Σήμερα όλοι στη πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα για την Μακεδονία μας!


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ..! -- του αειμνήστου ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ

ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  ΕΡΗΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΟΣ

Η εμφάνιση και η πρόοδος της ψυχολογίας του ασυνειδήτου (Βάθους) υπήρξε αναμφίβολα πολυσήμαντη. Όμως είναι γεγονός ότι κάθε αντικειμενικός ερευνητής ημπορεί να παραδεχθή σαν βασική κατεύθυνση της ψυχολογίας αυτής την αποκάλυψη της ποιότητος και του περιεχομένου της ανθρωπίνης προσωπικότητος.
Ήδη έγινε λόγος για την σπηλιά των ενστικτικών τεράτων, που η ψυχολογία του Βάθους απεκάλυψε. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για «τέρατα» που ενσαρκώνουν απλώς ανθρώπινα πάθη. Κάθε ανθρώπινο, όσο «απάνθρωπο» κι αν είναι, μένει ανθρώπινο. Τα ανθρώπινα πάθη, όπως τα εγνώριζε ο άνθρωπος προ της εμφανίσεως της ψυχολογίας του Φρόυδ, ήσαν πάντοτε στα μέτρα της ανθρωπίνης αδυναμίας και ποταπότητος. Σαν πάθη ήσαν πάντοτε μιαρά και μισητά, αλλά ήσαν απλώς ανθρώπινα πάθη γιατί είχαν την αιτία τους στην ανθρώπινη αδυναμία.

π. Θεόδωρος Ζήσης : Η θεραπεία των δέκα λεπρών


Θεοτοκάριον -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Τη Κ΄ (20η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών ΕΥΘΥΜΙΟΥ του Μεγάλου.                                                                                                                                
Ευθύμιος ο μέγας εν Ερημίταις και Ασκηταίς πατήρ ημών εγεννήθη περί το έτος τοζ΄ (377) εν Μελιτηνή της Αρμενίας πλησίον του Ευφράτου επί της βασιλείας Γρατιανού. Ο πατήρ του ωνομάζετο Παύλος, η δε μήτηρ του Διονυσία, ήσαν δε αμφότεροι περιφανείς και ενάρετοι· ελυπούντο όμως πολύ και εθλίβοντο επειδή δεν έκαμνον τέκνον, και πολλάκις μετέβαινον εις τον Ναόν του Αγίου Μάρτυρος Πολυεύκτου, όστις ήτο πλησίον των, και εδέοντο του Θεού, δια να τους δώση κληρονομίαν και να παύση η λύπη των. Ούτως ευχόμενοι νύκτα τινά είδον οπτασίαν θείαν, ήτις τους είπε· «Ευθυμείτε, δούλοι Κυρίου, και χαίρετε· ιδού γαρ επήκουσε της δεήσεώς σας ο Κύριος και σας δίδει τέκνον της Ευθυμίας φερώνυμον· επειδή εις την γέννησιν αυτού του παιδός σας θέλει δώσει ο Θεός εις τας Εκκλησίας αυτού ευθυμίαν και αγαλλίασιν».

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 

ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ!

 ______Στην ταλαίπωρη Πατρίδα μας τώρα πια ζούμε χρόνια δύσκολα! Ο εχθρός ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ! Κάποιοι απάτριδες Έλληνες ανέβηκαν στην Εξουσία και τώρα πια κυβερνούν καταστρεπτικά. Ό,τι υπάρχει όρθιο, το γκρεμίζουν! ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ! Εκτός από αεροδρόμια, λιμάνια, εργοστάσια, ακόμη και αρχαιολογικά  Μνημεία, τώρα  πωλούν και την Μακεδονία μας! 
                   Πουλήθηκε στα Σκόπια! 
_______Γιατί, άραγε, να μη πουλήσουν και ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητος; Σε λίγο η Μακεδονία ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ONOMAZETAI ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Πουλήθηκε πιά με τη Συμφωνία των Πρεσπών!  

Οσίου Νείλου «Περί προσευχής»

Πολλές φορές στην προσευχή μου ζήτησα να γίνει αυτό, που εγώ νόμιζα καλό. Και επέμεινα στο αίτημα εκβιάζοντας ασυλλόγιστα το θέλημα του Θεού μη αναθέτοντας σ’ αυτόν να οικονομήσει ό,τι Eκείνος ξέρει για συμφέρον μου. Και όμως, όταν έλαβα ό,τι ζητούσα δυσανασχέτησα πολύ, επειδή δεν ζήτησα να γίνει μάλλον το θέλημα του Θεού. Δεν ανταποκρίθηκε δηλαδή στις προσδοκίες μου ό,τι του ζήτησα.

Συλλαλητήριο: Να πάρει τις διαστάσεις αγωνιστικού δημοψηφίσματος…

Όλη η Ελλάδα στενάζει και κοχλάζει από ΟΡΓΗ: Από την προδοτική αυθάδεια των «αριστερών» ανδρεικέλων, προδοτική αυθάδεια που καταγράφεται στην άθλια «Συμφωνία των Πρεσπών»…
Η κοχλάζουσα ΟΡΓΗ του ελληνικού λαού εκφράζεται βροντερά στα σταθερά και ακατάπαυστα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, Συλλαλητήρια εναντίον της προδοτικής Συμφωνίας…
Αύριο Κυριακή (20-1-2019) πραγματοποιείται το δεύτερο Συλλαλητήριο στην Αθήνα.


