«Δος αίμα και λάβε πνεύμα» - του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Ομ. Καθ. Θεολογικής Παν. Αθηνών

Οι υπηρεσίες της σύγχρονης ψυχολογίας στην βελτίωση των όρων της ζωής του ανθρώπου είναι ασφαλώς όχι απλώς αξιόλογες αλλά και επαινετές. Η ευρεία διάδοση των ψυχολογικών γνώσεων συνετέλεσε και συντελεί στην κατανόηση του ανθρώπου από τον άνθρωπο σε όλες τις εκδηλώσεις του και τις μορφές ή τους τομείς της ζωής του. Η συνεχώς σωρευμένη ψυχολογική εμπειρία, από τη μεθοδική έρευνα ή το αυθόρμητο και τυχαίο ψυχολογικό γεγονός, τίθεται συνεχώς στην υπηρεσία της βελτιώσεως και εξομαλύνσεως της καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι η πορεία της ζωής του ανθρώπου διαποτίζεται συνεχώς από το πνεύμα της ψυχολογίας «για ένα καλύτερο σήμερα»! Ό,τι είναι ψυχολογικό, είναι χρήσιμο σαν δείκτης ζωής, Ενώ κάθε «αψυχολόγητο» θεωρείται σαν κάτι σχεδόν … απάνθρωπο!
Η τάση αυτή να «ψυχολογοποιούμε» την ύπαρξη και τη δράση του ανθρώπου είναι πολύ χρήσιμη, αλλά. .. μέχρις ενός σημείου!

Οικουμενισμός το βδέλυγμα της ερημώσεως


ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ --- Orthodox Hymns


Τη ΙΑ΄ (11η) Σεπτεμβρίου, μνήμη της Οσίας μητρός ημών ΘΕΟΔΩΡΑΣ της εν Αλεξανδρεία.

Θεοδώρα η όντως μακαρία και τρισόλβιος και της θείας δωρεάς τε και χάριτος επώνυμος το της μοναχικής πολιτείας και οσιότητος διήνυε στάδιον κατά τους χρόνους του βασιλέως Ζήνωνος εν έτει υοδ΄ (474). Αύτη εγεννήθη και ανετράφη εις την μεγαλόπολιν Αλεξάνδρειαν· η οποία πόλις, ούσα τότε στολισμένη με διαφόρους καλλωπισμούς, περισσότερον εκαλλωπίζετο με τας αρετάς ταύτης της Οσίας και επηνείτο.

«Βόλια, μπαρούτη θέλω, νά!» -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Από τους εφετινούς υποψηφίους (103.163) εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 80.696. Από αυτούς το 25% των Γενικών Λυκείων και το 45% των ΕΠΑΛ μπήκαν στα πανεπιστήμια με βαθμολογία κάτω από τη βάση! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και προκαλούν εις τους νουν έχοντας τρόμον…
       Δεν φαίνεται ωστόσο να ιδρώνει το αυτί κανενός αρμοδίου. Προφανώς τα παιδιά τους ανήκουν στους «επιτυχόντες». Το πρόβλημα ότι εισάγουμε στα Ανώτατα Ιδρύματά μας όχι ευκαταφρόνητο αριθμό αγραμμάτων κάνει ακόμα πιο προβληματική  την ούτως ή άλλως περίπλοκη και λαβυρινθώδη λειτουργία τους:

Διαβολικά γονίδια ή δικαιώματα στον διάβολο; (7ον) -- του αδελφού μας Ιουστίνου

Η συνωμοσία κατά του Αγίου Πνεύματος έπεσε στο κενό!

