Μ. Ριτσούδης: Ο αξιωματικός που αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο στην Σερβία μιλά για την πράξη του 18 χρόνια μετά

(Τι ευλογία!!! Που να ήξερα τότε που διάβαζα στις εφημερίδες την άρνησή σου να υπηρετήσεις τα σατανικά σχέδια της Νέας Τάξης και αισθανόμουν υπερήφανος για σένα αδελφέ, ότι η Κυρία Θεοτόκος θα σε έφερνε εδώ, στην «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ», να σε γνωρίσω! Τώρα με δάκρυα να κυλούν γονάτισα και ευχαρίστησα την Κυρία Θεοτόκο μας. Ω πανύμνητε Μήτερ, η τεκούσα τον πάντων Αγίων αγιώτατον Λόγον! )

Πού βρίσκεται σήμερα σήμερα ο ανθυποπλοίαρχος του αντιτορπιλικού Θεμιστοκλής Μαρίνος Ριτσούδης και γιατί αρνήθηκε την παρασημοφόρηση από τους Σέρβους



Ως " φανταστικό συναίσθημα" περιγράφει την απόφαση του να στηρίζει την Σερβία " ένα έθνος που αγωνίζονταν ενάντια σε ένα πολύ μεγαλύτερο εχθρό", ο Μαρίνος Ριτσούδης, ο πρώην ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος είχε αρνηθεί το 1999 να επιβιβαστεί στο Αντιτορπιλικό Θεμιστοκλής που ετοιμάζονταν να αναχωρήσει για την Αδριατική.
Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου μετά από μία κινητικότητα που υπήρξε γύρω από το πρόσωπο του το τελευταίο διάστημα στην γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα τον είχε αναζητήσει πρόσφατα για να διαπιστώσει εάν θα δεχόταν να παρασημοφορηθεί και να ανταμειφθεί  για την πράξη του.




Μ. Ριτσούδης: Ο αξιωματικός που αρνήθηκε να πάει στον πόλεμο στην Σερβία μιλά για την πράξη του 18 χρόνια μετά
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Ριτσούδης αρνήθηκε. Συγκεκριμένα ανέφερε " Τους ενημέρωσα ότι δεν θέλω τίποτα και όλα τα χρήματα να πάνε στους γενναίους ανθρώπους (σ.σ. της Σερβίας) που πολέμησαν εναντίον όλων και χωρίς τύχη".

Την βράβευση του Ριτσούδη με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Σερβίας είχε ζητήσει πρόσφατα και ο Dusan Milosavljevic, αντιπολιτευόμενο μέλος της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης.
Ο Ριτσούδης, ο οποίος για την κίνηση του αποτάχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και σήμερα εργάζεται ως καπετάνιος σε γιοτ, ανέφερε στην Blic ότι " είμαι πολύ περήφανος για την στιγμή αυτή που χάρισα τόσο στον εαυτό μου όσο και στον λαό σας. Αυτή είναι η κοινή ιστορία που ενώνει εμένα με τα πιστεύω μου και τα πιστεύω των Σέρβων".


1999: Η άρνηση και το Ναυτοδικείο

Δύο 24ώρα πριν από τον απόπλου του “Θεμιστοκλής”για την Αδριατική, το 1999, ο ανθυποπλοίαρχος θα συναντηθεί με τον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο καθώς και με τον Πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό, ο οποίος και κάθισε στο πλάι του στην αίθουσα του ναυτοδικείου, στις 21 Απριλίου του 1999.
Ο κ. Μεταλληνός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον κ. Ριτσούδη. Τον επισκέφθηκε σπίτι του και του εξήγησε τι ήθελε να κάνει. Αυτός, όπως είπε, ζήτησε από τον ανθυποπλοίαρχο "να ακολουθήσει τη συνείδησή του", να σκεφτεί όμως και τις επιπτώσεις που θα είχε η υλοποίηση της απόφασής του.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Ριτσούδη “ Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς” δείχνονταν την εικόνα του Χρηστού πάνω από το Προεδρείο “τον οποίο και εγώ βάζω πάνω από όλα, γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του κάθενος”.
Ο Ριτσούδης είχε ενημέρωσει και τον διοικητή του και τον κυβερνήτη του Θεμιστοκλής και τον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για την άρνηση του να υπακούσει στην διαταγή. Τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο χρόνων και έξι μηνών με τριετή αναστολή, απόφαση η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι έξω από το Ναυτοδικείο είχαν συσπειρωθεί υπέρ του Ριτσούδη, οι λιμενεργάτες του ΠΑΜΕ με κυρίες θρησκευτικών οργανώσεων.
Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Ναυτικού προχώρησε στην απόταξη του Ριτσούδη. Ο τελευταίος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χωρίς όμως να καταφέρει να δικαιωθεί.
Φωτογραφίες: Eurokinissi
-----------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Εὐχαριστῶ τόν Πανάγαθον Θεόν πού μ' ἔκανε συναγωνιστήν τοῦ ἐκλεκτοῦ ἀδελφοῦ Μαρίνου Ριτσούδη κατά τῶν αἱρέσεων. Προβαίνω εἰς αὐτό τό ἐπαινετικόν σχόλιον, ἐπειδή γνωρίζω τήν ταπεινήν ψυχήν του καί πιστεύω ὅτι δέν τοῦ δημιουργῶ λογισμούς ὑπερηφανείας. Ἄς προσέξουν ὅσοι προσπαθοῦν λυσσωδῶς νά τόν μειώσουν, ἐπειδή τόν βρίσκουν μπροστά τους στό θέμα τῶν ΘΝΠ, ὅπου ὁ Μαρῖνος τηρεῖ ἀκραιφνῶς Ὀρθόδοξον στάσιν.

ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ --- Orthodox Hymns


Η  Κυρία Θεοτόκος ήτο και κατά τα δύο καθαρά και αμόλυντος : και κατά το σώμα και κατά την ψυχήν και κατά την πράξιν και κατά τον λογισμόν. Όθεν ο προφήτης Ιεζεκιήλ αινιγματωδώς είπε περί της Κυρίας Θεοτόκου : Και ιδού δόξα Θεού Ισραήλ ήρχετο κατά την οδόν την προς ανατολάς (ήτοι εις την ψυχήν της Παρθένου), και η γη (ήτοι το σώμα της Παρθένου), εξέλαμπεν ως φέγγος από της δόξης κυκλόθεν.

Τη ΚΕ΄ (25η) του Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων και νοταρίων ΜΑΡΚΙΑΝΟΥ και ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ.

Μαρκιανός και Μαρτύριος οι Άγιοι Μάρτυρες ήσαν νοτάριοι του Πατριαρχείου, όταν ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής και Ιερομάρτυς επατριάρχευεν εις την Κωνσταντινούπολιν, μετά τον θάνατον του Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου, κατά τους χρόνους του βασιλέως Κωνσταντίου, εν έτει τλζ΄ (337), ο οποίος εξηπατήθη, φευ! Από τους Αρειανούς και έπεσεν εις την αίρεσιν αυτών. Τότε λοιπόν οι ευσεβέστατοι ούτοι του ρηθέντος Πατριάρχου νοτάριοι και γραμματικοί, αναγινώσκοντες εις τον λαόν τας Ιεράς βίβλους, διέλαμπον πανταχού με ευλάβειαν, με σεμνότητα τρόπων και με πάσαν αγιότητα και αρετήν, μάλιστα δε και εξαιρέτως με Ορθοδοξίαν.

«Μνημεῖον» ἀνευθυνότητος

Ἡ 12η Ὀκτωβρίου 2019 θὰ μείνει στὴν ἱστορία ὡς ἀποφράδα ἡμέρα γιὰ τὴν Ἐκκλησία μας, κατὰ τὴν ὁποία ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐκτὸς ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων ἀποφάσισε, πρώτη αὐτή, μετὰ τὸ «σβησμένο» Φανάρι, νὰ ἀναγνωριστεῖ ἡ «ἐκκλησία» τῶν σχισματικῶν, καθηρημένων καὶ ἀφορισμένων τῆς Οὐκρανίας καί, κατὰ συνέπεια, νὰ κηρυχτεῖ ὡς «σχισματικὴ» ἡ κανονική, ὑπὸ τὸν ἀναγνωρισμένο καὶ κανονικὸ Μητροπολίτη Κιέβου, Ὀνούφριο!

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

Αν ο προεστώς σου είναι σφαλερός εις την πολιτείαν και τα έργα του, μη περιεργάζεσαι. Αν όμως είναι σφαλερός κατά την πίστιν, φεύγε και παραίτησέ τον, όχι μόνο αν είναι άνθρωπος, αλλά κάν άγγελος είναι από τον ουρανόν. 

(Άγ. Νικόδημος Αγιορείτης, Περί συνεχούς Μεταλήψεως, σ. 175).