Το πρώτο Συλλαλητήριο της Αθήνας για το «Μακεδονικό» (Φεβρουάριος 2018) καταγράφηκε ως ένα από τα πλέον μαζικά και παλιρροϊκά στην ελληνική Ιστορία.

Το αυριανό Συλλαλητήριο προβλέπεται να ξεπεράσει σε ορμητική μαζικότητα, ρωμαλεότητα και εκρηκτικότητα το περσινό…

ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ

«Επαγγελματίες» βουλευτές που απαξιώνουν τον ρόλο τους

Από τη Βάσω Κόλλια

Ήταν Ιανουάριος του 1989 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάνει την ιστορική και προφητική δήλωση: «Η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο».

Αν ζούσε σήμερα, δεν ξέρω πώς θα χαρακτήριζε την πολιτική κατάσταση της χώρας. Οσοι τον έχουμε μελετήσει θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά φρενοκομείο. Η παρακμή στην οποία βρίσκονται η χώρα και το πολιτικό της σύστημα ξεφεύγουν από χαρακτηρισμούς ευπρεπείς. Καφρίλα, άθλιες εκφράσεις, χυδαιότητα, καιροσκοπισμός, δυσωδία, τραμπουκισμοί, ειρωνείες και εκφράσεις πεζοδρομίου τη χαρακτηρίζουν.

Ανασυντάξεις Κεντροαριστεράς και Αριστεράς, εσωκομματικά πάθη, μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα προκειμένου να επανεκλεγούν. Από δεξιοί γίνονται αριστεροί και από αριστεροί δεξιοί, με ευκαιριακές παρουσίες νέων (ή δήθεν νέων) προσώπων.

Θα χτυπήσει ξανά στο Σύνταγμα η καρδιά του Μεγαλέξανδρου!

Οι πολίτες ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο, ενώ οι διοργανωτές μιλούν για κλίμα τρομοκρατίας!

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Στολάκης

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική! Δεν πωλείται και δεν εκχωρείται»! Αυτό και άλλα πολλά συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας θα βροντοφωνάξουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες που δίνουν, αύριο Κυριακή ραντεβού στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, χιλιάδες πούλμαν ναυλώνονται από κάθε γωνιά της χώρας, προκειμένου ολοένα περισσότεροι να βρεθούν στο ραντεβού με την Ιστορία. Οπως αναφέρουν στη «δημοκρατία», το συλλαλητήριο θα είναι μεγαλειώδες και ζωντανό σε παλμό. Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές καταγγέλλουν επιχείρηση δημιουργίας κλίματος για να τρομοκρατηθούν όσοι πατριώτες και πατριώτισσες βρεθούν στην καρδιά της Αθήνας.

Ολόκληρη η επιστολή Μίκη Θεοδωράκη για το Μακεδονικό: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα

Να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τη χαρακτηρίζει, καλεί τους Ελληνες βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης, με ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο».
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ ( Μία επικαιροποίηση προς χρήση και χορωδιών) -- Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ


Μη

Της Δικαιοσύνης ‘Ηλιε Νοητέ ,
Και Μυρσίνη εσύ Δοξαστική
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας ,
Μη λησμονάτε τη Χώρα μου!

Ελληνόπουλά μου, Βουλευτές εσείς
Που ο Λαός – Εγώ Σας πήγα στη Βουλή,
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας ,
Μη ξεπουλάτε τη Χώρα μου !

Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας ,
Μή παραδώστε τη Μακεδονία Μας !

Μή , παρακαλώ Σας , Μή
Μή , παρακαλώ Σας , Μή
ΜΗ , ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΣΑΣ !
ΜΗ ! ΟΧΙ ! ΟΧΙ !  στη Συμφωνία !
________________________________________
*Πρόεδρος Δημοκρατικής        Αναγέννησης 
E-mail: stpapathemelis@gmail.com,
              danagennisi.press@gmail.com
 Δημοκρατική Αναγέννηση


Φοβερά πράγματα...

Έχετε δει το Αμφιθέατρο πάπας Παύλος ο 6ος που αποτελεί την αίθουσα ακροατηρίου που ο πάπας συναντάτε με το κοινό τί μορφή έχει; Αν όχι δείτε:

https://cdn1.collective-evolution.com/assets/uploads/2017/11/outside.png

https://pbs.twimg.com/media/DGbJZIbV0AA3E-I.jpg

https://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_vaticano/vatican184_08.jpg

https://thelightinthedarkplace.files.wordpress.com/2018/04/vatican-audience-hall-snake-e1524240496557.png?w=616

Και μέσα στο στόμα του Όφεως είναι ο θρόνος του πάπα και η εξής γλυπτή αναπαράσταση:

https://wilhelmderzweite.files.wordpress.com/2014/10/la-resurrezione.jpg

Καταργήστε την εγγραφή σας από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σχολιασμό σε αυτό το ιστολόγιο.