά της; Ένα πρωινό.
Γι αυτές η υπόθεση μετανοίας είναι θέματα λεπτών της ώρας.
Οι υπόλοιποι που έχουν σκληρύνει τάς καρδίας τους, όλη τους ή ζωή θα είναι μία διαρκής δίωξη από το Πανάγιο Πνεύμα για να εισέλθουν στην μετάνοια.
Οι σκληρές καρδιές όμως συνεχώς θα λακτίζουν τούτη την από Έλεος καταδίωξη. Το επιβεβαιώνει η παραβολή του Σπορέως.
Άρα αγαπητέ εν ημέρα Κρίσεως ουδείς καλοπροαίρετος θα είναι στην αμφιβολία και ουδείς καλοπροαίρετος στην Κόλαση.
Εν ημέρα Κρίσεως ο καθένας θα ακολουθήσει μόνος του την πορεία του στην κόλαση ή στον παράδεισο, κατά το αφεντικό που εργάστηκε σε τούτη τη ζωή.
Ουδείς από σπόντα με την δικαιολογία δεν ήξερα.

Ανώνυμος είπε...


Οχι Μαρίνε, υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δε ξέρουν περί Χριστού, μπορεί να άκουσαν αλλά το περιβάλλον στο οποίο ζουν δε τους επιτρέπει να κατανοήσουν το μέγεθος της κενώσεως του Θείου. Είναι όμως αγαθής φύσεως άνθρωποι αυτοί θα κριθούν με το Νόμο..επειδή αυτόν ακολουθούν. Θα μου πεις ότι, ο Χριστός όποιον θέλει να σώσει τον καλεί και του δείχνει την αλήθεια, ποιός μπορεί όμως να κρίνει το θέλημα του Θεού αν θέλει να σώσει και κάποιον που ζει στην Υεμένη...

Ν/Α είπε...

Θα βρεθεί τρόπος και για την Υεμένη και αυτό είναι ανεξιχνίαστο μυστήριο τής Θείας Πρόνοιας. Ο Κύριος ήρθε επί Γης και Αδου, και φώτισε τα σύμπαντα με την Αγία Ανάσταση. Νυν πάντα πεπληρωται Φωτός, λέει ο Αναστάσιμος Κανών και εδώ δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.
Σκληρές καρδιές, νοθευμένα μυαλά που ψάχνουν στο βούρκο να βρούνε τη χάρη εκεί που δεν υπάρχει. Γι αυτό ο Κύριος είπε πως είμαστε ένας χοντροκομμενος κόσμος...
Παντού έχει πάει ο Σπόρος Τού Αγίου Ευαγγελίου, και τούτο είναι Μυστήριο Τού Αγίου Πνεύματος.
Το ζήτημα είναι ποιός έχει καθαρά ανόθευτα μάτια να δει τα Μυστήρια και τα άπειρα θαύματα που γίνονται.
Γι αυτό είπε ο Κύριος επλεόνασεν η αμαρτία υπέρ-επερίσσευσε η Χάρις...
.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ναι θα συμφωνήσω. Η πρόνοια του Θεού είναι ανεξιχνίαστη και αβυσσος η αγάπη του για τα πλάσματά του. Εμείς να ευχόμαστε όλους να τους φωτίσει το φως Του Χριστού και να σωθεί κάθε πλάσμα.

Νεκτάριος Τόμπρος είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο π.Γεώργιος.Ένας άνθρωπος που έφυγε σε κοινωνία με την αίρεση του αντιχρίστου Οικουμενισμού(και μετά το Κολυμπάρι)!
Αν και δεν λέει(ο π.Γ.Μ.)ότι η αλλαγή του ημερολογίου ήταν ένα από τα πρώτα βήματα της ένωσης με τους Λατίνους(μιλάει μόνο για άρση αναθεμάτων κ.λπ.),στο τέλος τα κάνει θάλασσα σκανδαλίζοντας τον λαό του Θεού(δικαιώνει τον αντίχριστο Παλαιοημερολογιτισμό σε αντίθεση με τον Άγιο Ιερομόναχο Σ.Ρόουζ που ονομάζει αυτήν την αίρεση "ΤΕΡΑΣ"). Τα ίδια έκανε και με το θέμα της αποτείχισης από τους Οικουμενιστές ψευδεπισκόπους.Ο μόνος που τα γράφει άριστα είναι ο π. Τρικαμηνάς.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 16 Φεβρουαρίου 2020 - 2:21 μ.μ.
Γράφεις: «Ο μόνος που τα γράφει άριστα είναι ο π. Τρικαμηνάς».
Σχόλιον: Σέ ξέρουμε ἀπό καιρό τί διαστροφεύς τῆς Ἀληθείας εἶσαι κι ἐσύ. Ὁ π. Ε.Τ. γράφει ἄριστα τά τῆς ἀποτειχίσεως γενικῶς, ἀλλ' εἶναι ὁ ὑπ' ἀριθμόν 1 Διαστροφεύς τῆς Ἀληθείας ὅσον ἀφορᾶ τήν ἀποτείχισιν τοῦ 1924.

Ανώνυμος είπε...

Έλεος..τί είναι αυτό που λέει ο 2:21 πώς μπορούμε να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο με τόση ευκολία έστω κι αν ενώ γνώριζε το σωστό ακολούθησε το δικό του σκεπτικό για να λιβανίσουμε τις δικές μας δοξασίες;