Τον τρέμουν και νεκρό οι Αλβανοί!


Εθνικιστές θέλουν να εμποδίσουν τους Έλληνες να παραστούν στο μνημόσυνο του ήρωα Κων. Κατσίφα
Πολεμικό κλίμα εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την άγρια δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσπαθούν να δημιουργήσουν Αλβανοί εθνικιστές.
Συγκεκριμένα, την ώρα που η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου πιέζει τις Αρχές της γειτονικής χώρας για την έκδοση του πορίσματος θανάτου, Αλβανοί εθνικιστές καλούν σε ξεσηκωμό τους συμπατριώτες τους προκειμένου να εμποδίσουν Ελληνες πολίτες να παραστούν στο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου. 

Ο ΝΟΜΟΣ 4301\2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -- Γράφει ο π. Ευθύμιος Μπαρδάκας

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΜΕΙΖΟΝ ΕΝΔΟΓΟΧΙΚΟ ΘΕΜΑ


Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, Αδελφοί και συλλειτουργοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Πρίν εκφράσω τις απόψεις μου περί των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, εύχομαι ο συντάκτης του σχετικου φυλλαδίου να μην απαξιώσει και εμένα με τον ταπεινωτικό χαρακτηρισμό «ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ» ως απαξιώνει άλλους στην πρώτη σελίδα τού περί ου ο λόγος εντύπου.
Δέν είμαι νομικός καί επομένως δεν θα τοποθετηθώ νομικά. Ωστόσο σέ ζητήματα τόσο σοβαρά και ζωτικης σημασιας για την Εκκλησία, σέ ένα παλαίμαχο κληρικό υπάρχει καί η όσφρησις η οποία πολλές φορές είναι σωτήριο εργαλείο, περισσότερο αποτελεσματικό καί από τους έχοντας ντοκτορά νομικής.
Από την αρχή που ξεκίνησε τό θέμα (καί δεν έμαθε κανείς μας πότε ξεκίνησε καί ποιοι υπήρξαν οι δράστες), μέ την δική μου διαίσθηση είδα τόν ορίζοντα νά ζοφούται και νά προμηνύεται θύελλα.
Αυτή τήν διαίσθηση ηλθε πολύ σύντομα νά επαληθευση μιά πρώτη γνωμάτευση του Δρος της Νομικης πατρός Νικολάου Δημαρα, βάσει τις οποίας προέκυψε ενα δικό μου σχόλιο με τις αυτές θέσεις, προβληματισμούς καί επισημάνσεις.
Δέν πέρασε πολύς καιρός καί πληροφορηθήκαμε πως ο πατήρ Νικόλαος Δημαράς οχι μονο αναίρεσε τά λεγόμενά του αλλά έγινε υπέρμαχος και τιμητής του Νόμου 4301\2014 υπέρ των θρησκευτικών Κοινοτήτων!!

Εκληματικές συμμορίες γιατρών - Μ. Χρυσοχοΐδης: Ιδιώτες γιατροί «μπλόκαραν» επιστροφές μεταναστών

Έδιναν γνωματεύσεις σε μετανάστες ότι έπασχαν από μετατραυματικό στρες, το οποίο πλέον απαλείφεται με το νέο σ/ν ως λόγος ευαλωτότητας
Στην καταγγελία ότι ιδιώτες γιατροί διευκόλυναν με γνωματεύσεις τους χιλιάδες μετανάστες να μην επιστρέφονται στην Τουρκία, αλλά να προωθούνται από τα νησιά στην ενδοχώρα, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
---------------------------------------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἄς μήν προσπαθῇ ὁ Χρυσοχοΐδης νά μεταθέσῃ τήν εὐθύνην στούς γιατρούς! Ἡ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τῆς παραδόσεως τῆς χώρας καί τῶν κατοίκων της στούς τζιχαντιστάς ἀνήκει ἐξ ὁλοκλήρου στούς πολιτικούς καί στούς ψευδο-επισκόπους. Κλεῖστε τά χερσαῖα ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ σύνορα, κ.κ. Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλε, Δένδια καί Χρυσοχοΐδη καί ἀφῆστε τίς ἀερολογίες, πού φανερώνουν τήν ΒΡΩΜΕΡΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ ΣΑΣ! Ἡ ψευτο-δικαιολογία πού χρησιμοποιεῖτε, ὅτι τό διεθνές δίκαιον ἀπαγορεύει νά ἐπιστρέφῃς μίαν βάρκαν μέ «πρόσφυγες», δέν εὐσταθεῖ, καθότι ἡ διάταξις αὐτή προφανῶς ἀναφέρεται εἰς μεμονωμένας περιπτώσεις καί ΟΧΙ ΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΕΨΗΦΙΣΑΝ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ, ΚΛΕΒΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΛΕΓΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑΝ Κ.ΛΠ. ΤΟΣΟΝ ΒΡΩΜΕΡΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!! ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΑΙ!!!

