Λεβέντης : Εθνικό πένθος από αύριο στην Ελλάδα



Για εθνική μειοδοσία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και σημείωσε ότι ο Κ.Μητσοτάκης λυτρώνεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
ια εθνική μειοδοσία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και σημείωσε ότι ο Κ.Μητσοτάκης λυτρώνεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Η Ελλάδα από αύριο έχει εθνικό πένθος» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
                                                                                24.1.19

Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, καὶ τὸ Πανελλαδικό -ἀνεπανάληπτο Συλλαλητήριο τῆς 20.1.2019.

Σὲ παλμὸ καὶ μέγεθος ὑπῆρξε μεγαλύτερο ἀπὸ ὅλα τὰ ἄλλα, ὅπως μετέδωσαν σοβαρά, ἔγκυρα καὶ ἀντικειμενικὰ διεθνῆ καὶ ἑλληνικὰ μέσα μαζικῆς ἐνημερώσεως (καὶ ὄχι διαστροφεῖς τῆς ἀληθείας, πουλημένοι δημοσιογραφίσκοι ποὺ εἶναι Ο.Φ.Α.Ε. - ὅπου φυσᾶ ἄνεμος εὐνοϊκός, στερούμενοι παντελῶς ἰδεολογίας).

Ο Ζόραν Ζάεφ αγκαλιά με τον Τζορτζ Σόρος


Mε τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Ο Ζόραν Ζάεφ ανάρτησε και φωτογραφία από την συνάντηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Ανέφερε, μάλιστα, ότι κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν ιδέες για την συνεργασία του φιλανθρωπικού ινστιτούτου Open Society Foundation του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Η συνάντηση αυτή έρχεται στη σκιά των καταγγελιών των προηγούμενων μηνών για παρέμβαση του Σόρος, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας --π. Αθανάσιος Μυτιληναίος



Θεοτοκάριον -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019
Τη  ΚΕ΄ (25η) Ιανουαρίου, μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου.                                                          

Γρηγόριος ο πάνσοφος και θαυμάσιος ανήρ εγεννήθη εις τα μέρη της Ανατολής εις χωρίον καλούμενον Αριανζός, κείμενον πλησίον της πόλεως Ναζιανζού, ήτις ευρίσκεται εις την δευτέραν των Καππαδοκών επαρχίαν περί το έτος τκθ΄ (329). Οι γονείς του ήσαν πλούσιοι, ευγενείς, έντιμοι και ενάρετοι. Η μεν μήτηρ αυτού ήτο ευσεβής από την αρχήν και Χριστιανή Ορθόδοξος, από γένος ευγενικώτατον, ο δε πατήρ ήτο ειδωλολάτρης πρότερον, αλλ’ ύστερον, αφού εγέννησε τον Άγιον Γρηγόριον, εμίσησε την ειδωλολατρίαν και προσήλθεν εις την ευσέβειαν· εκαλείτο δε και αυτός ομοίως Γρηγόριος, η δε γυνή ωνομάζετο Νόννα. Αύτη πρώτον μεν ήτο στείρα και άτεκνος, όθεν πολλάκις εδέετο του Παντοδυνάμου Θεού μετά πίστεως να της δώση παιδίον αρσενικόν και να του το αφιερώση, ως η Άννα τον Σαμουήλ, εξ αυτής της γεννήσεως και αναγεννήσεως.

