ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -- Θεατρικά δρώμενα στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Η θεατρική ομάδα «ΘΥΡΣΟΣ», με την υποστήριξη το προγράμματος «Ενορία εν δράσει», σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε διάλεξη με θεατρικά δρώμενα.
Θέμα: «Ο κοινωνικός σκοπός και το έργο των δημοσίων λειτουργών»
Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας, οδός Βούλγαρη 50γ, Πειραιάς.
Οργάνωση και Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοντοδήμος
Στα θεατρικά δρώμενα λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πάτροκλος Λεβαδίτης, Σάκης Θεοδώσης, Βιβή Μπουρή και τα μέλη του Αμφιθέατρου Τέχνης.
Φιλική συμμετοχή: Ιωάννης Κοντιζάς.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους: Αγγελική Σφαιροπούλου (life coach), Έφη Μπούρα (κλινική ψυχολόγο) & Γεώργιο Παπαδόπουλο (παιδίατρο).
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κάθε Πέμπτη ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Τη Θ΄ (9η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου ΗΣΑΪΟΥ.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Πέμπτη, 9  Μαϊου 2019


Ησαϊας ο μεγαλοφωνότατος Προφήτης κατήγετο εξ Ιερουσαλήμ, έζησε δε κατά τους χρόνους του βασιλέως Μανασή, υιού Εζεκίου του βασιλέως, υπό του οποιου και κατεκόπη δια πρίονος και ετελείωσε την ζωήν του με τέλος μαρτυρικόν. Ενεταφιάσθη δε εις τον τόπον τον λεγόμενον Αρωήλ ή Ρογήλ, παρά τη διαβάσει του ύδατος, το οποίον ο μεν βασιλεύς Εζεκίας κατέχωσε και εξηφάνισεν, ο δε Θεός, ως σημείον δια τον Προφήτην τούτον Ησαϊαν, ανέβλυσε πάλιν εις την πηγήν του Σιλωάμ. Διότι, εν ω ούτος έμελλε να αποθάνη, αποκαμών υπό της δίψης, παρεκάλεσε τον Θεόν να αποστείλη εις αυτόν ύδωρ, ίνα πίη. Και ω του θαύματος!

Προκρούστεια Αριστερά

Ρητορεύει δήθεν περί δικαιωμάτων, ενώ εξυπηρετεί τους ημετέρους...

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

O λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της εθνικής και πνευματικής αλλοτριώσεως, την οποία έχει υποστεί σχεδόν μισό αιώνα και εξ αυτού του λόγου δίδει ανυπερθέτως προτεραιότητα σε παγκοσμίως χρεοκοπημένα ιδεολογήματα όπως η Αριστερά, η φενάκη του μαρξισμού και η ψευδώνυμη λαϊκή επανάσταση, η οποία συνιστά μια στυγνή έκφανση ερυθρού ολοκληρωτισμού, πόρρω απέχουσα από την πραγματική δημοκρατία. Η ίδια η ιστορική πραγματικότητα έχει αποδείξει μεταπολεμικά το αυτό, και η εν Ελλάδι κυβέρνηση της αυτοαποκαλούμενης Αριστεράς ότι πρόκειται για μια ιδιότυπη δικτατορία, η οποία σφετεριζόμενη τη λαϊκή κυριαρχία εγκαθιδρύει ιδικούς της κανόνες, πραξικοπηματικά, ποδοπατώντας γηθοσύνως και ιταμώς το Σύνταγμα, λοιδορώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, διότι υπολαμβάνει εαυτήν ως Θεό.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

3. Από την 93η ομιλία στην Αποκάλυψη, 22-1-1984
«Και ου μη εισέλθη εις αυτήν παν κοινόν και ο ποιών βδέλυγμα και ψεύδος, ει μη οι γεγραμμένοι εν τω βιβλίω της ζωής του αρνίου»[2]... Πάντως όλοι αυ­τοί δεν θα έχουν θέση μέσα στην «αγία πόλη», γιατί δεν είναι γραμμένοι στο «βιβλίο της ζωής». Θα σας υ­πενθυμίσω και πάλι εκείνο που λέει ο ιερός Χρυσό­στομος. Δεν πειράζει αν σας το έχω πει και δέκα φο­ρές· εδώ οι ομιλίες μας δεν έχουν παρά έναν χαρακτή­ρα μαθητείας· πολλές φορές το 'χω πει αυτό. Αν επικαλείσθε ότι η πολιτεία έτσι θεσπίζει τα πράγματα, ή αν έπικαλείσθε -λυπούμαι γι' αυτό που θα πω- ότι και η Εκκλησία μερικά πράγματα τα παραδέχεται, θα σας απαντούσα μ' αυτό που λέει ο ιερός Χρυσόστο­μος: «Δεν θα κριθείς με τους νόμους της πολιτείας, αλλά με το Ευαγγέλιο»[3].

Οργή φιλολόγων για «πριόνισμα» Λατινικών, Ιστορίας, Γλώσσας

Την έντονη αντίθεσή της στις αλλαγές που φέρνει στο λύκειο το πολυνομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ).
«Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το υπουργείο προχώρησε στην ψήφιση ενός νόμου, ο οποίος αποτελεί θλιβερή συνόψιση εκείνων των αλλαγών στο πρόγραμμα του λυκείου απέναντι στις οποίες η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων έχει ήδη επανειλημμένα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΕΦ και παραθέτει τις πτυχές των αλλαγών που, όπως τονίζει, προαναγγέλλουν δυσοίωνο μέλλον για τον κλάδο των φιλολόγων και τα φιλολογικά μαθήματα. Οπως σημειώνουν οι φιλόλογοι, η οριστική κατάργηση της διδασκαλίας του μαθήματος των Λατινικών από την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών «συνιστά σοβαρότατο πλήγμα κατά των κλασικών γραμμάτων. Η μετατροπή δε του μαθήματος σε προαιρετικώς επιλεγόμενο και μη εξεταζόμενο μάθημα περισσότερο ανακαλεί τη γνωστή για τις προφάσεις εν αμαρτίαις ρήση».