Το Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο --- π. Νικόλαος Δημαράς Δρ.Ν.

Το θέμα του Εκκλησιαστικού Θρησκευτικού Νομικού προσώπου είναι θέμα καθαρά διοικητικό και νομικό θέμα. Δεν άπτεται ζητημάτων Πίστεως. Το κράτος ρυθμίζει τις προϋποθέσεις με τις οποίες οργανώνονται οι διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις. Στους Ορθοδόξους Παλαιοημερολογίτες δεν δίνει το δικαίωμα να αποκτήσουν νομική προσωπικότητα Δημοσίου Δικαίου. Παρέχει όμως στούς Ορθοδόξους Παλαιοημερολογίτες την δυνατότητα οργάνωσης ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου των διαφόρων Ιερών Μονών και Ναών ή της Εκκλησιαστικής Διοίκησης. Μέχρι τώρα οργανώνονταν με τις μορφές του σωματείου οι Ενορίες και με την μορφή της Εταιρείας του Αστικού Κώδικα οι Ιερές Μονές. Τώρα το κράτος παρέχει την δυνατότητα σε σοβαρά οργανωμένες θρησκευτικές οργανώσεις να περιβληθούν τον τύπο του Εκκλησιαστικού Νομικού προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Ουδέποτε η Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος υπήχθη σε Τμήμα Ετεροδόξων του Υπουργείου Παιδείας, όπως συκοφαντούν κάποιοι ψευδόμενοι.
--------------------------


Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Τό ἄρθρον ἀρχίζει ὡς ἑξῆς: «Το θέμα του Εκκλησιαστικού Θρησκευτικού Νομικού προσώπου είναι θέμα καθαρά διοικητικό και νομικό θέμα. Δεν άπτεται ζητημάτων Πίστεως.»

Ὅλα τά ὑπόλοιπα στηρίζονται πάνω στίς δύο αὐτές γραμμές, οἱ ὁποῖες ὅμως ἀπέχουν πολύ ἀπό τήν Ἀλήθειαν. Δυστυχῶς, ἡ ἵδρυσις ΘΝΠ ἦλθε μαζί μέ ἀρκετές αἱρέσεις, γιά τίς ὁποῖες ἔχω γράψει ἱκανά εἰς τό παρόν ἱστολόγιον, καθώς καί εἰς τό ἱστολόγιον «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ». Βεβαίως, καί ἄλλοι ἀδελφοί, ὅπως ὁ π. Γρηγόριος, ὁ Μαρῖνος καί ὁ Σταῦρος, ἔχουν ἐπίσης γράψει ἀποστομωτικά σχόλια, τά ὁποῖα καταρρίπτουν τούς ὡς ἄνω ἰσχυρισμούς τοῦ π. Νικολάου, καί ἄρα καταρρίπτουν καί ὅλα τά ὑπόλοιπα πού γράφει. Ἰδού διατί ΔΕΝ εὐσταθοῦν οἱ ὡς ἄνω ἰσχυρισμοί τοῦ π. Νικολάου.

Ἄρθρον 16 τοῦ Ν. 4301/2014: «Οι διατάξεις του παρόντος δεν εφαρμόζονται: (α) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων, που ανήκουν στην κανονική δικαιοδοσία και κλίμα της κατά το άρθρο 3 του Συντάγματος Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ή των λοιπών, εντός ή εκτός Ελλάδος, ομόδοξων Εκκλησιών του Χριστού, Πατριαρχείων, Μητροπόλεων ή Μονών, που είναι ενωμένες δογματικώς με τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τηρούν, όπως και εκείνη, απαρασαλεύτως τους Ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και τις Ιερές Παραδόσεις, ...»