Ο σκοτεινός Νίμιτς απειλεί την Ελλάδα

Ο Μάθιου Νίμιτς είναι ένας Αμερικανός διπλωμάτης που έχει αναλάβει την εργολαβία της αποσύνδεσης της Ελλάδας από τη μακεδονική κληρονομιά της και την πίστωση του πολιτισμικού και ιστορικού θησαυρού που μας άφησε τούτη η γωνιά της πατρίδας στους Σκοπιανούς!
Από το 1994 αυτός ο άνθρωπος, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του ειδικού αντιπροσώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας και να λειτουργεί σαν «πιασμένος» διαιτητής, που αγωνιά για να λήξει το «ματς» με το αποτέλεσμα που έχουν παραγγείλει οι χειριστές του.
Η αγωνία του σκοτεινού αυτού προσώπου να κλείσει το Σκοπιανό όπως βολεύει τους χρηματοδότες ή/και εντολοδότες των κυβερνώντων του γειτονικού κρατιδίου (η αναφορά γίνεται για τον διεθνή κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος) είναι τόσο μεγάλη, ώστε τώρα που νιώθει ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία του έφτασε σε σημείο να εκτοξεύει απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Η ἐπίκαιρος φωνὴ τοῦ στρατηγοῦ Μακρυγιάννη

«Καὶ εἶπαν οἱ ἄθρησκοι ποὺ ἐβάλαμεν εἰς τὸν σβέρκο μας νὰ μὴ μανθάνουν τὰ παιδιὰ μας Χριστὸν καὶ Παναγίαν, διότι θὰ μᾶς παρεξηγήσουν οἱ ἰσχυροί. Καὶ βγῆκαν ἀκόμη νὰ ᾽ποτάξουν τὴν Ἐκκλησίαν, διότι ἔχει πολλὴν δύναμι καὶ τὴν φοβοῦνται. Καὶ εἶπαν λόγια ἄπρεπα διά τοὺς παπάδες. Ἐμεῖς, μὲ σκιάν μας τὸν Τίμιον Σταυρόν, ἐπολεμήσαμεν ὁλοῦθε, σὲ κάστρα, σὲ ντερβένια, σὲ μπογάζια καὶ σὲ ταμπούργια. Καὶ αὐτὸς ὁ Σταυρὸς μᾶς ἔσωσε. Μᾶς ἔδωσε τὴν νίκη καὶ ἔχασε (ὁδήγησε σὲ ἧττα) τὸν ἄπιστον Τοῦρκον. Τόση μικρότητα στὸν Σταυρό, τὸν σωτῆρα μας! Καὶ βρίζουν οἱ πουλημένοι εἰς τοὺς ξένους καὶ τοὺς παπάδες μας, τοὺς ζυγίζουν ἄναντρους καὶ ἀπόλεμους. Ἐμεῖς τοὺς παπάδες τοὺς εἴχαμε μαζὶ εἰς κάθε μετερίζι, εἰς κάθε πόνον καὶ δυστυχίαν. Ὄχι μόνον διά νὰ βλογᾶνε τὰ ὅπλα τὰ ἱερά, ἀλλὰ καὶ αὐτοὶ μὲ ντουφέκι καὶ γιαταγάνι, πολεμώντας σὰν λεοντάρια. Ντροπὴ Ἕλληνες!»

Σε νέα δίκη για τους gays o Αμβρόσιος


Στο ακροατήριο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επέστρεψε η υπόθεση της δίωξης του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου (φωτό)...
για την υπόθεση της στοχοποίησης ομοφυλοφίλων σε κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο. Χθες άρχισε η ακροαματική διαδικασία.
Η δίκη διεξάγεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς η Αστυνομία για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων μετέφερε στο δικαστήριο μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να κατέβει σύσσωμος στο Σύνταγμα

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καλεί η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, η Βουλή των Ελλήνων συνέρχεται για να συζητήσει και να αποφασίσει την κύρωση ή μη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Συνταγματικά, κάθε απόφασή της, είναι έωλη, καθώς είναι αδύνατον (με οποιαδήποτε πλειοψηφία) να παραχωρηθεί Όνομα, Εθνικότητα, Γλώσσα και Πολιτισμός, σε αλλόφυλους.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας, η οποία θα ολοκληρώσει δύο εγκλήματα:
α. Τον εξευτελισμό της Δημοκρατίας στον τόπο της γέννησης της.
β. Την παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους.