ΝΕΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ «ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΑΙΡΕΣΙΣ» -- του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Ομ. Καθηγητού Παν. Αθηνών

Στο γνωστό περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Παρακαταθήκη», στο τεύχος Μαϊου – Ιουνίου 2007, δημοσιεύθηκε άρθρο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους π. Γεωργίου Καψάνη, με τίτλο: Ανησυχία για την προετοιμαζομένη από το Βατικανό ένωσι Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών!                                                                                                                                
Ο π. Γεώργιος έχει μέχρι σήμερα συμβάλει πληθωρικώς, με τα αντιαιρετικά θεολογικά του κείμενα, για την εκτενή πληροφόρηση του πληρώματος της Εκκλησίας, για τις θεολογικές – δογματικές αποκλίσεις των ετεροδόξων από την θεολογική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γνωρίζει βέβαια άριστα τους Ιερείς Κανόνες της Εκκλησίας, καθώς και τις θέσεις των Οικουμενικών Συνόδων απέναντι στις ποικίλες ετεροδιδασκαλίες των διαφόρων αιρετικών. Είναι ένας έγκριτος χειριστής της Θεολογικής και πατερικής γλώσσης της Εκκλησίας! Εντούτοις, στις πρώτες μόλις γραμμές του πιο πάνω άρθρου του, παρουσιάζεται σαν να αγνοεί ή να θέλει να αγνοεί, τι σημαίνει ακριβώς αίρεση! Πως και πότε στοιχειοθετείται η έννοια της αιρέσεως, δεδομένου ότι μεταγλωττίζει αυθαιρέτως τις αιρετικές δραστηριότητες «Ορθοδόξων ταγών και οικουμενιστών, σε φιλικές εκδηλώσεις και φιλοφρονήσεις», προς τον Πάπα Ρώμης! Γράφει:

Ο επάρατος οικουμενισμός. Η μεγαλύτερη αίρεση των αιώνων. - - του π. Ιωάννου Καρασακαλίδη


Τα «συμπλεγματικά χωριατόπουλα» και η τιμητική διάκριση Γιανναρά

Συμφωνεί άραγε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με όσα γράφει ο «Άρχων Μέγας Ρήτωρ» του Φαναρίου κ. Γιανναράς σε κείμενό του που δημοσίευσε η Καθημερινή την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου; Εννοεί άραγε κάποιους συγκεκριμένους κληρικούς, οι οποίοι υπέστησαν υπαρκτική μετάλλαξη «από σερνάμενη κάμπια σε χρυσοστολισμένη πεταλούδα»; 

ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ ΠΡΟΣ ΣΕ -- Orthodox Hymns


Τη Δ΄ (4η) Σεπτεμβρίου, μνήμη του Αγίου Προφήτου και Θεόπτου ΜΩΫΣΕΩΣ.

Μωϋσής ο Προφήτης και θεόπτης, ο υπέρτατος των φιλοσόφων και ο σοφώτατος των νομοθετών και των ιστοριογράφων απάντων ο αρχαιότατος, κατήγετο εκ φυλής Λευϊ· ο πατήρ του ωνομάζετο Αμράμ και η μήτηρ του Ιωχαβέδ, εγεννήθη δε εις την Αίγυπτον το αφοα΄ (1571) π. Χ. Εις την Αίγυπτον οι Ισραηλίται είχον εγκατασταθή από της εποχής του Ιωσήφ, όστις είχεν αναγορευθή υπό του Φαραώ αντιβασιλεύς. Ο Ιωσήφ εκάλεσεν εις την Αίγυπτον τον πατέρα του Ιακώβ και τους αδελφούς του. Έκτοτε αυτοί και οι απόγονοί των παρέμενον εις την Αίγυπτον. Μετά τον θάνατον του Ιακώβ οι Ισραηλίται επληθύνθησαν τόσον, ώστε απετέλεσαν έθνος μέγα.

