Αντί να τους δίδουν Κοράνια, αυτά έπρεπε να λέγουν οι Πατριάρχες στους Αγαρηνούς:

Αποπτύσας την πατρώαν σου πλάνην πίστευσον εις τον Υιόν του Θεού, όστις έχυσε το πανάχραντον αυτού αίμα επί του Σταυρού, ίνα απαλλάξη σε εκ των δεσμών της πλάνης· αναγεννήθητι δι’ ύδατος και Πνεύματος, ίνα τύχης συγχωρήσεως των εν αγνοία προτέρων αμαρτημάτων σου και γίνης μέτοχος των ουρανίων αγαθών μη κακώς διακρίνων την αλήθειαν, ως αποβαλών τον ηγεμονικόν νουν, προτιμήσης τα πρόσκαιρα των ουρανίων και, λογικός ων, αναδείξης σεαυτόν εθελουσίως αλογώτερον των αλόγων ζώων.        

Ορθόδοξος Συναξαριστής τόμ. Ι΄ σελ. 57. 

Russian Orthodox Church offers to set up the rights of embryo in legislation

Moscow, June 28, Interfax - The Moscow Patriarchate initiates a public discussion of the draft document on Inviolability of Life from Сonception, where it urges to set out the rights of embryo in the acting legislation. 


"The Orthodox Church stresses that fundamental rights of embryo as a human personality should be set out in the legislation", the draft posted on the official website of the Russian Orthodox Church reads.

The Church also urges the state to guarantee the doctors' right to refuse making an abortion for the reasons of Christian conscience.

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων - Synaxis of the Holy, Twelve Apostles


Τη Λ΄ (30η) Ιουνίου, η Σύναξις των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ των ΔΩΔΕΚΑ, και δήλωσις που και πως έκαστος αυτών εκήρυξε και ετελειώθη.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Κυριακή, 30  Ιουνίου 2019                                                                                                                                
Τω Λόγω Κυρίου οι ουρανοί εστερεώθησαν, και τω Πνεύματι του στόματος αυτού πάσα η δύναμις αυτών (Ψαλμ. λβ:6). Ταύτα ο μακαριώτατος Δαβίδ, υπό του Αγίου Πνεύματος ενηχούμενος, τρανώς εδογμάτισεν. Λέγων δηλαδή ότι η Αγία Τριάς είναι των όλων δημιουργός. Αύτη είναι η προάναρχος αρχή, η εν τρισί προσώποις μία θεότης, η πάντων βασιλεύουσα, η οποία εφιλοξενήθη επί της γης εις την δρυν του Μαμβρή υπό του προπάτορος Αβραάμ, χωρίς να αφήση τα ουράνια· προεμήνυε δε με την φιλοξενίαν ταύτην την δια σαρκός του Θεού Λόγου επιφάνειαν, και τους σήμερον εορταζομένους Αγίους Αποστόλους, επειδή είπεν εις τον Αβραάμ:

Η εισήγηση του π.Νικολάου Μανώλη στην Ημερίδα για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο [ΒΙΝΤΕΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ 2019]

Η Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών, ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ο Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος Ζωοδόχος Πηγή συνδιοργάνωσαν θεολογική ημερίδα με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ὠρες 09:00 – 13:30 στην Αίθουσα Crystal του Ξενοδοχείου PORTO PALACE, 26ης Οκτωβρίου 65, στη Θεσσαλονίκη.
Ἡ Ψευδοεκκλησία δέν εἶναι FAKE NEWS
πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη
Θεσσαλονίκη, Porto Palace,
22/06/2019
Σεβαστοί πατέρες, ἀγαπητοί ἀδελφοί,

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στηρίζει τον Μητροπολίτη Ονούφριο

Ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, Μητροπολίτης Καρχηδόνας Μελέτιος, στις 25 Ιουνίου 2019, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ιερή Κοίμηση του Κίεβο-Πέχερσκ Λαύρα, του Τμήματος Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης των εκθέσεων της ΟΟΚ δήλωσε:

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο νεοοθωμανός επιχειρεί πολύπλευρο γεωπολιτικό παιχνίδι που το φτάνει ως τα πιο απίθανα άκρα π.χ. Λιβύη για να πλαγιοκοπήσει τον Ελληνισμό. Εισέβαλε και εγκαταστάθηκε ήδη απροκάλυπτα στην Κυπριακή (=Ευρωενωσιακή) ΑΟΖ. Οι Ευρωπαίοι λένε λόγια, ατελείωτα λόγια. Από έργα («στοχευμένα μέτρα») και αυτά μόνο στα λόγια.
        
       Οι Αμερικανοί που τους έχει φτύσει κατάμουτρα ο «Σειχούλ Ισλάμης» ζουν πάντα με την κρυφή ελπίδα να επιστρέψει αυτός ως άσωτος υιός. Εκεί βέβαια ο κίνδυνος να συμβεί αυτό αναλώμασι και δαπάναις της Ελλάδος είναι άμεσος, ο Ελληνισμός ως «ο μόσχος ο σιτευτός».
          
       Άμποτε να ξεφύγουμε κάποτε από την πολιτική του κατευνασμού που ρημάζει τα εθνικά μας σωθικά και να περάσουμε σε φάση εθνικής αφύπνισης, διαρκούς εγρήγορσης και στρατηγικής αποτρεπτικής ισχύος.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ..! -- του αειμνήστου ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ, Καθηγητού Πανεπ. Αθηνών

ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΗΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ


Η βασική θεραπευτική άποψη της ψυχολογίας του Βάθους, και επομένως και της ψυχοθεραπείας, είναι ότι οι δυσάρεστες εμπειρίες της ζωής, τα ψυχικά τραύματα και οι ψυχικές συγκρούσεις και γενικά κάθε παρόμοια αρνητική εμπειρία, πρέπει να γίνεται αντικείμενο μιας συνειδητής επεξεργασίας εκ μέρους της προσωπικότη¬τος του ανθρώπου. Γιατί κάθε ανεπιθύμητη εμπειρία, όταν απωθείται με βία από την περιοχή του συνειδητού βίου στο ασυνείδητο, δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα στο βάθος της προσωπικότητος, που όμως οι προεκτάσεις τους προδίδονται στη διαταραγμένη συμπεριφορά της προσωπικότητος αυτής.

Η απώθηση είναι μια αρνητική λειτουργία, που η ψυχολογία υπογραμμίζει πολύ έντονα με όλο το δυναμικό της θεωρητικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό άλλωστε όλο το νόημα του ψυχαναλυτικού διαλόγου συμπυκνώνεται στην προσπάθεια της συνειδητοποιήσεως των απωθουμένων ψυχικών περιεχομένων και εμπειριών.