Γράφοντας αυτές τις γραμμές, αγαπητοί αναγνώστες της «Ορθοδόξου Φωνής» δεν μπορώ να σας αποκρύψω την μεγάλη πνευματική χαρά που ελάβαμε αυτές τις ημέρες με  την απαλλαγή του πανιερωτάτου μητροπολίτου Μόρφου κ.κ Νεοφύτου από τις κατηγορίες εναντίον του για  δήθεν προσβολή των μητέρων  εκείνων των, κατά Απόστολον Παύλον,  «αρρενοκοιτών και μαλακών» με –άκουσον-άκουσον - «κήρυγμα μισαλλοδοξίας και διέγερσης μίσους» κατά  των προαναφερθέντων ατόμων. Ενώ δηλαδή ο πανιερώτατος αναφέρθηκε στη διδασκαλία του Αγίου και θαυματουργού  Πορφυρίου περί ατομικής, κατά 70% προσωπικής ευθύνης του αμαρτωλού και μόνον κατά  30%,   λόγω επηρεασμού εκ του περιβάλλοντός ( και όχι της κληρονομικότητας) του  αμαρτωλού,  εντούτοις τα οργανωμένα συμφέροντα των σκοτεινών δυνάμεων διεστρέβλωσαν σκοπίμωςτην διδασκαλία  του Αγίου Πορφυρίου με σκοπό να οδηγήσουν σε καταδίκη τον κυρό Νεόφυτο και στη συνέχεια να προκαλέσουν την  παραίτησή του, όπως αυτό έγινε στην Ελλάδα με τον σεβασμιώτατο Αιγιαλείας κ.κ Αμβρόσιο.
Ενθυμείσθε βέβαια ότι ο μητροπολίτης Αιγιαλείας οδηγήθηκε σε δίκη με παρόμοιες του Μόρφου  κατηγορίες και, ενώ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο αθωώθηκε πανηγυρικά, στη συνέχεια με παρέμβαση του τότε   συριζαίου υπουργού και αθέου Κοντονή δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλακή για «κήρυγμα μίσους εναντίον των ομοφυλοφίλων»!  Στη  επόμενη φάση ο κυρός Αμβρόσιος πιέστηκε από τον Jerry the  Kolymbarist και παραιτήθηκε από την θέση του μητροπολίτου Αιγιαλείας. Αυτό ασφαλώς ήταν πολύ ευχάριστο για  τους κολυμπαριστές επισκόπους επειδή δεν θα τον έχουν πιά στην Ιερά Σύνοδο, όπου  τους ζητούσε  ευθύνες  για αυτά που υπέγραψαν στο Κολυμπάρι! Κάτι ανάλογο θέλησαν οι συνωμότες να κάνουν και στη Κύπρο, αλλά χάριτι Θεού, δεν τους πέρασε. Ο κυρός Νεόφυτος αθωώθηκε και με την ευλογίαν της Παναγίας, θα συνεχίσει την αγιοπνευματική διδασκαλία του με την οποία αφυπνίζει προς ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ όχι μόνον την Κύπρον, αλλά και όλο το ορθόδοξο πλήρωμα της οικουμένης μέσω του διαδικτύου! Είναι μία λαμπρά μορφή ορθοδοξίας  και ομολογιακού πνεύματος, μία σπανιωτάτη αγιοπνευματική μορφή, ένα δώρον του Αγίου Πνεύματος, έλεος του Κυρίου  μέσα στους ναυαγίσαντας  από «πνεύμα άλαλον και κωφόν» κολυμπαριστάς  προδότες   όλων των τοπικών Εκκλησιών.

Θα συνεχίσουμε όμως και στα επόμενα  με την βοήθεια του Θεού, αγαπητοί αδελφοί,  την θεολογική και πατερική αναίρεση των επιχειρημάτων αυτής  της κακοδοξίας των κολυμπαριστών. Και τούτο αφ’ ενός για να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα για το που το πάνε το πράγμα με την θεωρία των «διαβολικών γονιδίων της κυτταρικής μνήμης» και αφ’ ετέρου να αποκαλύψουμε ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά … 

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος : Ποιος σας έφερε και γιατί φύγατε από τις πατρίδες σας;


Aν οι ήρωες του '21 γνώριζαν πως θα καταντούσαμε την αγιοτόκο Ελλάδα, θα θυσιάζοντο;

Για ακόμη μία χρονιά, δεκάδες έποικοι σιίτες Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά για την θρησκευτική γιορτή την Ασούρα, τη σημαντικότερη γιορτή των σιιτών μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.


Ο Ασκητής και ο Ληστής (από το Γεροντικό)

Ήταν ένας γέροντας ασκητής και αναχωρητής, όστις ασκήτευσεν εις τόπον έρημον χρόνους εβδομήκοντα με νηστείαν και παρθενίαν και αγρυπνίαν. Εις τόσους δε χρόνους όπου εδούλευε τον Θεόν δεν αξιώθη να ιδή καμμίαν οπτασίαν και αποκάλυψιν εκ Θεου. Και ελογίασε και έβαλε τούτο εις τον νουν του λέγων: «Μήπως δια καμμίαν αφορμήν όπου δεν ηξεύρω εγώ δεν αρέσει του Θεού η ασκησίς μου, και η εργασία μου θέλει είναι απαράδεκτος• δια τούτο δεν δύναμαι να αποκαλυφθώ και να ιδώ κανένα μυστήριον».
Ταύτα διαλογιζόμενος ο γέρων άρχισε να δέεται και να παρακαλή τον Θεόν περισσότερον, προσευχόμενος και λέγων:

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν στην Τουρκία την κοινότητα ΛΟΑΤ με 22 εκατομμύρια δολάρια

Για ποιο λόγο άραγε οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν με τέτοια υπέρογκα ποσά τους ΛΟΑΤ στην Τουρκία; Μήπως έχουν δίκαιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι οργανώσεις αυτές είναι παρακλάδια των αμερικανικών υπηρεσιών, για να αλλοιώσουν το φρόνημα ενός λαού;
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρηματοδοτήσει την οργάνωση ΛΟΑΤ (ομοφυλόφιλων) στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, με 22 εκατομμύρια δολάρια.