Λύση μεταναστευτικού μόνον η στήριξη στις χώρες προέλευσης --- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό μία και μοναδική λύση υπάρχει, η ολόπλευρη στήριξη των πληθυσμών στις χώρες προέλευσής τους. Κανείς δεν θέλει να ξεσπιτωθεί αφήνοντας το νοικοκυριό του και τους δικούς του ανθρώπους.
Και είναι βέβαιο ότι το συνολικό κόστος, από μία πολιτική οικονομικής και τεχνολογικής προσέγγισης τού προβλήματος, θα είναι συγκριτικά μικρότερο από την παρούσα αλαλούμ πολιτική. Αυτή εξυπηρετεί τις βιομηχανικές χώρες, οι οποίες καίγονται για φτηνά εργατικά χέρια και παθιάζονται να εδραιώσουν ένα βιομηχανικό προλεταριάτο.
Η Γερμανία και κατ’ ακολουθίαν η δυστυχώς «γερμανική» Ευρώπη αρνούνται πεισμόνως μια διαφορετική, φιλάνθρωπη, προσέγγιση.
Θα μου πείτε η Γερμανία είναι μία από τις χώρες της Ευρωένωσης, οι άλλες τί κάνουν; Δεν κάνουν τίποτε! Σέρνονται! Ούτε ο κάποτε ισχυρός γαλλογερμανικός άξονας λειτουργεί. Στην αρχή ήταν άξονας ισορροπίας. Τώρα;


-----
Παπαθεμελῆς: "Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό μία και μοναδική λύση υπάρχει, η ολόπλευρη στήριξη των πληθυσμών στις χώρες προέλευσής τους."

Ἐκτιμῶ τόν κ. Παπαθεμελῆν καί πάντοτε διαβάζω τά ἄρθρα του, τά ὁποῖα ἀποπνέουν ἀγάπην γιά τήν Ὀρθοδοξίαν καί τήν Ἑλλάδα καί χαρακτηρίζονται ἀπό σαφήνειαν. Τήν ὡς ἄνω πρότασίν του, ὅμως, ἀδυνατῶ νά τήν κατανοήσω. Προτείνει, δηλαδή, ἡ Ἑλλάς νά βοηθήσῃ τήν Συρίαν, τό Πακιστάν, τό Ἀφγανιστάν κ.ἄ., προκειμένου νά σταματήσουν οἱ ροές τῶν ἐν δυνάμει τζιχαντιστῶν, πού χρηματοδοτοῦνται ἀπό τούς Σιωνιστάς τύπου Σόρος καί στέλνονται ἐδῶ μέ σκοπόν τήν Συριοποίησιν, Κοσσοβοποίησιν καί ἰσλαμοποίησιν τῆς Ἑλλάδος, γνωστοῦ ὄντος ὅτι οἱ ἐδῶ πολιτικοί καί θρησκευτικοί "ἡγέται" (διάβαζε μαριονέττες τῶν Σιωνιστῶν) θά συνεργήσουν στήν καταστροφήν τῆς Ἑλλάδος;


3 Σεπτεμβρίου 2019 - 2:08 μ.μ.

Μητρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος : ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ;

ΚΑΙ Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΜΑΣ;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
_________Έπειτα από βέλη, τα οποία επανειλημμένως δεχθήκαμε τον τελευταίο καιρό, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να δημοσιοποιήσουμε το παράπονό μας και τον πόνο της ψυχής μας, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!
_______Πρόκειται για την ιστορική και τόσο εκλεκτή εφημερίδα των Πατρών, την αγαπημένη μας «Πελοπόννησο», η οποία τον τελευταίο καιρό, εμμέσως πλήν σαφώς, μας πληγώνει βαθύτατα είτε με σχόλια των συνεργατών της, είτε με δημοσιεύσεις άρθρων, τα οποία μας επικρίνουν, μας κατακρίνουν και μας ……καταδικάζουν!