Ἑφόσον, λοιπόν, ὁ Νόμος αὐτός ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ σέ ὅσους εἶναι δογματικῶς ἡνωμένοι μέ τόν ἱστορικόν θεσμόν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ὁ ὁποῖος δέν πρέπει νά συγχέεται μέ τούς αἱρετικούς προκαθημένους, τούς ὁποίους ὁ Πηδαλιοῦχος τῆς Ἐκκλησίας μπορεῖ νά ἐκδιώξῃ ἀνά πᾶσαν στιγμήν, ἕπεται ὅτι ἡ ἑκουσία ὑπαγωγή στόν νόμον αὐτόν σημαίνει ἄρνησιν ὅτι ὁ ὑπαγόμενος στόν νόμον ἔχει σχέσιν μέ τόν θεοΐδρυτον θεσμόν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Τοὐτέστιν, ὁ ἑκουσίως ὑπαγόμενος στόν Ν. 4301/2014 ΑΥΤΟπροσδιορίζεται ὡς αἱρετικός ἤ ἀλλόθρησκος. Ἔτσι ἀποδεικνύεται ὅτι οἱ ὡς ἄνω ἰσχυρισμοί τοῦ π. Νικολάου, καθώς καί ὅλα τά ὑπόλοιπα πού γράφει, δέν εὐσταθοῦν.

------------------------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Ἡ μεγαλυτέρα διαστροφή πού ἔχει κάνει γνωστός παράγων τῆς Συνόδου τοῦ κ. Καλλινίκου, προκειμένου νά ἰσχυρισθῇ ὅτι τό Ἄρθρον 16 τοῦ Ν. 4301/2014, τό ὁποῖον ἀντιγράφει τό Ἄρθρον 3 τοῦ Συντάγματος, δέν καλύπτει δῆθεν τούς «ΓΟΧ» εἶναι ὅτι ἡ φράσις «τηροῦν, ὅπως καί ἐκείνη [σ.σ. ἡ Ἐκκλησία τῆς Κωνσταντινουπόλεως], ἀπαρασαλεύτως τούς Ἱερούς ...» δῆθεν σημαίνει ὅτι διά νά εἶναι κάποιος Ὀρθόδοξος θά πρέπῃ νά ἐφαρμόζῃ τούς Ἱερούς Κανόνας μέ τόν ἴδιον τρόπον πού τούς «ἐφαρμόζει» (διάβαζε «ποδοπατεῖ») τό σημερινόν Φανάριον! Διότι, λέγει, «τό ‘ὅπως’ εἶναι ἐπίρρημα τροπικό»! Ἡ διαστροφή αὐτή μόνον ἀγραμμάτους καί ἀνιστορήτους μπορεῖ νά πείσῃ. Ἡ Ἱστορία ἔχει καταγράψει πολλάς περιπτώσεις αἱρετικῶν πατριαρχῶν, ὥστε οὐδείς συνταγματικός νομοθέτης θά ἐνομοθέτει ὅτι Ὀρθόδοξοι εἶναι μόνον ὅσοι ἀκολουθοῦν τόν πατριάρχην, ἀνεξαρτήτως τῶν φρονημάτων του καί τῆς συμπεριφορᾶς του εἰς θέματα Πίστεως καί Δικαιοσύνης. Τοιοῦτον τι θά ἦτο γελοία ἀντίφασις, διότι ἀφενός θ’ ἀπετέλει κατάργησιν τῶν ἱερῶν γραφῶν καί κανόνων πού ὑποχρεώνουν τόν πιστόν ν’ ἀνθίσταται εἰς τούς αἱρετικούς ἐπισκόπους (μέ τήν διακοπήν τοῦ μνημοσύνου, βλ. 15ον Κανόνα τῆς ΑΒ Συνόδου), καί ἀφετέρου θ' ἀπῄτει τά ἱερά αὐτά κείμενα νά τηροῦνται «ἀπαρασαλεύτως»!!! Πάνω σ' αὐτό τό ἄκρως διαστροφικόν ψευδο-επιχείρημα ὁ ἐν λόγῳ παράγων ἔχει στηρίξει τήν ὑπαγωγήν τῆς Συνόδου στόν θεσμόν τῶν ΘΝΠ. Ἄν καί τό ψευδο-επιχείρημα αὐτό ἀνῃρέθη τό καλοκαῖρι τοῦ 2017 (βλ. ἐπιστολήν ὁμάδος Ὀρθοδόξων πρός Ἁγιορείτας), ὁ «Γεώργιος» μᾶς τό ξανασερβίρει, ὑποκρινόμενος ὅτι δέν ἀντιλαμβάνεται τό Ψεῦδος πού λέγει! ΝΤΡΟΠΗ!