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μήπως η αναγνώριση και αποδοχή και κοινωνία και συλλειτουργία με τα άλλα Πατριαρχεία και Εκκλησίες κρατούντα το παλαιό εορτολόγιο καθιστά «έγκυρο» και το νέο υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτολόγιο και ούτω δεν υφίσταται θέμα ακυρότητος ιεροπραξιών και μυστηρίων; Μήπως ισχύει κάτι τέτοιο παραδοσιακά που θεραπεύει και δεν καταδικάζει; Ας το ψάξουν οι επαΐοντες και θεολογούντες και ας ενημερώσουν τον λαό. Άλλωστε και ο Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής «ζηλωτής» ων μετά από «πληροφορία» και όχι μόνον αυτός, γύρισε με τα Μοναστήρια και το Πατριαρχείο. Έτσι δεν είναι; Παράκληση, εξετάστε το και ενημερώστε μας κ. Δ.Χ. και λοιποί Θεολόγοι και Ιερωμένοι και λαϊκοί, θα σας είμεθα ευγνώμονες αν δείτε και τ’ ανωτέρω, εφ’ όσον αληθεύουν. Μη βαδίζουμε με συνεχή κόντρα – αντιδικίες, αλλά προς άμβλυνση των θέσεων και συμπόρευση προς την σωτηρίαν μας. Ευάρεστον να μη εγένετο ο γέγονε το 1924 αλλά ας δούμε τώρα τι δυνάμεθα να «περισώσουμε» όχι ως αντικείμενοι αλλά κατανοούντες αλλήλους. Πνεύματι ο Θεός και εν πνεύματι δει προσκυνείν……

10 Σεπτεμβρίου 2019 - 6:33 π.μ.

--------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Κατ' ἀρχάς, ἐγώ δέν εἶμαι θεολόγος, οὔτε ἐπαΐων. Τά ὅσα ἔχω διδαχθῆ ἀπό σεβαστούς γέροντες καί τά ὅσα ἔχω διαβάσει μέ ὁδηγοῦν σέ κάποια συμπεράσματα, τά ὁποῖα καί διατυπώνω ὡς γνῶμες καί τίποτε περισσότερον. Κατά τήν γνώμην μου, λοιπόν, τό ν.ἑ. δέν ἐξαγιάζεται μέ κανένα τρόπον, ἐφόσον εἶναι τό μέ τρεῖς Πανορθοδόξους Συνόδους ἀπηγορευμένον φονικόν ὄργανον μέ τό ὁποῖον ἐκτυπήθη ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία τό 1924. Ὅλα τά Πατριαρχεῖα, ἐφόσον κοινωνοῦν μεταξύ τους, ἔχουν πέσει εἰς τό ἑορτολογικόν σχίσμα καί εἰς τήν αἵρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ὡστόσον, ἀπό τά πρῶτα πράγματα πού διδάχθηκα τό 1999, ὅταν προσεχώρησα εἰς τό π.ἑ., εἶναι νά μήν βάζω ἐγώ τά ὅρια τῆς Ἐκκλησίας, ἰσχυριζόμενος ὅτι ὁ τάδε εἶναι "ἐκτός ἐκκλησίας," ἐνῷ ὁ δεῖνα εἶναι "ἐντός" (μέ τίς προεκτάσες στήν ἐγκυρότητα τῶν μυστηρίων), καθότι αὐτό εἶναι τῆς ἁρμοδιότητος μιᾶς Πανορθοδόξου Συνόδου.
10 Σεπτεμβρίου 2019 - 8:10 π.μ.

Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος : ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ
ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
______Τις ημέρες αυτές ανεκοινώθησαν οι αλλαγές στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου. Στα νέα αυτά πρόσωπα ευχόμεθα, και προσευχόμεθα, νά έχουν τήν ευλογία του Θεού στην ιερή αποστολή τους. Να ξαναφέρουν την Ελληνική Δικαιοσύνη στο ύψος, που ήταν προτού οι  άθεοι και άξεστοι, οι και παρανόμως συμβιούντες, δηλ. οι χωρίς θρησκευτικό, ή και πολιτικό έστω γάμο διάγοντες,  προτού, επαναλαμβάνω,  οι  άθεοι και άξεστοι Ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας! Διότι, αφ΄ότου η Κυβέρνησις του κ. Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την Εξουσία, η Χώρα μας άρχισε να κατηφορίζη στο γκρεμό της ανυποληψίας και της αυτοκαταστροφής! 
_______Το άρθρο, που σας προσφέρουμε παρακάτω, θίγει αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.  Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ"  στις 16.06.2019. Γράφει φοβερά πράγματα! Ιδού π.χ. ένα απόσπασμα: